2016 m. sausio 3 d., sekmadienis

18 – 19 d. Balis (Kuta). Pusdienis policijos ofise ir šviesa tunelio gale

18 diena
Ne itin maloniausi šiandien laukė reikalai – vykti į policijos ofisą, rašyti pareiškimą dėl vakar įvykusios vagystės einant gatve. Priėmė pareigūnas mus supratingai, užpildėm reikiamus dokumentus, gavome raštą, su kuriuo turėtume gauti leidimą skristi vietiniu vidiniu skrydžiu iš čia į Džakartą. Bet atsarga gėdos nedaro, dar nuėjome pėsčiomis keturis kilometrus ir iki oro uosto, kur susiradome skrydžių bendrovę, su kuria skrisime („Lions“) ir pasiteiravome ar tikrai rytoj mus praleis į lėktuvą be pasų. Agentūros darbuotoja pavartė rankose policijos išrašytą raportą apie įvykdytą vagystę ir patvirtino, kad su vidiniu skrydžiu problemų nekils.
Policijos nuovadoje - pareiškimo dėl vagystės rašymas
Beje, kol policijos departamente pildėme pareiškimą, tai per tą pusvalandį atėjo dar du interesantai tuo pačiu klausimu. Ant sienos dar kabėjo ne vietinės (užsienietės) merginos skelbimas, kad pamestas ar tai dingęs jos draugas po Kalėdų kažkokio vakarėlio. Hmmm… Sounds weird… ;)
Svarbiausiai, kad jau patvirtinimą turime skrydžiui su „Lions“, taigi spėsime laiku grįžti iki savo skrydžio namo į Džakartą, o ten turėsime dar ne pilnai dvi dienas gauti laikiniesiems dokumentams. Jeigu būtų neleidę skristi vietiniu skydžiu, būtume niekaip nespėję grįžti laiku iki sostinės – Džakartos... Beje, jau susikambinome su Vengrijos ambasada, išsiaiškinome kokių dokumentų jiems reikia, kad identifikuoti tapatybei. Jie susisiekė su Kinijoje esančia Lietuvos ambasada, išsiuntė užklausimą į Lietuvą ar iš tikrųjų tokie asmenys egzistuoja. Laukiame atsakymo.
Taigi mano patarimas jums, kai keliausite visada turėkite spalvotas savo pasų kopijas. Šioje kelionėje aš visiems mums keturiems buvau jas padarius, tai jos dabar yra aukso vertės. Su jomis policijoje pildėme pareiškimą, siuntėme jas į Džakartoje esančią Vengrijos ambasadą, rodėme oro uoste klausdami ar praleis mus poryt skristi.
Viskas, šiandienos bjaurieji klausimai jau sutvarkyti, beliko mėgautis likusiu saulėtu pusdieniu, bei skaniu maistu, maudynėmis baseine. 
Seafood Curry
Indonezijoje Balyje kiekviename kieme yra po šventyklą
Baseiniukas - atgaiva kūnui ir sielai
Vienas iš gyvenimo malonumų - maistas... 
Skanieji kalmarai

19 diena

Taigi, viskas sekasi puikiai – gavome atsakymą iš Vengrijos ambasados, kuri atstovauja ir lietuvių reikalus Indonezijoje, kad mūsų apvogtųjų draugų tapatybė yra nustatyta ir patvirtinta iš Lietuvos, per Kinijoje esančią Lietuvos ambasadą. Beje, dieną prieš, elektroniniu paštu į Vengrijos ambasadą išsiuntėme visus būtinus dokumentus – lėktuvo bilietus, pavogtųjų pasų spalvotąsias kopijas, policijos surašytą raštą apie įvykusią vagystę ir t.t. Rytoj skrisime į Džakartą ir staigiai lėksime į ambasadą.