2013 m. sausio 21 d., pirmadienis

5 diena. Pusiaujas - Sumatros džiunglės ir Sianok kanjonas


Pasiekėm žemės vidurį - pusiaują.
Sumatra - esame lygiai ties pusiaujo juosta, Bukittinggi miestelyje. Čia itin drėgna. Išsiskalbėm savo rūbus, o jie taip ir neišdžiuvo per 14 valandų... Sumatros laikas skiriasi nuo Lietuvos laiko 6 valandomis. Ir internetas čia labai labai laaaaaabai lėtas.
Šiandien pėščiomis apėjom visą miestelį ir patraukėm tolėliau už jo – į džiungles. Aišku, galėjom pasielgti taip kaip daro visi – pasiimti gidą, bet mes nusprendėm viską susirasti patys. Beje, tokia ekskursija su vietiniu gidu kainuoja 15 dolerių žmogui. Sutaupėm 30 USD! Valio!
Kopėm aukštyn ir žemyn ir vėl aukštyn ir žemyn, kol galiausiai pasiekėm Sianok kanjono viršūnę. Gerai, kad beveik visą kelią lijo, tai nors jau nebuvo karšta. Aišku sušlapom kiaurai, bet vaizdai ir įspūdžiai atperka viską. Kanjonas įspūdingas, didžiulis, jo papėdėje teka upė, auga ryžiai. Deja negaliu įkelti video, nes tai užtruktų 5 valandas, kadangi kaip jau minėjau - internetas tragiškai lėtas.
Sianok kanjonas
Sianok kanjonas
 Sianok kanjono upė
Sianok kanjono kraštus jungiantis tiltas

Beiškant kanjono, atradom senąsias musulmonų kapines. Antkapiai jau beveik praradę spalvas ir gerokai aptrupėję. Kažkaip visada galvojau kad Indonezijoje dauguma žmonių yra budistai, bet pasirodo čia daugiausiai yra musulmonų.
Musulmonų senosios kapinės
Kažkaip ir šitame miestelyje jaučiamės kaip „žvaigždės“, nes kitų keliautojų absoliučiai nėra, visi mus kalbina, o vaikai tai išvien šaukia:„Hello! Hello! Hello!“.
Vaikai

Vietiniai patys organizuoja įvairius turus miestelyje ir aplink jį, bet kainos kosminės. Pavyzdžiui nuvažiuoti iki kito miesto (Pedang, 2 val.kelio) ir nuplaukti į bet kurią artimiausią salą, žmogui kainuoja 100 dolerių. Visiškai nesąmoninga kaina. Trekingas į džiungles kainuoja 40-60 dolerių. Mes patys šiandien buvom džiunglėse – už dyką. Ir dar be viso to, kad tu sumokėsi didžiulę kainą, tu privalai savo gidui pirkti maistą, apmokėti transporto išlaidas, ir netgi pasirūpinti, kad jis turėtų cigarečių, t.y. moki už viską – all inclusive. Ir dar pamiršau paminėti – gidas kalba angliškai, bet absoliučiai nesuprantamai.
Mes patys bandysim nusigauti kažkaip iki miesto Pedang ir iš ten nusikelti į kokią nors salą. Judėjimas čia labai sudėtingas, nes nesuprasi kur autobusų stotis, nėra ir jokių autobusų važiavimo tvarkaraščių ir niekas nekalba angliškai. Situacija tokia, kad judėjimas vyksta labai lėtai.
Čia yra vienas labai džiugus dalykas Jonui, čia yra alaus („Bintang“) ir jis kainuoja jau nebe 15 ar daugiau litų, o tik 2 doleriai (5,40 Lt.). Trigubai pigiau nei Malaizijoje. Kavinėjo jo kaina irgi labai preinama - Kavinėjo jo kaina irgi labai prieinama - 3 USD (8 Lt).Beje, reikia paminėti, kad litražas ne 0,5 l, o 0,64 l.
Jonas pramogauja 
P.S. Mano mamukui - niekur negaunam interneto ir nėra telefono ryšio, mums viskas gerai. Taigi nepergyvenk ;)