2017 m. kovo 5 d., sekmadienis

THAI 5. Koh Phangan sala

Taigi, mes Tailando pietuose, koh Phangan saloje. Geras čia vibe'as, pilna tūsų visokiam muzikos skoniui, daug jaunimėlio, tie patys tobuli Thai patiekalai, masažai ir bamboo tatoo salonai ant kiekvieno kampo. Beje, maisto pasiūla kavinėse jau labai europietiška, o Thai food meniu užima iki 10-20 %. Aš vistiek pirmenybę teikiu tos šalies, kurioje esu, maistui. Kadangi čia apstu amerikiečių ir kanadiečių, europiečių - maistas adaptuotas jų skoniui. 
Mes jau kelintą vakarą einame labai vėlai miegoti. Vis pavakarojame kokiame bariuke, o vakar - savo terasoje. Todėl šiandien chill'as. Norėjome nuomotis motorolerį, bet nukėlėme šį reikalą rytojui. 
Už savo namuką, kuriame apsistojome, mokame tik 300 batų (~8€). Šioje saloje tai tikrai gera kainelė. 

MŪSŲ NAMUKAS "CORAL BUNGALOW"
PUSRYČIAI. Kai sugalvoji ką valgysi, paskambini varpeliu ir ateina padavėjas
Apsistoję šiame "Coral bungalow" viešbutuke, gavome 4 kuponiukus, pasirinktinai už juos galėjome už dyką mūsų kavinėje gauti Phad Thai, fruit-shake, vandens, alkoholinį kokteilį su vietiniu viskiu arba kolos. Pasirinkome fruit shake'us. Žiauriai skanu ir vėsu. Ryte toks kokteiliukas pats tas, geriau už kavos puodelį.

FRUIT SHAKE
PHAD THAI
Mūsų viešbutukas įsikūręs ant jūros kranto, turi didelį baseiniuką ir 1 valandos trukmės masažus siūlo tik už 150 batų (~4€). Tikrai daug pliusų už labai gerą kainą. 

VAIZDELIS IŠ VIEŠBUČIO
NETIKĖTAI UŽKLUPĘS LIETUS 
Vakar, plaukiant keltu į Koh Phangan sąlą mus sulijo, šiandien vėl nemenkai nulijo. Tikėkimės rytoj bus sausa, nes rytoj tikrai nuomosimės motorolerius ir važiuosime aplink visą salą. 

SAMOSA SU DARŽOVĖMIS
Kai nustojo lyti,  pasivaikščiojome kitu salos paplūdimiu. Mes gyvename sunset beach, o nuėjome iki sunrise beach, kur vyksta žymieji fool moon tūsai. Ech, kaip graudu buvo matyti, kad tiek gražių viešbutukų ant jūros kranto jau apleisti ir negyvenami. Kai buvau šioje saloje paskutinį kartą, t.y. prieš 6 metus, jie visi veikė, buvo spalvingi ir nauji. O dabar jie tušti, apleisti ir supuvę... 

SUNRISE BEACH
ARTŪRAS IR RUSNĖ - po medžiu
APLEISTAS BUNGALOW - ant jūros kranto
Visą dieną laukiau vakaro ir vakarienės, nes žinojau, kad eisime valgyti ten pat kur vakar, nes visiems labai patiko maistas ir porcijos itin didelės. Šį vakarą savo maisto pasirinkimu vėl likome patenkinti. Vaikinukai valgė jautieną su česnakais, aš vegetarišką Green Curry, Rusnė - sea food pad thai. Nebrangu čia. Vidutinė patiekalo kaina 80 - 120 batų (2,5 - 4€). 

MŪSŲ SUPER DUPER VAKARIENĖ - 11 €
 
Labanakt :)