2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

13d. Kelionė autobusais, su 4 persėdimais - į šiaurinę Goa dalį

Ir vėl keliajam, nenustygstam vienoj vietoj. Šiandien ir vėl kėlėmės anksti, kad su keturiais skirtingais autobusais nuvažiuoti iš Kolva beach (Goa pietūs) į Baga beach (Goa šiaurė). Vykstam į Bagą todėl, kad ten yra kaip ir vakarėlių vieta. Nuvyksim pažiūrėsim. Autobusai važiuoja iš stoties, kuri yra prie pat jūros, bet galima juos pasigauti ir tiesiog ant gatvės, susistabdant, kaip mes ir padarėm. Kaina 10 Rs (0,60 Lt). Išvykimo laikai (galbūt tai aktualu keliaujantiems) – 6:45, 7:45, 8:45, 10:45, 2:45, 4:45, 6:55 val. Autobuso tiesioginio į Bagą nėra, reik išlipti Margao stotyje, ten pasigauti autobusą į sostinę – Panaji (Panjim). Kaina 23 Rs (1,40 Lt). Tada iš sostinės (jei tau tik pasiseks) jau yra tiesioginis į Bagą arba dar su vienu persėdimu į Mapusą vyksti.  Išvykom 8 valandą ryto, ir tikslą pasiekėm tik 12 val.
VIDEO – pirmasis autobusas
Moterys. Tiesiog negaliu neaprašyt indžių moterų elgesio autobusuose, t.y. jam atvykus, visos kaip išprotėjusios pradeda bėgti, brautis, stumdytis. Bet taip naglai, kad net per veidą norisi joms suduoti. Tas pats ir keltu kai plaukėm, tai sutrypė mane, nors esu vos ne perpus už jas aukštesnė.
GOA autobusai. Beje, autobusai čia Goa daug mažesni nei Kerala valstijoje. Ir labai sudėtinga suprasti kuris autobusas tau tinkamas, kur išlipti reikia. Žmonių labai daug, visi braunasi ir tu net nežinai ar tau irgi brautis ar laukti kito autobuso. Vienu autobusu važiavom visą kelią stovėdami ir vartydamiesi į visas puses, nes stabdo labai staigiai, kadangi eismas neprognozuojamas Indijoje.
VIDEO – perku bilietukus sausakimšame autobuse
Galvos linksėjimas į šonus. Visi indai iki vieno, paklausus jų kažko, linksi galvą į šonus jeigu atsakymas yra teigiamas. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo kaip „ne“, bet iš tikrųjų tai yra „taip“ atsakymas. Mes juk linksime galvą į priekį, o jie tik į šonus. Labai juokingai tai atrodo.
Degtukai. Pas mus jie visi vienodai sudėti į dėžutę, t.y.siera vienoje pusėje, o čia chaotiškai suberti tiesiog ir viskas.
Darbas indijoje. Važiuojant autobusais susipažinom su vaikinuku (indu), kuris taip pat kaip ir mes vyko į Bagą. Pasiklausus ką jis ten veiks, jo atsakymas buvo – „dirbsiu viešbutyje“. Aišku išsiklausinėjom kiek jis uždirbs – 10000 Rs/mėn. Tai būtų apie 600 Lt. Turės į savaitę tik vieną laisvą dieną, grafikas slenkantis. Vienintelis reikalavimas jo darbui – anglų kalba.
Jeigu žmogus uždirba virš 25000 Rs/mėn. (1500Lt), jis turi mokėti valstybei mokesčius, ne tokius jau ir didelius, tik 5-6%.
Upė. Atvykus į Bagą supratom, kad nakvynės kainos pakankamai brangios, bet jeigu Jūs perbrisite į kitą upės krantą (ką mes ir padarėm), kainos sumažėja dvigubai ar net trigubai ir gaunate ramybę, nesigirdi miesto triukšmo. O miestas tikrai ne toks kaip mūsų Lietuvos. Čia nuolat burzgia, zyzia, dūzgia motoroleriai ir mašinos, daug dulkių ir triukšmo, Žodžiu – daug šviesos ir daug garso ;)
VIDEO – vaikai veda mane per upę
Radom labai gerą ir pigią vietą nakvynei (600Rs/30Lt). Nusprendėm, kad būsim čia dvi paras, kad šiąnakt vėl nereiktų krautis kuprinių ir judėti kažkur toliau.
VIDEO – mūsų apartamentai
VIDEO – apartamentų apsauga ir indiški pinigai 
Po chaotiškos kelionės su keturiais persėdimais, norėjosi kuo greičiau kažko užkąsti. Kainos maisto tai dvigubos nei pietų Goa. Tikrai brangoka. Maisto kainos nuo 200Rs, kai pietuos jos buvo nuo 70-80Rs. Bet mes kaip visada atokesniam užkampyje radom vietinių „maistiaškę“ ir ten nerealiai skaniai pavalgėm. Maistą ruošia labai ilgai, bet tu bent žinai, kad viską gamina šviežiai, o ne šildo. Palaukėm gerą pusvalandį ir jau puotavome. Pietūs mums kainavo pigokai - mano Uttapam 25Rs/1,50Lt ir Jono Chicken Sukka 80Rs/4,20Lt.
Ir dar kartą apie upę. Per pietus, kai per ją bridom, ji buvo nusėdusi ir srovė tekėjo į vieną pusę, bet vakarop ji patvinsta ir jos srovė pradeda tekėti jau priešinga linkme. Ir taip vyksta kiekvieną dieną ištisus metus.
Susukom reportažiuką ir apie mūsų "maistiaškę". Tiesio nekreipkite dėmesesio į sienų purvinumą :) Nes maisto skonis atperka viską.
VIDEO – mūsų atrasta valgyklėlė 
VIDEO – mums gamina valgyt 
Rytojui jau išsinuomojom motorolerį, važiuosime aukštyn, į paplūdymius, kuriuos rekomenduoja aplankyti Lonely planet. Nuvažiuosim – pamatysim. Beje motorolerio niekur neradome pigiau kaip 300Rs (18 Lt). Priminsiu, kad iki šiol mokėjom iki 250Rs (15 Lt).
Vaizdas prie mūsų namų įspūdingas
Asmens foto. Goa visur yra reikalinga turėti savo fotografijų, netgi interneto kavinėje tavęs prašo užpildyti ilgiausią formą ir joje priklijuoti fotografiją. Tas pats ir su motorolerio nuoma. Bet nebūtina turėti tikrų foto, pakanka ir ant paprasto popieriaus atspauzdintų.

Šiai dienai tiek, vistiek visko neįmanoma aprašyti. Iki rytojaus ;)