2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

6 d. Kratymasis autobuse vingiuotu keliu iš Dalato į Nha Trangą

Atsikėlėme, susikrovėme daiktus ir nusipirkome bilietus į Nha Trangą. Ten tikrai turėtų būti šilčiau nei čia Dalate. Bilietas žmogui 6 usd. Kelionės trukmė apie 5 valandas. Tik nesupratau kodėl taip ilgai, juk atstumas žemėlapyje ne toks jau ir didelis. Na kai pajudėjome iš vietos, jau supratau kodėl - kelias buvo vingiuotas, staigiai kylantis aukštyn, staigiai krentantuis žemyn, su aštriais posūkiais ir kvapą gniaužiančiais kalnų tarpekliais. Tokiu keliu važiuojant tikrai nepriskubėsi, nors vairuotojas lėkė kaip akis išdegęs. Kadangi sėdėjau pačiame autobuso gale, tai dar ir galvą sugebėjau kelis kart trinktelti į lubas. Viską atpirko pribloškiantys gražūs vaizdai aplinkui - ryškiai žalia augmenija bei čiurlenantys kriokliukai. 
Atvykus į Nha Trangą, pavyko greitai ir pigiai gauti nakvynę beveik prie pat jūros. New Dragon Hotel - 10 usd už kambarį, kuriame net dvi dvigulės lovos - abidvi kietos tarsi tai būtų tik lentos, užklotos paklode. Dar čia yra ir kondicionierius bei ventiliatorius, orui vėsinti, bet nei tas, nei anas - neveikia. Rozetės irgi ne visai veikiančios ir įrengtis aukštai. Jeigu nori pasikrauti telefoną, tai jis tiesiog kabalioja ore, pajungtas ant laido.
New Dragon Hotel - 10 USD

VALIUTA
Vietname vis tik geriausiai turėti dolerių, o ne eurų, nes net ir atsikaitant ne vietine valiuta, vietiniai dolerio kursą paskaičiuoja protingai, o vat dėl euro kurso tenka pasiginčyti. Paima jie tuos eurus, varto prieš šviesą, o kai kur netgi atsišviečia tavo pasą, jeigu mokama suma yra didelė. 
Pietų Kinijos jūra
Pagaliau pamatėme JŪRĄ!!! Ji buvo labai, labai, laaaabai pikta :) Grėsmingai bangavo ir siautėjo, bet tai nesutrukdė išsimaudymui joje. Aišku tokios didžiulės ir stiprios bangos netgi įsibridus iki kelėnų, sutrypė mane taip, kad apsiverčiau kulversčiu kelis kartus po vandeniu. Nuo smėlio susibraižiau kojas ir rankas, bet buvo labai linksma ;) Gaila tik kad nepavyko užfiksuoti bangų didumo ir galingumo.
Nha Trang pakrantė / Pietų Kinijos jūra

Maistas
Aš jau tikriausiai nei vienos dienos neįsivaizduoju be skaniųjų Spring Rolls'ų, įdarytų krevetėmis. Nha Trange šis patiekalas irgi populiarus ir kaina tokia pati kaip ir prieš tai kur ragavau. Tik čia teko pavargti kol radau savo taip mėgstamų Banh Xeo, nes šiame mieste atostogauja daug rusų, jiems net skrydis tiesioginis yra iš Maskvos, taigi ir maistas adaptuotas jų skoniui, daug mažiau to tikrojo vietnamietiško tradicinio maistelio. 
Dienos maistas - Sprin Rolls
Ryžių makaronai su jūros gėrybėm - 60 000 dongų
Grill krevetės - 70 000 dongų

Nha Trange buvau ir pernai, bet nespėjau apžiūrėti visko. Tada aš važiavau už miesto, į džiungles, prie krioklių, o dabar kai jau vakar pakankamai prisibuvau gamtoje ir pamačiau Elephant Falls, norėjosi daugiau miesto lankytinų vietų - pagodų, pasivaikščiojimo pajūriu, skanaus maisto. Taigi, rytojaus planas - Nha Trang miesto įžymybės ;)