2014 m. kovo 21 d., penktadienis

7d. Vietnamas. Uždraustasis purpurinis miestas ir kitos Hue įžymybės

Viešbutukas „Why not Hotel“  išsinuomuotas kainavo 12 usd/naktis. Tvarkinga vonia, švarus kambarys, balta patalynė, vienkartiniai dantų šepetukai, muiliukai ir t.t. Bet yra vis tik pasirodo ir geresnių kambarių, t.y. prie viso to ką jau išvardinau dar reiktų pridėti plokščiaekranį TV (tik negi tikrai kas nors atostogų metu jį žiūri?), mini šaldytuviuką (labai gerai vandenukui susidėti atsišaldyti) ir balkoną (gera vakare jame pachillinti). Taigi, viešbutukas „Why Not Hotel“ buvo iškeistas į „“, kuris yra dar geresnis, ir dar pigesnis (10USD).
Kadangi čia labai šilta (8 val. ryte jau +30), tai čia yra... uodų ...  kurie be jokio gailesčio sega į kojas ... Bandžiau pasiūlyti jiems milijoną dongų, kad atstotų, bet... nepasirašė. Taigi kojytės jau geriokai pakandžiotos mano atrodo, dar šianakt miegant į sieną trenkiau galvą, tai turiu gražų guzą, ir dar nugara subraižyta nuo laipiojimo į antrą aukštą  naktiniame autobuse. I look „pretty“ :)
Šiandien visa diena buvo skirta uždraustąjam purpuriniam imperatoriaus miestui ir kitoms Hue įžymybėms. Saulytė maloniai šildė, o lengvas vėjelis gaivino. Tobulas labai oras ilgam pasivaikščiojimui po monumentus.
Khai Dinh imperatoriaus kapavietė
 Khai Dinh Tomb
 Khai Dinh Tomb
 Khai Dinh Tomb
 Khai Dinh Tomb

 Khai Dinh Tomb
Truc Lam pagoda
Thai Hoa Palace 
Piktas katinukas ir aš
Drabužiai galvos apdangalai
Imperatoriaus miesto ornamentai







Hue tiltas bei vietinė moterytė
Vakare žiauriai sulyjo lietus, kiaurai permerkė, grįžus į viešbutį rūbus netgi teko gręžti. Rytojaus dienai praneša lietų ir griaustinį jau nuo pačio ryto. Taigi nėra reikalo čia užsibūti, reikia traukti dar piečiau į Hoi An miestą. Jo senamiestis visas įtrauktas į Unesco paveldą. Ryt 8:00 val. autobusas išvyksta ir turėtų būti jau vietoje po 4-5 val. Na, tikrai įdomu kaip šį kartą - ar tikrai laiku bus galutiniame taške, ar vėl vėluos autobusas.