2010 m. sausio 26 d., antradienis

1d. Skrydis: Vilnius-Bangkok

20 val išskrendame iš Vilniaus oro uosto, su tarpiniu nusileidimu Kazachstane Shymkento mieste, pasipildyti kurui. Skrydžio trukmė 13 val.
Bangkoke būname sausio 27 d. 12 val. Tailando laiku. Lietuvos laiku 7 val.
Lėktuvas nerealiai nepatogus, vietos kojoms mažai. Tezturas taip taupo, kad netgi antrus metus iš eilės nesugeba tokiam ilgam skrydžiui didesnio ir patogesnio lėktuvo išnuomoti.
Be visa to, užkliūvame Tailando pasų kontrolėje, nes kažkodėl vienam darbuotojui pasirodė, kad mes privalome jam parodyti panaudoto lėktuvo bilieto (boarding ticket) šaknelę. O ji juk visada yra išmetama, kai jau susirandi pagal ją savo sėdimą vietą lėktuve. Ir ką, be jos nepraleidžia. Rodom e-bilietus, reiso numerį, sako tokio reiso iš viso nėra. Nors matome kaip kiti lietuviai sėkmingai praeina per pasų kontrolės kitus langelius, absoliučiai nieko nerodydami (tik pasą). Visiškai netyčia galinėje džinsų kišenėje atknisau tą šaknelę, bet su ja tik vieną iš mūsų sako kažkurį praleis. Žodžiu, po ilgų aiškinimų kažkaip praėjome pasų kontrolę. Ramu! Kiek paskui kalbėjau su atskridusiaisiais, tai visi vienareikšmiškai pasakė - niekas nepareikalavo iš jų boarding ticket šaknelės, prašė tik paso.

Viešbutis Patajoje (Jomtien Orchid Hotel***) netviska prabanga, bet yra tvarkingas, kambarys erdvus. Juk svarbiausiai išsimiegoti. Patikrinu lovos būsena - lova tikrai patogi. Super!


Kadangi lagamine turėjom Lietuviškų gėrybių, tai jų ir paragavom atvykimo proga. Gėrybės tai - "samagonas" su čili pipirais, lašiniai, dešra rūkyta ir juoda duona. Pasistiprinę išėjom apsižvalgyti po apylinkes. Radome kavinukę, kurioje už didžiulę karališkų krevečių lėkštė sumokėjom 120 Tailando batų (~9 Lt). Už vištienos kulšį su daržovėm 50 b (~4 Lt).

Gyventi galima, nes skrandis dezinfekuotas "samagoniuku" ir pripildytas jūros gėrybių - krevečių!