2013 m. sausio 28 d., pirmadienis

12 diena. Just relaxing...

Pirmą kartą per visą šios kelionės laiką išsimiegojom ir nebuvom ryte užsistatę žadintuvo. Niekur nereikėjo skubėti... Belieka tik ilsėtis ir džiaugtis kiekviena atostogų akimirka. Bet vistiek nedribsojom lovoje iki pusiaudienio ir 9 val. ryto jau buvom išsiruošę eiti į miestą, apsižvalgyti dienos šviesoje, kadangi vakar kai čia atvažiavome, buvo jau tamsu. Kaip jau ne kartą esu minėjusi – saulė čia teka ir leidžiasi 6 valandą ištisus metus. Oro temperatūra šiandien yra +34 laipsniai, kaitri saulutė šviečia ir maloniai šildo, žydra jūra nesustodama banguoja. Life is beautiful!
Dieną Jonas išbandė valandos trukmės Thai viso kūno masažą, kurio kaina juokinga – 150 batų (~13 Lt.). O vakare abu pasimėgavom tailandietišku pėdų masažiuku – 250 batų (~22 Lt.). Jo trukmė taip pat valanda. Taip atsipalaiduoji, kad net prisnūsti, bet kai tau stipriai įbeda pirštus į pėda – kaip mat atsigauni. Kaip gaila, kad Lietuvoje masažai tokie brangūs...
Pusryčiavom kaip karaliai (na tie kur tik po tris patiekalus valgo, o ne po šimtą). Užsisakėm 3 skirtingus patiekalus, nes taip norisi kuo daugiau visko išragauti. Ir viskas taip skanu. Aš mėgavausi Spring rolls su daržovių įdaru (60 b – 5,40 Lt.), Jonas – tailandietiška sriuba (40 b) ir Pad Thai su vištiena (60 b). Atnešė valgyt ir mes iškarto puolėm ragauti, dalindamiesi patiekalus per pusę.
Mūsų pusryčiai
Spring Rolls
Pad Thai

Kas man patinka Azijos šalyse, kad kuo ilgiau lauki maisto, tuo jis skanesnis. Čia viską gamina šviežiai, maisto pas juos nepriimtina šildyti. Šildytas maistas jiems – blogas maistas, jo nevalia valgyti. Jei užsisakėm dvi skritingas sriubas, tai abiems atskirai jas pagamins, o ne pašildys didžiulį puodą su jau pagaminta sriuba. Valgau ir visada esu tikra, kad gavau šviežiai paruošto ir kokybiško maisto.
Skaniausio Tailando patiekalo Curry yra daugybė rūšių – Panang Curry, Red Curry, Yellow Curry, Green Curry ir t.t. Netgi nesugebėčiau visų jų išvardinti. Ir labai gerai yra tas, kad kiekvieną Curry patiekalą galima valgyti įvairiais būdais, t.y. tu gali rinktis iš kelių variantų. Pavyzdžiui – Masman Curry gali būti išvirtas tik su daržovėmis, su daržovėmis ir mėsa (kiauliena arba vištiena, arba jautiena), su tofu, su jūros gėrybėmis, su žuvimi. Taigi to pačio patiekalo yra labai daug variantų ir kiekvienas turi savo savitą skonį.
Nelabai ką šiandien ir nuveikėm - ilsėjomės, valgėm, maudėmės... Na, tikriausiai reikia kartais ir tokių dienų, nors aišku tai absoliučiai prieštarauja mano principams ir keliavimo suvokimui. Atostogos man yra nuolatinis ėjimas, važiavimas, judėjimas, ieškojimas, o ne gulinėjimas po palmėmis prie baseino ir bimbinėjimas be tikslo.
Ryt nuomuosimės motorolerį, lėksim pasižvalgyti po salą - į kitą jos pusę. Mes esam pietiniam krašte, taigi judėsim į šiaurinį bei vakarinį. Reikės anksti keltis, kad kuo daugiau apvažiuoti šviesiu paros metu, nes naktį nesinori blūdyti. Čia labai statūs ir vingiuoti keliukai, kadangi visa sala labai kalnuota. Pakelėse pilna medicinos centrų, truputį kraupu kai matai, kad kažką jau tvarsto bintais, nes jis nusidrėbė su motoroleriu. Kiekvieną dieną tokių vaizdelių prisižiūrim. Bet mes būsim labai atsargūs