2015 m. sausio 27 d., antradienis

14d. Mui Ne

Autobusas atvyko į Nha Trangą 6 val ryto ir išmetė prie kažkokio su apsauginėmis žaliužėmis uždaryto pastato. Vairuotojas pasakė, kad tie kas vyksta į Mui Ne, turi laukti čia, 7 val atsidarys ofisas, mums duos bilietus ir atvažiuos sekantis autobusas. Taigi pralaukėmė valandą su kaupu ir tikrai atvažiavo vyrukas, atidarė ofisą,  o vėliau ir autobusas atvyko.
Beje, šitame ofise pamačiau labai įdomias žuvytes akvariume beplaukiojančias. Ir dar gi pas juos kažkaip stovi akvariumai beveik visur, tik jie nepapuošti, be dekoracijų, tik žuvys gražiausios, įvairiausios plaukioja. Na, kai žuvys tokio grožio, tai kam tie papuošimai ;)
Akvariumas
Ilgai ir nuobodžiai dardėjom link Mui Ne, nes kelias vietomis buvo itin prastas, be asfalto dangos - rudas smėlis, padangų sutryptas. Pagaliau po piet 14 val pasiekėme kelionės tikslą - Mui Ne. Labai greitai radom ir pigią nakvynę - 8$. Kambarys ne pats įspūdingiausias, truputį priplėkęs ir tamsokas. Nėra šaldytuviuko vandeniui atsišaldyti, skruzdelės trypia savo maršrutais ant kambario sienų, vonioje uodų tuntas. Ech... Po paros keliavimo autobusais, tai jau nebeturėjo reikšmės. Svarbu pigiau nei 10$ ir yra kur galvą naktį padėti, numigti, pailsėti.
Nusimečiau daiktus ir puoliau į dušą kuo greičiau nusiplauti visas dulkes. Išsimaudžiau kartu su 8 uodais ir jau pajaučiau, kad skrandis reikalauja aukų, duoda žinoti apie savo egzistavimą itin garsiu burzgimu. Pats laikas pradžiuginti ir jį, ir save, nes per parą laiko keliavimo autobusais ir persėdant iš vieno į kitą, valgiau tik tai ką spėjau ir tai kas buvo pakelės kavinėse - ryžius, ryžius ir dar kartą ryžius Toks meniu labai patogus, nes kai atvažiuoja visas autobusas į tokią kavinę, tai per jo stovėjimo laiką (20-30min), tikrai visiems išbadėjusiems niekas nespėtų prigaminti skirtingų patiekalų. O vat priverda ryžių kibirais ir tiekia juos su daržovėm, su vištiena, su kiauliena, su dar kažkuo, kas jau irgi yra paruošta nuo ryto.
Kaip jau minėjau, truputį bloga nuo ryžių, taigi radom nerealiai gerą vietą "Anh Ngoc", kur užsisakėm Banh Xeo su jūros gėrybėmis. Beje, porcijos dydis ir aišku jūros gėrybių gausa viduje itin pradžiugino.
Pietūs su jūros gėrybėm viduje
Jau kai atsikvėpėm, pavalgėm, supratom, kad vis tik norėtųsi geresnės vietos sekančiai nakčiai, todėl staigiai perbėgom kelis viešbučius, įsikūrusius pirmoje juostoje prie jūros. Kainų lygis apakino - 30, 40, 60 $ ir daugiau... Ohoho! Na bet visi tie Resort'ai turi priėjimą tiesiai į jūrą, baseiną kieme. Tik kad ta jūra nėra tokia labai jau įspūdinga šiame mieste. Bet taip norėjosi kažko geresnio nei pelėsio kvapas ir taip norėjosi baseiniuko... Taigi, nepasidavėm ir tęsėm paiešką, ir ne veltui – radom puikų viešbutuką "Hay Yen Resort" už 15 usd. Woww, baseiniukas, gražus tvarkingas kiemukas, jūra šalia. Super, jamam!!! Tik deje, šiąnakt dar miegosime pelėsių kvape, o vat ryt jau čia "Hay Yen Resort".
Dabartinis mūsų viešbutukas "PingPon Guest House"
Naktinis Mui Ne paplūdimys
Rytoj nuomuosimės motorolerį ir apvažiuosime aplinkines apylinkes – Mui Ne ir Phan Thiet. Nuomos kaina čia jau truputį didesnė, nei tarkime Hoi An. Ten mokėjome 4 usd, o čia jau nori 7, bet nusiderėjau iki 6.
Iki ryt ;)