2015 m. gruodžio 31 d., ketvirtadienis

15 d. Balis - Kuta, Naujieji metai, +35 šilumos

    Ryte mūsų vėl laukė prabangūs pusrytukai - kava, vaisiai, omletukas, blyneliai, ryžiai su daržovėmis. Tikrai geras šitas home-stay "Bali Spring Cottage" ir pigus. Sakyčiau, kad kokybė gerokai pranoksta jo kainą. Šeimininkai svetingi, linksmi, paslaugūs. Šį rytą padėjo mums vėl - pasiūlė pigesnį, nei gautume gatvėje, transportą - savo automobiliu su vairuotoju nuvežti mus į Balio pietus - Kutą. Paprašė už tai 250 000 rupijų (~17€).
    Taigi, jau pusiaudienį mes buvome Balio salos – Kutoje. Oho, kiek čia daug žmonių, koks čia užkištas eismas, kiek mašinų, motorolerių. Kažkaip jau buvome atpratę nuo tokio šaršalo, o čia matomai jo neišvengsime. Kitą vertus, taigi šiandien naujieji metai, tai tų žmonių visur pilna.
    Kutoje jau sunku rasti jaukius bungalow ar home-stay, čia daugybė gigantiškų daugiaaukščių viešbučių, bet juose tikrai nėra noro apsigyventi. Truputį paklaidžiojus atokiau nuo pagrindinės gatvės (galėtų vadintis Palangos Basanavičiaus alėja tikrai) ir sugaišus gerą valandą, pavyko rasti atokią vietą, su įvairiausiais augalais ir palmėmis apsodintu sodeliu ir jaukiais nameliais su terasomis. „Adus beach Inn“ - va čia tikrai puiku ir nekvepia didybe ir labai arti jūros. Dar ir kainą pavyko nusiderėti nuo 400 000 (28 eur) iki 300 000 (21 eur) už namelį.  
"Adus beach Inn" - jaukūs nameliai žaliame sodelyje
Tvarkingas ir vidus, patogi lova ir netgi yra oro kondicionierius
     Kaip visada, atvykus į naują vietą, radus tinkamą nakvynę, norisi ir tobulo maisto, kadangi čia kavinių – restoranų yra daug, reikia išsirinkti tinkamą. Buvome užmatę neblogą, beieškodami kur apsigyventi, taigi ten ir pietavome. Maistas skanus.
Skanu - žuvienė, tuno steikas ir ryžių makaronai su jūros gėrybėmis
+35 šilumos ir Naujametinė eglutė fone
Naujametinė vakarienė - avokado ir krevečių salotos
Kadangi šiandien naujieji metai, tai grandiozinių planų nerezgėme, tiesiog mėgavomės šiluma, maistu, poilsiu, niekur per daug neskubėjome. Naujametinę vakarienę valgėme tame pačiame restoraniuke kur valgėme pietus, tada vėliau prisipirkome krūvą vaisių ir pagaliau prasukome savo visos kelionės metu tąsytą, vežiotą viskiuką. Pakėlėme taurę vieną kita už naujuosius metus ir nuskubėjome prie jūros. O ten... Minios žmonių, policijos patruliai, greitoji... Visus įtartinus policija tikrina, gal tiesiog dėl saugumo ar kokių sprogmenų neturi. Fejerverkų lietus šaudė jau net nuo 10 valandos vakaro, o lygiai vidurnaktį – pasipylė tikras lavina petardų, fejerverkų. Turbūt tiek žmonių vienoj vietoj tik per Selo koncertą esu mačiusi, o čia jų turbūt net daugiau buvo tikrai. Pilnos gatvės, pilnas pajūrys...
Su Naujais Metais visusSiekite savo svajonių, siekite savo tikslų. Gyvenimas yra nuostabus ir jis duoda mums tiek daug progų – naudokitės jomis, šypsokitės, nesipykite ir rinkite karmos .