Pirmą
kartą per visą šios kelionės laiką išsimiegojom ir nebuvom ryte užsistatę
žadintuvo. Niekur nereikėjo skubėti... Belieka tik ilsėtis ir džiaugtis
kiekviena atostogų akimirka. Bet vistiek nedribsojom lovoje iki pusiaudienio ir
9 val.
ryto jau buvom išsiruošę
eiti į miestą, apsižvalgyti dienos šviesoje, kadangi vakar kai čia atvažiavome,
buvo jau tamsu. Kaip jau ne kartą esu minėjusi – saulė čia teka ir leidžiasi 6
valandą ištisus metus. Oro temperatūra šiandien yra +34 laipsniai, kaitri saulutė šviečia
ir maloniai šildo, žydra jūra nesustodama banguoja. Life is beautiful!
Dieną
Jonas išbandė valandos trukmės Thai viso kūno masažą, kurio kaina juokinga –
150 batų (~13 Lt.). O vakare abu pasimėgavom tailandietišku pėdų masažiuku –
250 batų (~22 Lt.). Jo trukmė taip pat valanda. Taip atsipalaiduoji, kad net
prisnūsti, bet kai tau stipriai įbeda pirštus į pėda – kaip mat atsigauni. Kaip
gaila, kad Lietuvoje masažai tokie brangūs...
Pusryčiavom
kaip karaliai (na tie kur tik po tris patiekalus valgo, o ne po šimtą).
Užsisakėm 3 skirtingus patiekalus, nes taip norisi kuo daugiau visko išragauti.
Ir viskas taip skanu. Aš mėgavausi Spring
rolls su daržovių įdaru (60 b – 5,40 Lt.), Jonas – tailandietiška sriuba
(40 b) ir Pad Thai su vištiena (60 b). Atnešė valgyt ir mes iškarto
puolėm ragauti, dalindamiesi patiekalus per pusę.
Mūsų pusryčiai
Spring Rolls
Pad Thai
Kas man
patinka Azijos šalyse, kad kuo ilgiau lauki maisto, tuo jis skanesnis. Čia
viską gamina šviežiai, maisto pas juos nepriimtina šildyti. Šildytas maistas
jiems – blogas maistas, jo nevalia valgyti. Jei užsisakėm dvi skritingas
sriubas, tai abiems atskirai jas pagamins, o ne pašildys didžiulį puodą su jau
pagaminta sriuba. Valgau ir visada esu tikra, kad gavau šviežiai paruošto ir
kokybiško maisto.
Skaniausio
Tailando patiekalo Curry yra daugybė
rūšių – Panang Curry, Red Curry, Yellow
Curry, Green Curry ir t.t. Netgi nesugebėčiau visų jų išvardinti. Ir labai gerai
yra tas, kad kiekvieną Curry patiekalą
galima valgyti įvairiais būdais, t.y. tu gali rinktis iš kelių variantų.
Pavyzdžiui – Masman Curry gali būti
išvirtas tik su daržovėmis, su daržovėmis ir mėsa (kiauliena arba vištiena,
arba jautiena), su tofu, su jūros gėrybėmis, su žuvimi. Taigi to pačio
patiekalo yra labai daug variantų ir kiekvienas turi savo savitą skonį.
Nelabai
ką šiandien ir nuveikėm - ilsėjomės, valgėm, maudėmės... Na, tikriausiai reikia
kartais ir tokių dienų, nors aišku tai absoliučiai prieštarauja mano principams
ir keliavimo suvokimui. Atostogos man yra nuolatinis ėjimas, važiavimas, judėjimas,
ieškojimas, o ne gulinėjimas po palmėmis prie baseino ir bimbinėjimas be
tikslo.
Ryt
nuomuosimės motorolerį, lėksim pasižvalgyti po salą - į kitą jos pusę. Mes esam
pietiniam krašte, taigi judėsim į šiaurinį bei vakarinį. Reikės anksti keltis,
kad kuo daugiau apvažiuoti šviesiu paros metu, nes naktį nesinori blūdyti. Čia
labai statūs ir vingiuoti keliukai, kadangi visa sala labai kalnuota. Pakelėse
pilna medicinos centrų, truputį kraupu kai matai, kad kažką jau tvarsto
bintais, nes jis nusidrėbė su motoroleriu. Kiekvieną dieną tokių vaizdelių
prisižiūrim. Bet mes būsim labai atsargūs!