2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

1d. Iškeliauju

Joooo ... atsikelti 3 val. ryte, prieš tai nuėjus miegoti beveik vidurnaktį … nėra pats maloniausias dalykas.  Vis tik reikėjo eiti miegoti anksčiau ... Ir kodėl tai visada suprantu tik kitą rytą, kai užvaldo tas beprotiškas noras „užmušti“ žadintuvą?
Skrydis Vilnius – Maskva truko labai trumpai ir sklandžiai. Ir dabar Maskvoje beliko tik ... 12 valandų laukimo iki sekančio skrydžio Maskva – Hanojus.
Lėktuviukas
Pirmasis tikslas atvykus – pamatyti savo akimis Halong Bay.
Planas toks: atvykus į Hanojų, susirasti autobusų stotį ir iš ten apie 3 val. vykti 100 km rytų kryptimi į Haipong miestą, t.y. kuo arčiau tikslo - Halong Bay. Iš Haipong‘o su keltu keltis į Cat Ba salą ir iš ten plaukti su laivu į taip visų lankomą Halong Bay. Galima, aišku, padaryt paprasčiau ir daug BRANGIAU, t.y. tiesiog atvykus į Vietnamo sostinę, pasiimti pirmoje pasitaikusioje agentūroje turą į Halong Bay už 170-200 USD, ir tada jau nereikia rūpintis kur ta autobusų stotis, kada ir koks autobusas važiuoja, ar spėsiu į keltą, ar spėsiu tą pačią dieną, ar vis tik teks pusiaukelėj ieškoti nakvynės ir t.t. Bet taip gi nelabai įdomu ;) Neieškau lengvesnių kelių.
Oi, beje, juk ir pinigų susitaupys. Jei tikėti internete skelbiama informacija, autobusas Hanojus – Haipong ~10 USD, keltas Haipong – Cat Ba sala gali kainuoti ~10 USD, o visos dienos kruizas iš tos salos į Halong Bay  40 – 60 USD.  Susumavus gaunasi 60-80 USD, na ir dar kelionė atgal į Hanojų 20 USD, taigi, VISO susidaro apie 100 USD. Hmmm … Perpus pigiau. Na taip atrodo dabar, o kaip bus iš tikrųjų – pamatysim ;)
Laukimo momentas ...