2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

13d. KAMBODŽA: Sihanoukville - rojaus kampelis žemėje...su daugybe uodų

Šiąnakt ir vėl žiauriai sukando uodai ... Tik prabudusi pajaučiau, kad kažkaip keistai negaliu pilnai atmerkti kairės akies. Nubėgau į vonią ir pakraupau - toji akis buvo tokia ištinusi nuo uodų įkandimų, kad net negalėjau su ja nieko matyti. Jau supratau, kad saulės akiniai šiandien bus geriausi mano draugai ir be jų nekelsiu nei kojos iš kambario.  Reikėjo kuo greičiau rasti kitą vietą gyventi, ką Jonas ir padarė. Rado daug geresnę, su tinkleliu nuo uodų, karštu vandeniu ir netgi wi-fi. O kaina tik 6 USD/para dviems žmonėms. Super !!! Turbūt geriau ir negalėjom tikėtis :))))

Šiandien leidom sau patynginiauti ir niekur neskubėjom, nebėgom. Išsinuomavom motorolerį (nuomos kaina parai 5 doleriai) ir nuvažiavome toliau nuo jūros į tą miesto pusę, kur nėra turistų. Aišku, kaip visada ieškojome TURGAUS, bet skirto ne turistams, o tik vietiniams, nes ten būna visokių įdomių ir pigių dalykėlių.
Nesakau, kad mums reikia kažką įsigyti, bet tiesiog šiaip, vien iš smalsumo :)

Radome - žuvies turgų, kuriame visos "prekės" buvo išdėliotos tiesiog ant žemės arba plastikiniuose bakuose ir kai kurios itin gausiai aplipusios musėmis.

Geldelės su aštriais prieskoniais, džiūstančios ant saulės. Skanios :)



Moteris, darinėjanti žuvis

Didžiulės kriauklės (turinys - valgomas)

Karališkosios krevetės

Labai užsimanėme ko nors pikantiško. Gerai, kad prisiminiau, jog Laose turguje nusipirkome gyvatuką vandeniu užvirti. Taigi, šio prietaiso pagalba nusprendžiau, kad pagaminsiu pietus. Nusipirkome krevečių beveik kilogramą tik už 3 dolerius. Dar nusipirkome laimo vaisių, dubenį, kuriame vėliau išviriau krevetes, įkišusi į jį gyvatuką.. Gavosi išties prabangūs pietūs. Pietavome terasoje ir mėgavomės pačių pasigamintu maistu.
Pietų gamybos procesas

Mūsų terasa


Pietūs - krevetės su laimu :)

Kambodžoje, kaip ir Tailande ar Laose, pilna skalbyklų. Už 1 kg skalbinių tenka pakloti apie 3 Lt, švarius drabužius atgauni jau sekančią dieną. Yra dar ir Express Laundry, kaina 3,5 Lt, švarius drabužius gauni jau po valandos. Visi rūbai yra skalbiami rankomis, o džiovinami tiesiog ant saulės, ten kur yra laisvos vietos.

Įprastinė skalbinių džiovinimo vieta -  ir visai nesvarbu kad aplink vyksta statybų darbai, pilna dulkių, viskas krenta ant ką tik išskalbtų drabužių ...




Po pietų maudėmės jūroje, vaikščiojome pajūriu, važinėjome su motoroleriu ir grožėjomis Shihanoukvile vaizdais.Čia tikrai gražu ir nėra taip brangu. Miestelis dar nepraradęs savo žavesio, nes jame nėra didelių keliaaukščių viešbučių kompleksų, čia dar yra laukinių paplūdymių, kuriuose ramu ir gera, ramybę drumsčia tik vietiniai žvejai ir laukiniai paukščiai.