2017 m. kovo 6 d., pirmadienis

THAI 6. Motoroleriais po Koh Phangan salą

Vakar chillinom, o šiandien jau vėl norėjosi aktyvaus laisvalaikio. Išsinuomojom motorolerius - visiškai naujus, galingus. Čia labai kalnuoti ir vingiuoti keliai. Su eiliniu nudrožtu motoroleriu dviese į kalną neįvažiuotumėm. Transporto priemones ėmėm iš viešbučio, kuriame esame apsistoję. Kaina mažesnė nei mieste. 125 cc - 250 batų (7€). Net baisu buvo vairuoti tokį naują aparatą - visas blizga ir nei vienos nubrėžtos vietos. Nuomotojas apžiūrėjo motorolerius iš visų pusių ir susižymėjo ant lapo net menkiausius taškiukus - ale kitų jau padarytus defektus.
Pirmas tikslas - užsipilti kuro. Benzino kaina kolonėlėje - 30 batų (0,84€), pakelėje iš vietinių 40 - 50 batų (1,11 - 1,39€). 
 
Beje, taip jau atsitiko, kad mūsų vyrai nudūmė pirmyn ir pravažiavo posūkį į krioklius. Mes jų pralaukėme apie pusvalandį, tikėdamasios, kad jiems užteks nuovokos susiprasti ir apsisukti, kai pamatys kad mūsų nesimato jų veidrodėlyje... Deje... Mes jų nesulaukėm, todėl pavažiavome į priekį tiesiai kur jie nudūmė. Jau pradėjom galvoti, gal kur įsimūryjo į medį. Visi daiktai ir prie ryšio prisijungę telefonai buvo pas juos. Negalėjome jiems paskambinti nors ir turėjau tele 2... Ai, spjovėm į juos, apsisukom atgal ir nurūkom prie krioklio. O keliukas iki jo tikrai įspūdingas - labai status ir vinguriuojantis. Kur tik itin statu, ten ir aštrus posūkis. 
Krioklys nemažas ir sraunus. Smagu, kad prie jo iš pradžių net nebuvo žmonių. Išsimaudėme šaltame jo vandenyje. Dar kartą pabandžiau paminkyti telefoną ir prisijungti prie kokio nors vietinio mobilaus tinklo. Ar krioklys stebuklingas, ar gerose rankose ir virvė atsistoja, bet po kelių telefono perkrovimų ir paminkymų, šiaip ne taip pagavau tinklą. 
 
Parašėme vaikinukams sms ir pavyko susitikti sutartoje vietoje - HAAD THAN SADET paplūdimyje. O pasirodo jie pagalvojo, kad toje vietoje kur buvo paini sankryža ir keliai išsišakojo į vienpusį ir kelią prieš eismą, jie pagalvojo, kad mes visiškos blondinės ir nupjovėm prieš eismą :) Tai vat, mes ne blondinės. Nuvažiavome teisingai. O jie gi dar sugebėjo apsisukinėdami į medį įvažiuoti... Su nauja motarke... Oops! Atvažiavo pikti ir nusibrozdinę kojas, rankas. Už tai mus buvo labai juokingi jų nuotykiai :)
 
Toliau trip'inome jau keturiese. Išsimaudėme šiame gražiame paplūdimyje, vėliau kriokliuose. Pilvai gurgė... Reikėjo kuo greičiau maisto. Radom gerą vietelę - vėl valgėme tik THAI patiekalus. Ir vėl buvo žiauriai skanu! 

 
Pajudėjome į Koh Phangan salos vakarus ir pigiai (pagal šios salos kainų lygį) papietavę, nusukome į salos šiaurę. Čia taip pat daug vaizdingų paplūdimių. O viena vieta nuostabi tuom, kad salą, kuri atskirta jūra nuo kranto, galima pasiekti nesušlapus drabužių. Nuo kranto iki tos mažos salos eina siaura smėlio juosta, apsemta vandeniu tik iki kelėnų. Jeigu žengi žingsnį į šoną, gylis staigiai didėja. Perėjome pirmyn atgal šiuo smėlio supiltu taku ir suskubome kuo greičiau namo, kadangi jau beveik buvo sutemę, o keliai nejuokingai statūs... 
 
Grįžome saugiai, bet jau visiškoje tamsoje. Šiąnakt paskutinė užbookinta naktis čia "Coral Bungalow". Reik mąstyt kur keliauti toliau. Aišku kai tiek veiklos, mąstyti pradėjome tik 9 val vakaro. Nuėjom į mūsų viešbučio bilietų pardavimo agentūrą, nes dar turėjome 4 nuolaidų kuponus ne tik maistui ar gėrimui, bet ir bilietui. Apsisprendėm, kad toliau keliausime į Krabi. Darbuotojas kokius 8 kartus paskambino į kelto agentūrą, bet ten niekas neatsiliepė... Normalu. Juk jau 21:15. Taigi, nusprendėm, kad rytoj ryte patys bandysime prie kelto pirktis bilietus patys. Dažniausiai kai perki visą paketą - taksi iki kelto, keltą ir autiką iki galutinio taško - gauni geresnę kainą nei perkant viską atskirai. Matysim kaip ten bus rytoj. Čia viešbutyje kainą iki Krabi mums pasiūlė už 700 batų. Kadangi turėjome kuponus, ji patapo - 650 batų. O kai paaiškėjo, kad viešbutyje mums negali nupirkti bilietų, sakau - "tai kadangi nepanaudojom kuponų kelionei, duokit mums kuponą gėrimui". Pakraipė galvą, bet kupioniuką davė. Bariuke užsisakėm vietinio viskiuko su kola už tą kuponiuką. Ir nuėjom ruoštis rytojui, nes keltis ir vėl teks anksti - 5 val ryto. 6 val atvažiuoja užsakytas autobusiukas (vietinis taksi), vežti mus į rytojaus keltą.