2014 m. kovo 19 d., trečiadienis

5d. Vietnamas. Laikas palikti Cat Ba ir keliauti į Hue

Maršrutas
Maršrutas prasidėjo nuo Hanojaus iki Haipong, toliau tesėsi į Cat Ba ir Halong Bay. Pakankamai pamačiau ir pabuvau jau čia, reikia traukti į pietus – Hue  miestą. Nors pradinis planas buvo iš čia vykti į Sapą (t.y. į šiaurės vakarus), bet vakar laive sutikti žmonės papasakojo, kad ten dabar labai šalta, lyja lietus, bet aplankyti tą vietą būtina.
Masažai
Vakar vakare po vakarienės ir pasivaikščiojimo po Cat Ba miestuką ir vėl neatsilaikiau einant pro masažo saloną ir užėjusi ten, tikrai nepasigailėjau. Rinkausi šį kartą pečių masažą, bet padarė ir rankų, nugaros, netgi galvos. Ne visai tikslu gal būtų tai vadinti masažo salonu. Tai greičiau tiesiog kambarys, patalpa su langais vitrininiais į gatvę. Pirmą kartą masažą tai darė ... bare ;) Taip, tikrai taip – bare. Iškaba ant gatvės kad čia baras rodo, o moteriškė išėjus į lauką kviečia pasidaryti masažą. Užėjus vidun, pamatai, kad tai tikrai baras. Tave pasodina į nevisai masažui skirtą kėdę, bet kai pradeda masažuoti, tai jau nebesvarbu tampa kur tu esi.
Masažai pas juos nėra tie, kur tave paguldo, nusirengti reikia. Jie tave tiesiog pasodina ir jei tai kojų masažas, užmerkia kojas į karštą vandenį, tada joms gerai pamirkus, nušveičia padus ir pradeda minkyti. Jei tai galvos ar pečių, nugaros, pasodinus minkštasuolyje, tau sėda žmogutis iį už nugaros ir pradeda visą seansą.
Masažai suskirstyti į trukmes – 10 min, 20, 30 ir 40 min. Nuo to kiek laiko renkiesi, priklauso ir kaina. Kuo daugiau užsisakai, tuo didesnę nuolaidą padaro nuo jau ir taip juokingai mažos kainos.
Maistas
Cat Ba saloje maistas tikrai skanus ir geras. Kaip jau minėjau – kuo prastesnis „restoranėlio“ vaizdelis, tuo skanesnis maistelis.Štai, kad ir ši vieta (foto žemiau) - ant gatvės tiesiai sustatyti staliukai ir kėdutės, nėra labai švaru, gražu ir tvarkinga čia, bet kainos mažos, maistas šviežias, viską gamina tau tiesiog prie akių. Bet kartais gal geriau ir nematyt kaip gamina - kokiuose aprūkusiuose puoduose viską verdą, kokiose sulamdytose ir nelabai švariose keptuvėse čirškina ;) 
Krevetės šviežios lukštenamos, vėliau jos nukeliavo į mano patiekalą - Pho Ka
 O štai jau ir galutinis rezultatas - Pho Ka (30 000d / 3,60 Lt)
Cat Ba sala
Gyvenimas čia neverda ištisą parą, kaip kad tarkime kokiame Tailande, kur pastovus triukšmas gatvėje. Čia, nors ir kambario langai tiesiai į gatvę, išsimiegoti lengva. Miestas tiesiog užgęsta ir užtyla apie 10 – 11 val. vakaro. O ryte jau nuo 5-6 ryto didžiausią triukšmą kelią tik uoste esantys žvejų laivai. Gatvės šurmulys ir pypsėjimai atsiranda dar vėliau – tik apie 7-8 val.
Cat Ba salos žemėlapis
Šiandien laukia ilga diena, daug važiavimo - autobusu iki uosto, plaukimas su keltu, tada vėl su autobusu iki kažkokios stoties Hanojuje ir galiausiai vėlai vakare su naktiniu autobusu judėsiu į Hue... Prisiskaičiau, kad tai labai nepatogu, nesaugu, autobusas labai prastas, mažai vietos ir t.t. bet manau kad čia tik eiliniai išlepusių turistų svaičiojimai.