2011 m. sausio 17 d., pirmadienis

2d. TAILANDAS: Neįtikėtini klimato pokyčiai

Po 9 val.skrydžio pagaliau Bankoke. Migracijos formalumus susitvarkėme be problemų ir nuskubėjome pasiimti savo bagažo. Autobuso bilietai į Bankoką iš oro uosto parduodami pirmame aukšte prie 8 išėjimo, langelis - Airport Ekspress. Autobuso nr. AE4. Kaina 150 b. Beje, tuos pačius bilietus galima nusipirkti ir išėjus iš oro uosto. Kaina ta pati. Grafike parašyta, kad autobusas važiuoja kas pusvalandį, bet iš tikro tai kas valandą. Atstumą iki miesto, t.y. 30 km nuvažiuoja per valandą. Bankoke autobusas išleidžia prie pas traukinių stoties Hua Lampong. Tai paskutinė jo stotelė.
Išėję iš oro uosto iš karto pajutome šilumą, toks geras jausmas. Bet šiluma nebuvo tokia kaip pernai ar užpernai. Pasirodo ne tik Australijoje vyksta neįtikėtini gamtiniai reiškiniai, bet ir čia gamta pokštauja. Juk tokiu metų laiku čia turi būti mažiausiai +35 šilumos, bet geriausiu atveju čia +25. Visą dieną pravaikšwiojau mieste su šiltu džemperiu. Sutikom keliautoją vokietį, kuris papasakojo , kad Tailando pietuose taip pat vyksta keistenybės – ten dabar liūtys, kai jos turėjo baigtis jau lapkričio mėn.
Traukinių stotyje pilna žmonių, kurie laukia savo traukinio. Jų tiek daug, kad net netelpa susėsti ant kėdžių, todėl visi sugulę ar susėdę ant grindų.
Iš traukinių stoties 20:00 val. vykstame naktiniu traukiniu link Laoso sienos – Nong Khai.
Traukinių stotis Hua Lamphong ir mūsų traukinys
Traukinio vidus - nėra ypatingas, bet ir nėra tragiškas
Traukinyje išsitiesia sėdynės ir iš 2 sėdimų vietų gaunasi 1 gulima. Viršuje atsidaro dar viena miegama vieta - viršutinis aukštas. Jis siauresnis nei apatinis. Pakankamai patogu, netgi patalynę švarią apvelka, pagalves duoda, dekius. Yra ir tūlikas, tik žiauriai kratosi traukinys, tai hmmm sunkiai pasitaiko ;)))
Traukinyje dirba ne tik aptarnaujantis personalas, bet ir policija ar tai apsauga. Policija su revolveriais pakabintais prie šono. Ne visai jauku buvo iš pradžių, nes jie sėdėjo prie pat mūsų, net bijojom išsitraukti alų iš kuprinės, bet paskui jie perrėjo į kitą vagoną. Super ! Pokšt, alutis!!!