2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

6d. Kelionė į Kumily - 9 valandos vietiniu autobusu

Šiandien anksti kėlėmės, su autorikša važiavom į Trivandrumą, nes tik iš ten važiuoja autobusas į Kumily. Autobuso išvykimo laikas 7:30 val, kelionės trukmė buvo 9 val. Skubėjom kuo greičiau patekti į autobusą, kad gauti atsisėsti ir kad netektų tas 9 val.prastovėti. Taigi, galiu pasakyt, mums tikrai pasisekė. Gavom sėdimas vietas, pačiame autobuso priekyje, todėl važiuojant galėjom matyti kas dedasi gatvėse. O ten tikrai buvo ką stebėti. 
Eismas gatvėje, keliauja žmonės ir drambliais
VIDEO vairavimo
Važiavom pro visokius kaimus ir miestelius ir aišku kiekviename iš jų autobusas stojo. O judėjom tikrai lėtai, nors ir autobuso pavadinimas  - super fast express.  
Mums bekeliaujant įvyko kasdieniis įvykis Indijoje, t.y. sprogo autobuso padanga. Kažkaip nujaučiau, kad kažkas panašaus gali atsitikti, nes kelias labai blogas, duobėtas, skylėtas, siauras ir visaip vingiuotas – tai aukštyn kilom, tai vėl žemyn leidomės. Kumily yra kalnuose ir iki jo nuo Trivandrumo tik apie 180 km., bet važiavom net 9 valandas.
Taigi, sprogus padangai, išlipome ir stovėjome ant kelio kažkokiam kaime, net nežinodami ką daryt toliau ... Po pusvalandžio pasirodė akiraty autobusas ir mūsų vairuotojas liepė mums lipti į jį, o jis buvo sausakimšas. Praktiškai net nebuvo vietos stovėti. Visi sėdėjo, gulėjo ant žemės autobuse, nes visos sėdimos vietos buvo pilnai užimtos. Jau norėjau ir pati kristi ant grindų, bet kadangi indai labai paslaugūs, tai vienas jų užleido man savo vietą. Super, tai pasiūlymas, kurio negalėjau atsisakyti. Jonas kadangi yra vyras, tai jam nelabai kas buvo linkęs užleisti vietą. Keisčiausiai dar tai, kad be manęs, ten buvo pilna moterų, kurios sėdėjo ant grindų, o vietą užleido man.
Pagaliau pasiekėm Kumily, apie 17 val., apsistojom taip vadinamam home stay, t.y. pas vietinius žmones ir tikrai labai pigiai. Dvi naktys kainavo 650 Rs. Aišku aš čia nusiderėjau, nes prašė iš pradžių 400 Rs už 1 naktį (800 Rs. Už dvi). Mūsų apartamentai (tikrai galiu drąsiai juos vadinti apartamentais) – keturvietis kambarys, su karštu vandeniu ir netgi virtuve, toliau nuo miesto triukšmo ir dulkių ir netgi turėjom kaimynių – bezdžionių.
Mūsų kaimynė
Kumily įžymus tuom, kad čia yra daugybė arbatos ir prieskonių plantacijų, visas miestas tiesiog kvepia kardamonu ir cinamonu. Kardamonas ir arbata – jų pasididžiavimas.
Prieskoniai 
Kur tik nukeliaujam, pastoviai dinginėja elektra. Taip atsitiko ir čia. Tiesiog nespėja pagaminti tiek elektros, kiek jos yra sunaudojama. Dieną dažniausiai elektros nebūna, ji atsiranda tik vakare apie 6 val., ir kelis kartus dar dingsta.
Vakarienė šį kartą buvo ne vegetariškoj kavinėj, nes Jonas tiesiog reikalavo MĖSOS. OK, mėsos tai mėsos, jis ją ir valgė – Chicken curry, o aš rinkausi maistą be mėsos - Fish curry. Vėl mums pristatė pilių iš Indiškos duonos, kuri beje yra nerealaus skonio. 
Vakarienė

Rytoj su rikša važiuosime į arbatos ir prieskonių plantacijas, arbatos farbiką ir vakare išbandysime ajurvedinį masažą, kurio kaina beje 600Rs (~36 Lt). Miesteliuose, kuriuose buvome prieš tai, masažo kainos buvo 800-1000Rs(42-60 Lt.). Taigi šiai dienai tiek, o ryt manau turėsime daugiau ką papasakoti, nes veiklos bus nemažai.

Beje, žiauriai susinervavau, supykau ant facebook'o, nes neleidžia postinti tiesiai ant savo pačios nuosavo profilio šito blogo linko :( Vakar buvom interneto kavinėj, papostinau, o šiandien atėjus pamačiau, kad nieko nėra. Ir dabar kiek bebandau tai padaryt, rašo kad tai spamas. Taigi apgavau facebook'ą ir galiu įkelti savo blogo nuorodą kaip komentarą :)