2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

2d. O aš jau Vietname ;)

Aeroflot lėktuvai tikrai ne patys patogiausi pasaulyje ... Bet tai jau praeitis, aš jau Vietname, o tai svarbiausia – gyva, sveika, nemiegojus parą, alkana, ištroškus, bet LAIMINGA. Ujuju kaip čia šalta brrr... tik +19 … Ir ką tik šviežiai, gaiviai prašniokštęs lietutis.
Vietnamo gyvenimas
 Gatvės pardavėja
  Gatvės pardavėjos
Itin pigiai nusigavau nuo oro uosto iki Hanojaus miesto centro ... tik už 0,80 LT. Dar nei vienoje šalyje taip pigiai nevažiavau iš oro uosto. Aišku, autobusas ne turistams skirtas, o vietiniams, aptriušęs, ne labai patogus ir tikrai ne pirmos jaunystės. Beje, autobuso Nr 17, reikia paeiti tolėliau nuo oro uosto ir neklausyti ką vietiniai uždarbiautojau bando pasakyt, t.y. kad užsieniečių jis neveža. Netiesa, veža ir netgi už tą pačią kainą kaip ir vietinius.
Valanda kita ir jau Hanojus. Tik išlipus iš autobuso, užpuola vietinė motorolerių-taksistų „mafija“ ir jau siūlosi pavežti kur tik tau reikia. Ojojoj, žmonės duokit gi bent apsidairyti ir Hanojaus smogo normaliai į plaučius įkvėpti, o tada gal jau ir žinosiu kur noriu važiuoti ;)
Apsidairius, patrūkčiojus pečiais vistik sumokėti buvo 30 000 Vietnamo dongų (3,54 LT) už nuvežimą iš Long Bien iki  Luong Yen  stoties. Pavadinimai visi tokie kominiai tiek - miestų, tiek gatvių, autobusų stočių. Skamba taip pat visi beveik, viena kita raidė skiriasi tik.
Beje, taksi čia yra dvejopi: taxi mašinos, taxi motoroleriai, sėdi vairuotojui už  nugaros, meiliai apsikabini ir trauki per gatves. Aš, aišku,pasirinkau antrąją transporto priemonę, nes be galo troškau kuo greičiau apsikabinti kokį vietnamietį :)
Hanojaus elektros laidai
Taigi iš Luong Yen stoties už 80 000 d (9,43LT) atvykau į Haipong, iš ten su autobusu, tada su keltu ir vėl su autobusu, pasiekiau tikslą– Cat Ba salą. O šalia jos jau yra ir taip trokštamas kuo greičau aplankyti – Halong Bay
Viešbutukas surastas labai pigus 6 USD (15 Lt). Niekuom neišskirtinis, bet ir tikrai ne prastas.
Vakarienė super skani –šviežia kepta žuvis 90 000d (10,61 Lt) ir vietinis alus 15 000 d (1,77 Lt ir tokia kaina kavinėje, super! Tik gaila, kad nemėgstu alaus...)
 Ei, o kas jiems pasakė, kad aš dievinu saldumynus ? Pavalgius atnešė gerai suskrudintą blynelį, aplietą šokoladu, ir tai buvo bonusas - už dyką žodžiu ;) 
Išsikeitus 50 USD - Vietname patampi milijonieriumi
Ir pabaigai – masažai. Juokingai pigūs ir geri, jau išbandyta pėdų ir pečių.
Tai tiek šios dienos įvykių. Kadangi Vietname jau beveik vidurnaktis, akys pačios jau merkiasi nuo ilgo nemiegojimo, laikas ilsėtis ir atgauti jėgas. Iki greito.