2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

16d. Poilsis pietų Goa ir keli faktai apie Indiją

Nemokami pusryčiai. Mūsų nuomuojamo kambario šeimininkė mums pagamino pusryčius (už dyką), ir darys juos visas dienas, kiek čia būsime. Tikriausiai todėl, kad labai išgyrėm indišką maistą. Ji paminėjo, kad niekam daugiau nedaro pusryčių. Ir tikrai tuom įsitikinome. Ji netgi mus pasikvietę pas save į namus valgyti, o ne mūsų kambaryje.
VIDEO – indiškos duonos kepimo pamokėlė surengta specialiai man
Aš jai pasakiau, kad labai įdomu kaip jie kepa indišką duona parotha, chapatha, puri it visas kitas. Tai ji netgi surengė mokymus. Viską nuodugniai ir išsamiai parodė, paaiškino. Na ką gi, grįšiu namo, bandysiu kepti ir aš. Tikiuosi gausis, gal netgi į svečius ką nors pasikviesiu paragauti ir įvertinti.
VIDEO – tradiciškai - mūsų apartamentai.
Kaimo moteris
VIDEO - interneto kavinė

Keli įdomesni faktai apie INDIJĄ.
Populiacija. Delis - 12, 8 mln gyventojų, Mumbai – 16,4 mln, Kalkuta – 13, 2 mln., Chennai – 6,6 mln. 2030 metais Indija aplenks Kiniją pagal gyventojų skaičių. Gyventojų skaičius Indijoje skaičiuojamas kas 10 metų, didžiausias augimas buvo 2001 metais – 21,34%. 75% visos Indijos gyventojų gyvena kaimuose.
Gėjų ir lesbiečių Indijoje (oficialiais duomenimis) gyvena apie 2,5 mln. O neoficialiais duomenimis skaičiuojama apie 100mln.
2008 m. vidutinis darbo užmokestis sostinėse buvo apie 977 USD. Bet kiek mums teko bendrauti su kaimuose gyvenančiais, tai jie savo algas įvardijo 10-15 tūkstančių rupijų, o tai būtų apie 600-900 Lt.
Keista, bet Indijoje yra visko – palmių, upių, ežerų, kalnų, sniego, dykumų. Šalis tikrai didelė, joje gyvena septintadalis visos žemės populiacijos, t.y. 1 milijardas gyventojų. Kiekvienoje valstijoje kalba skirtinga kalba, pvz. Goa kalba Hindi. Skirtingų religijų yra daug.
Religija. Pagrindinė religija – induizmas (82%), tai viena seniausių religijų, kurios šaknys yra 1000 metų prieš Kristų. 12% - islamas, krikščionys – 2,3%,  75% iš jų gyvena pietų Indijoje. Sikhs - 1,9%, daugiausiai jų gyvena šiaurinėje valstijoje Punjab. Budistų yra tik 0,76%. Žydų yra likę apie 5000 ir jie gyvena Mumbajuje ir Indijos pietuose.
Maistas. Dieviškas, skanus, nerealus, trūksta žodžių, kad jį aprašyti. O beje jau ir aprašiau visos kelionės metu po truputį.
Higiena. Tik atvykus rekomenduojama dantis valytis su vandeniu tiesiog iš čiaupo, o ne su pirktiniu, tam kad įgauti įmunitetą. Aišku to vandens nereikėtų gerti, tik prasiskalauti gerklę. 

...PABAIGA...
Viskas... Daugiau blogo nerašysiu, nes liko kelios dienelės tik poilsiui. Sekmadienį 5 valandą ryto išskrendame atgal per Kijevą į Rygą, o iš ten automobiliu – į Lietuvą. Vienintelis dalykas, kuris šiek tiek kelia nerimą yra tas, kad Delyje pastovus rūkas tęsiasi dar nuo tada kai atskridom ir vėluoja visi lėktuvai kilti, atideda skrydžius. Na gal mums pasiseks ir mes grįžime laiku.

Ačiū visiems kas skaitė blogą, tikiuosi jis Jums patiko, susitiksime greitai Lietuvoje. Iki.