2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

12d. Kelionė motoroleriu po aplinkines Goa vietoves

Vieta: Indija – Goa valstija – Kolva miestas.
Atsikėlus ryte, kol Jonas dar miega sėdau rašyt kelionės blogą ir užtikau kad mūsų viešbutyje yra  wi-fi. Nuėjus į registratūrą ir paprašius slaptažodžio pradėjo visaip išsisukinėti, kad tikrai neturi interneto, jis neveikia ir panašiai. Kaip neturi jei mes jį randam. Vargais negalais gavom tą slaptažodį tik labai slaptai ir prašė niekam jo neduoti. Keisti tie indai ;)
Turguje tradiciškai prisipirkom visą maišą bananų, nes tai dažniausiai būna mūsų pusryčiai. Kad kelionėj nesitrukdyt, neiti į kavines, nelaukti kol paruoš maistą, tiesiog kemšam rytais bananus. Bet pamatom daugiau ir kol dar nėra taip karšta.
Mūsų tradiciniai pusryčiai 
Susikrovėm kuprinę ir išlėkėm visai dienai su motoroleriu į Old Goa ir sostinę Panaji (Panjim).
Mūsų motoroleris – Goa
Savo transporto priemonę išsinuomavom už 250 Rs (15 Lt).  Kaina tikrai nėra didelė. Kuro kaina mažesnė nei Lietuvoje, bet nėra tokia jau pigi - 1 l kainuoja 66 Rs (3,95 Lt). Benzino kaina padvigubėjo  per pastaruosius metus. Seniau ji buvo ~36-40 Rs.
Vaizdai Indijos kaimuose
Pravažiavom daug gražių vietų, kraštovaizdžių, bet visi jie užversti šiukšlėmis, pilnos pakelės visokio šlamšto, kuris ten gulės ir pus daugiau nei 200 metų.
Privažiuoji kokią šventyklą ir tiesiog neįmanoma jos nufotografuoti, nes iš visų pusių ji užversta plastikiniais buteliais, skudurais.
O štai ir šventykla, nuklota šiukšlėmis iš visų pusių
Šventykla ir krūva laidų aplink ją
Indijoje visur pilna karvių - pakelėse, viduryje gatvės, prie šventyklų, prie kavinių  ir t.t. Jos yra šventas gyvūnas čia ir niekas jų nenuveja. Sutikom ir mes jų daugybę važiuojant motoroleriu, kartais kildavo nerimas, kad gal jos pasibaidys, šoks tau po ratais, bet jos tiesiog pripratusios prie mašinų srauto - stovi viduryje kelio ir net nereguoja.
Karvė – trypia vienoj vietoj ir nuo kelio neina
Sutikom ir tokių kvailų karvių, kurios valgo ne žolę ar kažkokį šieną, o tiesiog šiukšles, kurios yra suverstos prie kavinių. Prasiplėšia su dantimis visą maišą, ištaršo ir sukramsnoja kas joms yra tinkama.
VIDEO – karvė valgo laikraštį
Kaimai tokie patys kaip ir visoje kitoje Indijos dalyje, kur jau lankėmės – namukai suręsti iš visko: lentų, šiferio, molio, skudurų. Bet žmonės atrodo labai laimingi, kas kokį versliuką turi, kas šiaip tingiai drybso pavėsyje. Važiuojant pirmyn sutikom žmogelį riedantį dviračiu su kažkokiais kukurūzais. Pabuvome Old Goa ir Panajį visa pusdienį ir važiuojant atgal vėl sutikom tą patį prekiautoją. Jis taip pat važiavo atgal, kažkiek kukurūzų jau buvo pardavęs, bet labai nedaug. Kai pagalvoji, žmogus visą dieną važiuoja per patį karštį daug kilometrų, kad parduotų kelis vienetukus savo prekės...
Prekiautojas kukurūzais
Užsukant į įvairius kaimelius radom neblogą vaisių turgelį. Arbūzą pasičiupom tokį, kad vos ne vos sugrūdom į motorolerio bagažinę (50Rs/3Lt).
Arbūziukai
Šalia stovėjo skanaus gėrimo fabrikėlis, t.y. aparatas, kuris spaudžia iš cukranendrių sultys. Sukasi dantračiai, gaunasi spaudimas ir per lataką sultys suteka į kanistrą. Labai skanu ir saldu. Ir nereikia bijoti jokių mikrobų, nešvarumų. Nesakau kad jų čia nėra, tikrai žinau, kad yra. Bet kuo daugiau pergyvena žmonės dėl tokių dalykų, tuo daugiau ir pasigauna kokį žarnyno negalavimą.
Cukranendrių sulčių spaudimo aparatas
Safa Masjid
VIDEO – karvė raunasi į kavinę 
Kolva beach – 90% vietinių renkasi į paplūdymį, o dar kadangi savaitgalis, tai jų čia labai daug. Visi su šeimoms suvažiavę ilsisi prie jūros.
VIDEO – Goa pajūrys, Kolva beach
Šiandien su motoroleriu prasukom apie 150 km., grįžom kai jau buvo sutemę, nes vairuoti tamsiu paros metu čia pakankamai pavojinga. Eismas čia vyksta ne dešiniaja, o kairiaja puse. Labai greitai pripratom važiuoti ta kairiaja kelio pusę,tik tiek kad eismas labai chaotiškas.
Vakare vėl krovėmės daiktus į kuprines, nes ryt važiuojam į kitą Goa valstijos miestą (BAGA), ten kur vyksta įvairūs vakarėliai. Tiesioginio autobuso nėra. Ir šiaip čia sunku susigaudyti kada ir kur koks autobusas važiuoja. Niekur nėra jokių tvarkaraščių, tiesiog ateini į stotį ir klausinėjiesi, lauki kol galiausiai kažko sulauki. Kerala valstijoje buvo daug paprasčiau, ten yra surašyti beveik visi (na bent jau pagrindiniai) autobusų išvykimo / atvykimo laikai.
Beje, yra toks geras dalykėlis, kuris čia man labai patinka. Žuvis ir jūros gėrybės kavinėse čia pigiau už mėsa. Taigi einant valgyti renkamės pirmąjį variantą.
Iki greito!