2017 m. kovo 3 d., penktadienis

THAI 3-4 d. Chiang Mai gėrybės - drambliai, kriokliai, raftingas

Kėlėmės 7 val ryto, nes 8 val mūsų jau atvažiavo pasiimti vairuotojas, kurį suderėjome ir susimokėjome dar iš vakaro. Visos dienos kelionė pikapu mums kainavo po 1000 batų (~27€). Į šią kainą įskaičiuota: pasiėmimas iš mūsų viešbučio, vairuotojas, jodinėjimas džiunglėmis ant dramblių, karšti pietūs, trekingas džiunglėmis, kriokliai, raftingas upe ir bamboo raftingas, t.y. plaukimas ant bambukinių plaustų, taip pat draudimas ir parvežimas atgal į mūsų viešbutį.

Drambliai... drambliukai... ;)
Trekking'as su drambliais
Tie žali "balandėliai" (foto žemiau) - mūsų karšti pietūs - Phad Thai, kuriuos suvalgėme po valandos trekingo pėsčiomis per džiungles. Beje, buvo labai skanu, o trekingas - atraktyvus. Ėjome klibinkščiuodami ir pasiremdami bambuko lazdomis ir grožėjomės gamta. Iš pradžių nesupratau kam jų reikia, jos tik trukdė kopti upės vaga ir uolienomis aukštyn, bet einant atgal, kai teko visą kelią leistis tik žemym ir žemyn, jos labai pravertė, nes atliko stabdymo funkciją. Vis tik gudrūs  (kai kada) tie tailandiečiai. 
"Balandėlių" valgymo procesas ir mūsų draugai - 3 šunys - juodas, ryžas ir ryžiausias.
O raftingas labai patiko, nors iš vakaro mes su Rusne buvom nusiteikusios skeptiškai šiuo klausimu. Kartu su mumis plaukė pripučiamų valčių kapitonas, kuris reguliavo mūsų kryptį kai mums sunkiai sekėsi suvaldyti posūkius kur srauni krioklių srovė ar užplaukus ant akmenų. 
KRIOKLYS
Po raftingo stojome mažame kaimuke kur mus pavaišino vaisiais ir dar vietinė bobikė susuko cigarą iš bananų lapų, tabako ir tamarindų. Dūmo skonis visai įdomus tik stiprokas...
Vakare, grįžę po visų ekskursijų ir pramogų, dar spėjome pasigrožėti keliomis šventyklomis kol dar nebuvo pilnai sutemę. Jau rašiau daugybę kartų, bet tiesiog priminsiu dar kartą - saulė čia teka 6 valandą ryto, o leidžiasi 6 valandą vakaro. Todėl visada, kol dar šviesu, norisi kažką pamatyti, aplankyti, kažkuom pasigrožėti. Kai saulė nusileidžia, jau galima eiti vakarieniauti ir, aišku, į masažus.

Su budistų vienuoliu
 
Budistų vienuoliai
Šitą dėdę mes praminėm "Želė" buda :)
Ne vienuoliai ir ne budistai :)
Drakons gyvūns :)
Po masažų... Abi net užsimurkusios
THAI vakarienė
Smagi buvo dienelė, pilna aktyvių pramogų ir atrakcijų. Grįžom namo nusikalę kaip šunys... 

Sekančią dieną skridome iš Chiang Mai į Suratthani. Skrydis truko beveik tris valandas nes atstumas nemažas, apie 1600 km. Už bilietą mokėjome 80 €. Gal ne pati pigiausia kaina, bet ir ne brangiausia. Juk bilietą pirkome tik 1 dieną prieš. Ir jei važiuotume su autobusais ar traukiniais, užtruktume dvi paras. Reiktų belstis iki Bankoko su naktiniu autobusu 12 val. Tada laukti 12 val. Ir vakare vėl dardėti žemiau į vakarus naktiniu autiku 12 val. Tai vis tik su lėktuvu patogiau ir greičiau :) Beje kelionė su autiku butų kainavus apie 50 €.
Suratthani reikėjo suktis kuo skubiau, kad spėti su autobusu nuvažiuoti iki kelto, kuris kelia į Koh Phangan salą. Bet kol išsiaiškinome kaip tą padaryti, vėl truputį padeginom nervų ląsteles :) Kai norėjau pirkti autobuso bilietą, mane iš ten nusiuntė į taksi, su paaiškinimu kad taip bus greičiau ir tik taip spėsim į paskutinį keltą. Taksistas nusiuntė mane atgal pas autobuso bilietų pardavėjus, nes sako jums bus daug pigiau ir tikrai spėsit. Bilietų pardavėjai vėl siuntė pas taksi... Jopštvaimat... :) Bet kažkaip nuėjus prie kito, o po to dar kito langelio, pavyko nusipirkti autobuso bilietus už 250 batų. Valio!!! Į Keltą spėjome. Tik labai sulyjo mus. Keltas irgi kainavo 250 batų (7€). Plaukė jis... oi... net 3 valandas. Žodžiu, viešbutuke apsigyvenome tik 10 val vakaro. 
Alkani išbėgome iškoti kur pavalgyti. Niekas jau beveik nedirbo. Pagrybavę radom super kavinę su super duper quatro turbo carry patiekaliukais. Porcijos didžiulės, skonis fantastiškas, kainos humaniškos. Tiesa, esame nusibrėžę maisto kainų "žirkles", tai yra eidami valgyti, paskaitome kavinės meniu kainas. Įvairūs Thai patiekalai turi kainuoti ne brangiau nei 120-140 batų, tada vieta mums yra tinkama. Valgome visi tik Thai maistą, jokio kito. 

PUSRYČIAI: PAPAYA SALAD
MŪSŲ YPATINGAI SKANI VAKARIENĖ: 
Masman Curry, Green Curry, Red Curry ir dar kažkas :)