2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

17d. Vietnamas. Hochiminas/Saigonas

Apžiūrėti Saigono miestą  reikėjo pradėti kaip įmanoma anksčiau, kad kuo daugiau pamatyti ir dar beje, gi čia – Vietnamo pietuose – labai karšta. Ryte 8 valandą jau buvo +32, o įdienojus, temperatūra pakilo dar 4 laipsniais. Maršrutas prasidėjo nuo pagrindinės gatvės, kurioje didžiausia dalis turistų bazuojasi, tęsėsi pro parką link People's Committee building, senojo pašto, garsaus viešbučio, kuriame karo metu apsistodavo spaudos atstovai, Reunification palace, karo muziejaus ir visų kitų lankomų HCMC objektų.
People's Committee building
Saigono gatvės judesys
Reunification palace - kiemas
Reunification palace - vidus
 Reunification palace - ant stogo
Notradamo katedra - tik ne Paryžiaus, o Saigono ;)
Katedros vidus
Ir kadangi pėsčiomis jau buvo nueita gerokai virš 10 km, nusprendėm dar ir traukinių stoties pasiieškoti, kad nusipirkti naktinio traukinio bilietus: Hanojus – Sapa ir Sapa – Hanojus. Užgrybavome juodai, stoties neradom. Pasiklausinėjus žmonių, jie pasakė su kokiu autobusu iki ten nuvažiuoti. Įlipus į autobusą pasakiau konduktoriui kur mums reikia išlipti , t.y. „nhà ga“. Važiuojam , važiuojam, ir kažkaip jau nerimas suėmė, pasitikrinu GPS, kad kažkaip ne į tą pusę judame, tai teko lipt laukant iš šito autobuso ir gaudyti kažkokį kitą. Tas sekantis iš viso į pievas nuvežė, t.y. dar toliau nuo tikslo. Galiausiai traukinių stotis buvo pasiekta pėsčiomis ... dar papildomi 4 km ;) Tik vat blogiausias dalykas tame, kad neįmanoma HCMC stotyje nusipirkti bilietų „soft sleeper“ (miegamos minkštos vietos), yra galimybė įsigyti tik „hard sleeper“ (kietos miegamos vietos). Vaje, tiek kilometrų susukta veltui ... Traukinių stotyje, pasitikrinus GPS, pamatėm, kad iki viešbučio tik 4 km. Ką gi, einam pėsčiomis, nes tik 4 km. Taigi, per šiandieną jau susukta gerokai virs 20 kilometrų. Ir dar diena nesibaigė ;) 
Jade Emperor pagoda
Pagoda
Beje, pietūs gavosi labai pigūs, bet tikrai skanūs. Kur daugiausiai vietinių buvo prisėdę, ta vieta ir buvo pasirinkta. Aišku, viskas surašyta vietnamietiškai - visi patiekalai ir gėrimai ... Teko rodyti ranka, klausti kas tai yra, bet kažkaip kaip ir visada - susikalbėjom. Hmm... Įdomus patiekalas - smulkios mažos žuvelės, keptos tempūroje. Prie jų papildomai dar atnešė saują žalių mėtų, šaltos arbatos visą ąsotėlį ir sriubytės. 28 000d - 3,40 Lt. Oi, ir dar desertui - bananų ;) Ujujuj, kaip smagu! 
Labai pigūs ir skanūs pietūs 28 000d
Vakarienei - skanieji spring rolls
Saigonas - didžiulis miestas, kažkaip nors ir pilna motorolerių jame, bet smogo baisaus nesijaučia. Gatvės tvarkingai apželdintos, prižiūrėtos. Ant kiekvieno kampo stovi miesto sargybiniai. Prižiūri tvarką. Ir, aišku, truputį dar pamiega kur prisėdę ant kelmelio, suolelio ar kokio motorolerio, priparkuoto gatvėje.
Rytoj laukia skrydis Saigonas - Hanojus. Lėktuvo bilietą pavyko nusipirkti daug pigiau nei traukinio bilietas būtų kainavęs ;) Neblogai sakyčiau ;) Traukinio bilietas Saigonas - Hanojus kainuoja apie 80-90 USD, kelionės trukmė 36 valandos ... O su lėktuvu - tik 2 valandos. 
Kelionės žemėlapis
Na, nukeliauta jau pakankamai nemažai, t.y. išilgai per visą Vietnamą. Neblogai ;) Bet atostogos dar nesibaigė, daug daug ką pamatysiu ;) Iki!