2015 m. sausio 15 d., ketvirtadienis

1-2 d. Vilnius – Maskva - Hošiminas

Trečiadienis. Skrydis iš Vilniaus anksti ryte į Maskvą, ten teko prasitrinti pakampėmės 6 valandas, o toliau jau sekė 10 valandų skrydis į Vietnamo pietūs – Hošimino miestą (HCMC), kuris seniau vadinosi tiesiog Saigonu.
Kelionė visiškai neprailgo, nors ir neveikė mano TV ekranas (beje, kaip ir visų kitų žmonių, sėdėjusiu toje pačioje eilėje), taigi negalėjau žiūrėti filmų, žaisti žaidimų tas 10 valandų ore. Beje, neveikė ir šviesa mūsų eilėje, taigi ir skaitymas buvo neįmanomas. Šalia sėdėjo rusų tautybės jaunas vaikinukas, kuris kaip paaiškėjo vėliau, skrenda pas savo tėvus, kurie dirba naftos pramonėje. Na ir užvirė diskusija apie naftos kainas Rusijoje, apie esamą padėtį dabartinę pasaulyje, taigi liūdna tikrai nebuvo :)
Oro uoste teko atstovėti ilgą eilę, kol įsigijome vizą. Nes iš pradžių nesisigaudžiau netgi kur eiti, nors ir esu jau buvusi Vietname. Netgi pamąsčiau, kad nuo pernai metų pasikeitusi vizos išdavimo vieta ir tvarka pačiame oro uoste. O tik vėliau susipratau, kad pernai aš atskridau į Hanojų, o ne į Hošiminą. Na nieko tokio, užgybavau lengvai ;)
Bet mano grybavimas tuo dar nesibaigė. Sekantis etapas buvo Hošimino miesto centras. Atvykus į jį ėjau ratais, kvadratais, kol galų gale radau pagrindinę Backpackerių gatvę – Bui Vien Road. Jei esi Hošimine, tai čia yra teisingiausia lokacija apsistoti.
Vietnamo valiuta - dongai. Išsikeisti pakanka mažiau nei 50 EUR, ir tu jau milijonierius. Išsikeitus 100 EUR, jau nebežinojau kur juos dėti, kad piniginė nebūtų tokia išsipūtus. 
Vietnamo valiuta - dongai
Nu Hotel - pakankamai brangus (19 dolerių), bet labai tvarkingas
Rastas viešbutukas buvo labai tvarkingas, bet pakankamai brangus. Bet kai kojos linko nuo nemigos, nuovargio ir sunkios kuprinės, norėjosi kuo greičiau kristi ir numigti bent porą valandėlių. O pailsėjus visas pasaulis nušvito vaivorykštės spalvom. Na dar reiktų nepamiršti paminėti ir itin skanios vakarienės už du dolerius. Ban Xeo, Tofu ir kiti skanėstai garavo ant stalo ir buvo itin greitai suryti.
 Gardžioji vakarienė už 2 USD

Hošiminas - miestas pietų Vietname, prie Saigono upės. Tai didžiausias šalies miestas, kuriame gyvena apie 7 milijonus gyventojų. Plotas 2095 kvadr. kilometrų. Įkurtas šis miestas 1698 m. Labai judrus, aktyvus, pilnas turistų. Daugybė rusų skrenda į Hošiminą 14 - kai dienų, nes tada jiems nekainuoja viza jei jie apsistoja ne ilgiau kaip 2 savaites Vietname. Lietuviams viza kainuoja 45 USD, plius prieš išvykstant į kelionę, yra privaloma iš anksto internetu gauti "Approval letter", kuris dar kainuoja ~18-20 USD.