2010 m. sausio 31 d., sekmadienis

6. Atvykimas į Tailando pietūs

6 val. ryto (nuo Patajos jau ~1100 km nuvažiuota)


Autobuso darbuotojas prižadino, nes privažiavome keltą, kuris kelia į Koh Samui salą. Net nereikėjo išlipti iš autobuso ir pirktis kelto bilietų. Tai padarė tas pats autobuso darbuotojas. Tiesiog surinko iš visų po 130 batų, nuėjo ir nupirko bilietus, kuriuos vėliau mums išdalino.
Sulipome į keltą ir kėlėmės maždaug apie 1,5-2 h.
Pamačiau, kad vienas keliautojas varto "Lonely planet. Thailand" knygą, kurios aš taip ieškojau pirkti dar būnant Lietuvoje, bet neradau. Jonas nuėjo ir užkalbino tą keleivį. Grįžo su knyga ir pasiūlymu keltis iš Koh Samui visai į kitą salą - Koh Pangan, nes naujas pažįstamas (danas, vardu Janek) vyksta būtent ten, ir sako, kad ten labai daug jaunimo, vyksta festivaliai, tūsai.
Pavartau knygą, paskaitau ir joje randu kad tikrai Koh Pangan - jaunimo sala.
Aplaukus į Koh Samui reikia keliu nuvažiuoti iki kito uosto (Big Buddha pier) nes iš ten keltas plaukia į Koh Pangan miestelį Had Rin. Būtent šiame miestelyje vyksta įžymūs FOOL MOON Festival, Half moon festval ir daugybė kitų tusų.
Žemėlapyje yra Koh Samui sala ir kelias nuo uosto į kurį atplaukia keltas iki Big Buddha uosto.

Ant bilieto surašytas keltų laikas. Gal kažkam ši info bus naudinga ;)

Beje, taxi nuo vieno uosto iki kito kainavo 600 batų (48 Lt.). Daugokai, bet kai neturi kitos išeities ir skubi, tenka permokėti. Išlaidas taxi dalinome į tris dalis, nes keliavome kartu su sutiktu danu.
Big Buddha uoste belaukiant kelto dar turėjau laiko pasižvalgyti po apylinkes, padaryti kelias fotografijas.


Štai kodėl šis uostas vadinamas Big Buddha


Tiltas ir vietinis, pardavinėjantis šluotas.


Mūsų naujas draugas danas Janek.

Kelto belaukiant susipažinom su pora iš Olandijos. Uchhh, absoliučiai "nurauti" žmonės (gerąja prasme). Iškritę ant žemės, gurkšnojo alų. Kaip sakė - atsigaudinėjo iš po vakar. Greit nubėgo atsinešė alaus, pavaišino visus.
Atplaukę į Koh Pangan salą (Had Rin miestą) radome labai lengvai išsinuomoti bungalą (t.y.namuką su visais patogumais). Oasis bungalow, para 400 b (32 Lt.). Karštas vanduo, fan'as (ventiliatorius), dvigulė lova, lauke terasa ir hamakas.

Išsikrovėme daiktus ir kuo greičiau bėgome prie jūros. Vauu , vanduo šviesiai žydras, smėlis smulkus ir baltas. Rojus žemėje. Žmonių beveik nėra. Per visą ilgiausią paplūdimį suskaičiavau iki 10 žmonių. Šianakt čia, būtent šitame paplūdimyje vyko festivalis "FOOL MOON PARTY", į kurį suvažiuoja jaunimėlis iš viso pasaulio. Sutikome daug "afteriaujančių", visi buvo išpaišyti ryškiais dažais - veidai, drabužiai, rankos.
Paplūdimys, kuriame vyko žymusis "FOOL MOON PARTY"


Užkandome tailandietiško maisto, vadinamu "Pad Thai".
Foto žemiau -plain rise nodle with chicken (platūs ryžių makaronai). Jonas valgė tai.

Rise with prawn (ryžiai su krevetėm). Šitą valgiau aš - labai skanu ir labai aštru.

Trumpai apie Koh Pangan salą: saloje gyvena tik 12 tūkst.gyventojų. Atostogauja žmonės daugiausiai iš Australijos, Amerikos, Anglijos ir Italijos. Visi vietiniai puikiai kalba angliškai. Skirtingai nuo Tailando rytų t.y. Patajos -niekas čia mūsų nelaikė už rusus, nekalbino rusiškai. Apskritai nei vieno ruso nesutikome čia. Nėra rusiškų meniu kavinėse, nėra ir kavinių tik rusams skirtų. Nuostabi vieta, kur negirdi nekultūringųjų rusų turistų pastoviai rėkaujant "davai, davai!". Patajoje tas buvo užknisę juodai.