2010 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

12. "The BEACH" - May bay (DiCaprio)

Šiąnakt gal 4 ryto kažkoks giedojimas pažadino iš miegų. Tikriausiai kažkoks musulmonų maldininkas gyvena šalia mūsų ir meldėsi. Bet meldėsi tai turbūt gerą pusvalandį :)

10 val kaip ir buvo sutarta vakar kelionių agentūroje, į viešbučio registratūrą atėjo mūsų pasiimti tailandietis, kuris ranka parodė eiti paskui jį. Einant link jūros, jis pakeliui dar užėjo į kelis viešbučius ir iš ten pasiėmė dar daugiau turistų. Priėjus prie kranto, davė visiems lastus, vamzdelius, akvalangus ir susodino į valtį, vadinamąją Long tail boat.
Visas plaukimo maršrutas matosi žemėlapyje. Kai kur stodavome panardyti su vamzdeliais, kitur išlipdavome krante- pasimaudyti, pavalgyti, pasigrožėti baltais paplūdimiais, perregimu vandeniu. Didžiausią įspūdį paliko Bamboo island ir Monkey bay. Smėlis absoliučiai baltas ir smulkus smulkutėlis.


Shark point (RYKLIŲ taškas) - snorkeling'as.


Ši vieta vadinama Shark point nes 5 val ryto čia atplaukia rykliai. Tailandietis, vairavęs mūsų valtį, patikino, kad tokiu metu kai čia buvome mes (10val) ryklių nereikia bijoti, jiems per karšta ir jų čia nėra. Gal yra, gal nėra - bet aš likau valtyje :)

Sekantis mūsų kelionės taškas - Bamboo island (foto aukščiau). Vaizdas išties pribloškiantis savo tyrumu, skaidrumu, žydrumu... Gzzzzz ... Neįmanoma perteikti to jausmo, kuris apsigyvena tuo momentu visame kūne, kai pamatai tokį gamtos grožį !

Ši valtis vadinama "Long tail boat", su ja ir vyko visa mūsų kelionė aplink Phi-Phi salas.


Vietinių gyventojų namukai Bamboo saloje


Monkey Bay (foto aukščiau).


Monkey Bay sand - smėliukas birus, smulkus, baltas ...

Saulėlydį pasitikome May Bay ("The Beach" filmo scena pagrindinė).
Realiai, filmo "THE BAECH" įlanka nesukėlė laukiamo efekto. Daug gražesnės vietos buvo Bamboo island ir Monkey bay. Vieta labai lankoma turistų ir manau labai pervertinta. Taip, čia gražu, bet turistų srautai viską sujaukia.

Bet kokiu atveju PHI-PHI salos - gražiausios per visą mano gyvenimą matytos salos!!! Vanduo perregimas, smėlis baltas ...