2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

15. Poilsis pietų Tailando saloje

            Vakar buvome vakarėlyje laive, kuris, keista, bet prasidėjo ne kaip mums įprasta Lietuvoje – pusiaunaktį, o 20:00 val. Žmonės pradėjo rinktis dar anksčiau ir stoviniuoti, laukdami kol pradės groti muzika ir lygiai 20:00 val. laivas jau buvo perpildytas.
Kaip prasidėjo viskas greitai, tai taip pat greitai ir pasibaigė - 02:00 val. Staigiai nutilo muzika ir visi pradėjo skirstytis. Aišku, mums tai sukėlė nuostabą. Pasirodo, vakarėlių čia būna labai daug – po 3 ar net 5 per savaitę – bet dauguma jų trunka tik iki 02:00 valandos nakties. Visi didieji ir gerai žinomi (Fool moon, Black moon, Shiva moon, ir t.t.) vyksta po 1 kartą į mėnesį ir aišku iki ryto, o kai kurie netgi tęsiasi kelias dienas – preparty ir afterparty. Didieji vakarėliai vyksta kuo toliau nuo miesto – džiunglėse, prie krioklių, pajūryje, mažieji – Thong Sala mieste, štai todėl kelios valandos po vidurnakčio jie pasibaigia, kad salos gyventojai pailsėtų nuo nuolatinio triukšmo bent naktį.
Smėlio „dviratis“
Salos žemėlapis

Šiaurė. Sala nėra labai didelė, per dieną galima ją beveik visą apvažiuoti motoroleriu. Šiaurinė jos dalis, o ypač Ban Chalok Lam įlanka, yra daug gražesnė nei pietinė. Čia įsikūrę prabangūs kurortai, kuriuose pilna pasiturinčių turistų. 
Pietūs. Raudonu trikampiu žemėlapyje apvesta vieta, kur visas jaunimėlis apsistoja, nes čia truputį pigesnės nakvynės salos dalis ir dar saulėtekio (Sunrise) pusės paplūdimyje vyksta Fool Moon Party – 1 kartą į mėnesį. Šis miestas vadinasi Had Rin. Jame yra ir uostas iš kurio kelis kartus per dieną plaukiama į Koh Samui salą. Mes taip pat gyvename čia - apatinėje salos dalyje, nakvynės kaina tik ~17 Lt. (pažymėta raudonu tašku su mėlynu užpildu). Daug geriau gyventi  saulėlydžio pusėje (kairėje), nei saulėtekio (dešinėje), nes pirmojoje daug ramiau naktimis, nėra daug naktinių barų. Saulėtekio pusėje tiek dieną, tiek naktį – triukšmas, skamba garsi muzika, bet paplūdimys daug platesnis ir vanduo kažkiek žydresnis.  
Vakarai. Vakarėlių miestelis – Thong Sala (pabrauktas stora raudona linija) yra visai šalia mūsų gyvenamosios vietos. Jei važiuoti motoroleriu, tai užtrunka tik 10-15 min. Atstumas tik ~8 km, bet keliai labai vingiuoti ir stačios įkalnės bei nuokalnės. Taigi, daug nepriskubėsi.
Rytai. Yra du pribloškiamai įspūdingi paplūdimiai rytinėje salos pusėje: Yai Nam ir Ao Haad Yuan, bet tik tiek ir žinau apie tą salos dalį. Prieš kelis metus bandėme motoroleriu iki ten nusigauti – per džiungles, neasfaltuotais keliais... Pusę kelio ėjom pėsčiomis, nes keliai buvo tokio statumo, kad net apsiversti galima buvo su motoroleriu.  Ėjem, važiavom, šliaužėm, pasibaigė kuras ir geriamas vanduo, taigi tų paplūdymių nepasiekėm ...