2010 m. sausio 30 d., šeštadienis

5. Kelionė VIP autobusu į Koh Samui

Atsikėlę chilin'om prie baseino pavėsyje, nes degintis noro tikrai nėra. Dar spėsim tai padaryt pietuose. Vėliau ėjom krautis kuprinę kelionei. Aš įsidėjau tik 1 šortus ir 2 maikes. Jonas - 2 šortus, 2 maikes. Labai nenorėjom apsikrauti daiktais ir tampytis ant pečių 2 kuprines, todėl viską sutalpinome tik į 1-ą. Fotikas, kortos, kremai nuo saulės, dantų šepetukai. Viskas, kuprinė pilna.
18 val jau sėdim autobusų stotyje ir laukiame VIP autobuso.
Ne itin malonus jausmas, kai jau yra 18:20 val, o autobuso vis dar nėra. Kažkiek pradedame nerimauti ar tikrai prie tų vartų laukiame. O autobusai tik atvažiuoja ir vėl išvažiuoja - praktiškai kas 10-15 minučių.
Vis dėl to sulaukėme savo autobuso, ir jis tikrai buvo VIP ! Oho ! Gyvenime su tokiu nesu važiavusi. Sėdynės didelės kaip foteliai, patogios, valdomos elektronika. Kiekvienas keleivis turi savo atskirą touchscreen monitorių, ausines, joystick'us. Individualiai ką norėjom, tą žaidėm (žaidimus) , žiūrėjom filmus (patys naujausi įrašyti), koncertus ir t.t.
Tarp sėdynių netgi galima buvo pasidaryti plastmasinę uždangą nuo kaimyno, jeigu tarkim jis tau trukdo. Kojoms patogu, nes pasikelia pakyla, kuri pakelia kojas aukščiau. Be visa to dar gavome antklodes ir pagalves, supakuotas į maišelius. Praplėšus maišelius, pasijuto gaivus kvapas, tai parodo, kad šie daiktai yra skalbiami po kiekvieno reiso.

Apie 24 val sustojome, nes mums dar priklausė vakarienė, kuri buvo labai keista. Ant stalo ties viduriu buvo sudėtos lėkštės su įvairiu maistu - džiovintos mažos žuvytės, kitoje lėkštėje-soja, dar kitoje - brokoliai ir t.t. Atnešė visiems po dubenį ryžių, ir į tuos ryžius kiekvienas dėjosi priedų iš lėkščių, esančių stalo viduryje. Išsimaišai priedus su ryžiais ir valgai. Keista vakarienė, bet pakankamai skani.