2012 m. sausio 17 d., antradienis

14d. INDIJA: Šiauriniai Goa paplūdymiai

Šiandien visą dieną važinėjomės po įvairius Šiaurės Goa paplūdymius. Bet prieš išvažiuojant dar apsilankėme vakar atrastoje aukso gysloje – vietinių kavinukėje. Maistas neįtikėtinai pigus lyginat su kitų kavinių kainomis, kurios yra išsidėsčiusios pagrindinėje gatvėje. Viskas pasakiškai skanu.
Mano Uttapam - 1,50 Lt
Jono Masala Dosa (su daržovių įdaru viduje) – 2,40 Lt
Kuras. Netikėkite jeigu tas, kas nuomuos jums motorolerį sakys, kad pirk kuro iš jo (aišku už gerokai brangiau), nes aplink nėra benzino kolonėlių. Jų tikrai yra, o pati artimiausia – Vagator mieste.
Narkotikai. Įdomūs dalykai čia dedasi šioje Goa dalyje, visur ant kiekvieno kampo tau siūlo narkotikų įsigyti. Buvom vienam palūdymyje – pasiūlė marihuanos, nuvažiavom į kitą – LSD, dar kitame – hašišo. Kai jau išvažinėjom su motoroleriu iš paplūdymio, mus prisivijo vienas veikėjas su motociklu („britva“) ir važiuojant šone mūsų pradėjo visko siūlyt. Mes jam sakom – „no, no“, o jis vistiek neatstoja, važiuoja šalia ir vardina visą asortimentą.
Sutikom žmogų, jojantį ant dramblio, kai nufotografavau kelis kadrus, staigiai prisistatė jo draugelis, kuris šalia dramblio ėjo ir sako gal mes norim paaukot pinigų kažkam, net neaiškų kam, kiša kažkokius čekius, lapus pildyt ir duok jam kokius 500 ar 1000 Rs. Normaliai stumia indai ;)
VIDEO – Dramblys
Pasiekėm savo tikslą – Chapora fortą, kuris randasi Vagator beach. Aišku tas fortas jau visas siugriuvęs, likusios tik sienos, bet ir tos sutrupėjusios. Jis aukštai ant uolų pastatytas, užkopę vos atgavom kvapą, nes buvo jau pusiaudienis, pats karštis ...
VIDEO – Šiaurės GOA, Vagator beach, Chapora fortas
Toliau traukėm dar šiauriau – į Asvem ir Morjim paplūdymius, kurie yra platūs ir labai rekomenduojami aplankyti. Na ir tikrai, gražu čia. Žmonių labai nedaug, bet kainos nakvynės kosminės. Visi namukai, taip vadinamieji „huts“ įrengti tiesiai ant jūros kranto.
VIDEO – Šiaurės GOA, Asvem beach
VIDEO – Šiaurės GOA, Asvem beach, valtis
Karštis ir saulė labai sekina, todėl grįžom namo bent pusvalandžiui atsikvėpti, o po atokvėpio patraukėm į priešingą pusę – Coco beach, kur yra nesugriuvęs fortas – Aguoda. Na jis tikrai nepalyginamai geresnės būklės nei pirmasis.
VIDEO - Šiaurės GOA, Coco beach, Aguoda fortas
O štai čia parengėm reportažiuką apie Bagą - taip tituluojamą psy ir visokių kitokių vakarėlių miestą. Bet kažkaip tai visiškai nepanašu į vakarėlių vietą. Visur vien tik rusai, praktiškai kitos tautybės žmonių čia nėra arba mes jų tiesiog nesutikom. Tikrai nieko neturiu prieš rusakalbius, tiesiog tik sakau, kad kitataučių (išskyrus mus) čia nėra. Pakelės pilnos nukarstytos pardavinėjamų skudurų, suvenyrų. Visi į mus tik kreipiasi „davai, kupi, davai, idi siuda“ Ir panašiai. 
VIDEO – Šiaurės GOA, BAGA beach
Ši diena buvo skirta įvairių paplūdymių lankymui, ką mes ir padarėm. Nuo motorolerio jau skauda sėdimąją dalį. Manau, kad daugiau jo nesinuomosime. Šiandien suvažinėjom apie 130-140 km. Pakankamai normaliai !
Ojojoj, vakare kraunamės kuprines, ryt iškeliaujam kitur – į pačius pietūs Goa, kur dar nebuvom, nes ten irgi yra daugybė gražių ir neaplankytų paplūdymių.  
Iki ;)