2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

6 d. Vietnamas. Smagioji kelionė iš Haipong į Hue

Perkant naktinio autobuso bilietus Haipong – Hue, juos pardavęs žmogus sakė, kad kelionė truks tik apie 14 valandų, t.y. išvažiuoja autobusas 18:30 ir būna vietoje kitos dienos ryte 08:00 val. Dar beje, kadangi tai autobusas su miegamom vietom ir jos išdėstytos dviem aukštais, prašiau jo gal septynis kartus, kad vieta būtų pirmame aukšte, o jis vis man kartojo: “ok, ok, no problem, 1st floor”. Tikriausiai net nereikia pasakoti, kokiame aukšte buvo ta vieta … Teko pabendrauti su kartu važiavusia danų pora, tai jie kai pirko bilietus, jiems iš kart pasakė – tik vietiniams parduoda pirmą aukštą, o turistams – ne. Smagumėlis ;) Na bet tai nauja patirtis keliauti tokiu autobusu, nes tokiu būtent dar nekeliavus. Čia miegamos vietos ilgis gal tik 1,60 cm, plotis – ne daugiau 50 cm … Per visa autobusą eina trys eilės po du aukštus viengulių tokių lovų. Aišku vietnamiečiams jos labai patogios. Jie telpa visu ūgiu ir dar vietos nemažai lieka.
Naktis buvo ... na tokia įdomi, nes antrame aukšte gulėti nebuvo itin jauku, kadangi baisu iškristi, o kelias vingiuojantis, vairuotojas tai stabdė, tai greitėjo. Gerai kad lovoje yra įtaisyti diržai, tai prisisegus jais – išsimiegojau PUIKIAI. Taigi tikrai vakar internete visi perskaityti komentarai internete apie naktinius autobusus – išlepusių turistų svaičiojimai. Mitas paneigtas ;)
Ryte, pažvelgus į laikroduką ir pamačius kad jau 8 val., pakilo nuotaika, nes supratau, kad tikslas – Hue – tuoj bus pasiektas. Tik kažkodėl autobusas vis važiavo ir važiavo... Galiausiai 9 val sustojo, bet nieko panašaus į autobusų stotį nebuvo. Čia buvo didžiulė kavinė-valgykla po stogu. Visi suskubo brautis kaip išprotėję laukan, bėgo į vidinį kiemą, kuriame stovėjo didžiulė vandens talpa. Vietiniai taškytis pradėjo joje, semti vandenį ir su juo - ten jau gerokai pastovėjusiu – valytis dantis, plautis rankas, kojas. Tada visi brovėsi prie stalų, sėdo ir kažko laukė. Pasirodo čia į autobuso kainą dar ir pusryčiai įskaičiuoti. Beje, pusryčiai buvo standartiniai – Pho sriuba. Pakankamai nebloga ;) Beje, vakar beklaidžiojant po Haipong miestą ir belaukiant šio naktinio autobuso, atsitiktinai tokios skanios Pho sriubos teko užragauti. Wow. Bet ji nebuvo kažkokios vienos rūšies, ji buvo su viskuom kas tik įmanoma. Pati skaniausia kol kas valgyta Vietname.
PHO sriubytė, nerealiai skani ir soooti ;) 
Vietiniai stebėjosi mano draugija
 Visas gėrybių stalas
 Taigi autobusas toliau riedėjo dardėjo, dar kartą stojo – pietauti, ir vėl tie pietūs buvo už dyką, įskaičiuoti į bilieto kainą. Ir galiausiai tik 15:00 val. jis atvažiavo į Hue. 
Smagusis autobusas - pirmas aukštas
 Smagusis autobusas
Joaa įdomus grafikas, turėjo būti Hue 8:00, o atvažiavo 15:00 val. Na, bet tai nuotaikos negadina, nes čia Hue – šilta, netgi sakyčiau karšta. Valioooo, pagaliau išsinėriau iš 3 maikonų ir džemperiuko. Beje, atstumas iki Hue nuo Haipongo yra 900 km žemyn į pietus, štai todėl ir toks temperatūrų skirtumas, nuo +16 iki + 30.
Hue tikrai gražus ir tvarkingas miestas, man čia laaaabai patinka. Maistas jau truputį kitoks nei Vietnamo šiaurėje bet gal netgi sakyčiau dar skanesnis
Mėsytė kepta ant citrinžolės iešmelių 65 000d (~7 Lt)
 Šitą patiekalą (foto žemiau) užsisakiau tik todėl, kad jis pigus - 20 000d(~2,30Lt). Bet kai atnešė, supratau, kad sunkiai įmanoma suvalgyti jį tokio dydžio...
Dar viena nuostabi diena, gardus maistas, puikūs ir draugiški žmonės. Vietnamas man tikrai labai patinka. Beje, čia kažkodėl tikrai daug pigiau nei aš tikėjausi ar buvau skaičiusi.
Ryt laukia pasivaikščiojimas po miestą - reikia savo akimis pamatyti visas lankytinas vietas, o jų čia labai daug.