2011 m. sausio 28 d., penktadienis

14d. paskutinė diena Kambodžos pajūryje

Atsikėlėm 6 val ryto, nes norėjome kuo daugiau nuveikti. Kai čia temsta 18-19 val , tai tiesiog nėra prasmės ilgai gulinėti lovoje rytais. Įprastas gyvenimo ritmas – keliesi 6 val ryto, gulti eini 23 val. 
Ryte, kol dar saulė itin smarkiai nekepina ir oro temperatūra tik +28,  sėdom  ant motorolerio ir  apvažiavome visus paplūdimius, kurie driekiasi 5 kilometrų spinduliu tiek į rytus , tiek ir į vakarus. Kaip jau rašiau seniau - vieni jų apkrauti gultais ir triukšmingi, kiti tušti, vienuose pilna šiukšlių, kituose švaru, nes siaučia gaisrai. Pastebėjau, kad čia labai populiaru žolę ne pjauti, o tiesiog padegti ir palikti likimo valiai. Lietuvoj gamtos apsauga greitai už tokius bajeriukus „užtrumpintų“, o Kambodžoje tokių instancijų net nėra.

Kai kurie paplūdymiai jau išpirkti rusų ir juose statomi viešbučių kompleksai. Ateity turbūt visa pakrantė bus pilna daugiaaukščių viešbučių, o ne jaukių namukų - bungalų, kokie yra čia dabar - pastatyti iš medžio, kaikurie netgi dengti šiaudiniu stogu arba lentomis.



Bevažinėdami radome vaisių turgų, prisipirkome jų įvairiausių ir pilną maišą tik už 7 Lt. Didžiulė ir sultinga papaja – 3000 real‘ų, maža – 2000r, mangai 1 kg – 5000r, liam-jai vaisius 1kg – 8000r, dragon fruit 1 kg – 5000r, bananai 2000r.

                                                                      Turgus
Drakono akis (dragon fruit)
           Turguje radome keistai puoštų mažų moliūgų, pasiklausėm vietinių prekeivių kam gi jie naudojami ir sužinojome - budizmo įvairioms apeigoms, ritualams šventyklose.


Viskas čia pigu, pvz. kuro kaina 1,15 USD (2,90 Lt) už 1 litrą benzino.


Mūsų viešbutukas, kuriame netgi buvo wi-fi

Drakono akis - perpjauta pusiau :)

Liam jai vaisius - saldus ir lipnus
Čia Shihanoukville taip gera, tyngu ir gražu, jog nusprendėm, kad laikas kažką keisti ir vėl traukti į judrią kelionę, su kuprine ant pečių ir bemiegėmis naktimis autobuse. Daug kas turbūt nesuprastų tokio sprendimo, juk turime jūrą, smėlį, poilsį, tai kam kažkur iš čia trauktis ... Bet mums labiau rūpėjo kuo daugiau pamatyti, kuo daugiau nukeliauti, nei gulinėti ir nieko neveikti.


Turėjome lygiai 15 min susikrauti daiktus ir nusipirkti bilietus naktinei kelionei autobusu į Siem Reap‘ą (Kambodžos miestas, kuriame yra pats didžiausias pasaulyje plotas ir skaičius religinių įvairių šventyklų – Angkor Wat). Aš staigiai pradėjau grūsti net nelankstydama rūbų į kuprinę, o Jonas išbėgo pirkti bilietų. Iš viešbutuko turėjom išsiregistruoti iki 11 val, jeigu pavėluojam , tai turim sumokėti pinigus už dar vieną parą, ir nebuvo aišku ar gausim bilietus šiąnakt kelionei autobusu. Bet kaip sugrūdus daiktus į kuprines, sėdėjau ant lovos ir laukiau Jono, jis įbėgo į kambarį likus vos 5 minutėms iki 11 val. rankose laikydamas bilietus. Super, spėjom ! išsiregistravom ir nuėjom į pajūri laukti  vakaro, nes autobuso išvykimo laikas buvo tik 20 val.
Beje, bilietas žmogui kainuoja 14 USD, išvyksta 20 val, o Siem Reap‘e būna 7 val kitos dienos ryte.
Paplūdymio kavinė, kurioje rašiau kelionės įspūdžius ant popieriaus

O Jonukas tuo metu gilino savo žinias apie Kambodžą
Sulaukę 20 val nuėjome į tą vietą, iš kurios važiuoja autobusas į Siem Reap'ą ir nusiteikėm ilgai naktinei kelionei, kuri truko 11-12 val. Autobusas nebuvo itin patogus, bet snūduriuoti jame pusiau pavyko. Esame jau gerokai pripratę prie tokių "patogumų", taigi naktis autobuse nesukėlio jokio diskomforto.