2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

3d. Kelionė motoroleriu aplink Cat Ba, salą / Vietnamas

Vakar atvykus į Cat Ba salą, jau buvo aklina tamsa, nieko aplink beveik nesimatė, o šiandien prabudus ryte ir pažvelgus pro langą, pasitiko pribloškiantis vaizdas. Melsvai žydros spalvos, sklidina liuliuojančių žvejų valtelių, apgaubta lengvo rūko šydu, įlanka atrodo stebuklingai graži.
Nakvynės vietos (Nam Phuong Motel) lova itin kieta - lentos užklotos dekučiu ir balta paklode, bet miegas buvo be galo saldus ... Drabužiai išskalbti per naktį taip ir neišdžiuvo ...
Motorolerio nuoma – juokingai maža 4 USD, kuras 1l – 1 USD. Tikrai nebrangu ir keliai Cat Ba saloje pakankamai geri. Oras ne per karštas. Idealios salygos kelionei aplink visą salą. 
Pirmiausiai aplankyta vieta – Cannon fortas, su daugybe karinės atributikos, tunelių, apkasų, kambarių ir t.t. Tikrai verta aplankyti, kaina tik 50 000 d (6 Lt).
Cannon Fortas
 Karinė amunicija - įvairių kalibrų šovinių gilzės
Įėjimas į bunkerį
Karinės amunicijos dėžės
 Forto aplinkeliai
 Tunelio nuoroda

 U formos tunelis Cannon Forte
 Tunelio prieigos
 Kažkokia blondinė malasi tunelyje
Sekantis objektas 10 km atstumu nuo Cat Ba miestelio – Hospital Cave – ola, kurioje karo metu buvo įrengta ir vis dar išlikę 17 kambarių, bet jie visi tiesiog tik betoninės kvadratinės sienos, be jokių patogumų. Kaina 15 000 d, arba 30 000 d su vietiniu gidu (1,80 lt arba 3,60 Lt).
Laiptai į Hospital Cave
Dar už kelių kilometrų - Cat ba nacionalinis parkas. Beje, miesto centre yra siūlomos ekskursijos, kurios kainuoja 12-15 USD, o nepatingėjus ir pačiam paraižius po salą, galima nesunkiai surasti tą parką ir už įėjimą susimokėti tik 15 000 d (1,80 LT). Neblogas kainų skirtumas. Na aišku prie tų 1,80 Lt dar pridėti reikėtų motorolerio nuomą visai dienai – 4 USD. Beje, parkas įspūdingas savo stačiais laiptais į kalno viršukalnę, reikia eiti pro džiungles siauru takeliu, kuris kartais netgi dingsta, belieka tik šliaužti nuzulintomis uolienomis. O jos tokios slidžios ir tokios smailios, aštrios, kad kiekvieną jauti smingant tau į padus.  Lipti į viršukalnę teko laaaabai ilgai, nes keliukas buvo vinguriuojantys ir status, bei painus ir itin varginantis. Bet viršūnė buvo pasiekta! Yes! O lipti atgal buvo dar sunkiau … Nulyta lietaus, šlapia, slidu ... Bet laaabai smagu ;)
Įspūdžių tiek daug ir viskas yra mano galvoje, bei širdyje, neįmanoma nieko perduoti rašymu ar netgi fotografavimu. Žiūriu į gražius vaizdus ir galva svaigsta, nufotografuoju ir pamatau, kad net 10 procentų grožio nesimato fotografijoje ... Ech kaip gaila.
Su motoroleriu nuo pat ankstyvo ryto buvo susukta tikriausiai apie 100 km, ir jis grąžintas į vietą tik sutemus, t.y. 18:00 val. Beje, keli išskalbti drabužiai ne tik kad neišdžiūvo per naktį, jie vis dar tokio pat drėgnumo ir vakare.
Wow, diena buvo super duper ultra awesome ;) Ir dar ant stalo garuoja nuostabi vakarienė – krabai su įvairiausiomis žolėmis, makaroniukais – 60 000 d (~7 Lt). Gardu, šviežia ir aštru.
Virtuvė, kurioje buvo ruošta vakarienė
Ryt užsakytas pasiplaukiojimas su valtimi į Halong Bay. Kaina irgi stebuklingai mažesnė nei tiesiai iš sostinės perkant turą, kuris kaip jau minėjau kainuoja apie 170-200 usd. Taigi mano planas chuliganas nemokėti kosminių pinigų - PAVYKO. Rytojaus pasiplaukiojimas kainuos tik ... 21 USD. Valio!