2013 m. sausio 29 d., antradienis

13 diena. Dardėjimas motoroleriu po Koh Phangan salą

Nuo pat ankstaus ryto išsinuomojom motorolerį ir apvažiavome visą Koh Phangan salą – skersai ir išilgai. Prasukom tikrai nemažai kilometrų, nes norėjom pamatyti kitus miestelius ir kitoje pusėje esančius paplūdymius. Beje, motorolerio nuoma parai tik 100 batų (~9 Lt.). Bet mes rinkomės galingesnį – už 150 b., kadangi čia tiek daug stačių kalnų, kad su silpnesniu varikliu dviese nepavyktų nieko nuveikti.
Užsukom į labai daug gražių balto smėlio ir turkio spalvos perregimo vandens vietelių. Daugelis įlankų tokios gražios, kad net sunku buvo iš ten išvažiuoti. Tiesiog stovi, žiūri į jūrą ir negali pajudėt iš vietos. Klaidžiojom ir po džiugles, nes ieškojom krioklio, ten prisižiūrėjom  nemažai įvairiausių didelių driežų ir mažų mielų driežiukų. Vieną pavyko nufotografuoti, o kiti tiesiog spruko į gilumą.
Džiunglių gyventojas
 Smagieji salos keliukai ir vingiai
 Koh Phangan pajūrys


Džiūgauju ir aš!

VIDEO. KhohPhangan salos

Po ilgos ir visą dieną trukusios kelionės motoroleriu, abudu ėjom į Thai masažus, nes jau gerokai skaudėjo vieną kūno vietą nuo motorolerio sėdynės ir dardėjimo visą dieną.
Thai masažas tikrai labai geras ir atpalaiduojantis. Aišku kai jį daro, tai kartais net skauda, nes taip išsukinėja kojas ir rankas, ištraškina ir išbraškina visus kaulus, susikaupusias druskas, kad kartais net baugu, kad tik ko tau nesulaužytų, bet po masažo ateina malonus lengvumo jausmas. Tikrai ne viso masažo metu skauda, gal tik 5-10 minučių, o visa kita dalis itin maloni ir atpalaiduojanti. Kiekviena kūno dalelė būna paliesta ir išjudinta, prikelta naujam gyvenimui.
Masažų kainos jau pakilusios nuo užpernai metų. Thai masažas, pėdų masažas kainuodavo 200 b, dabar jis kainuoja jau 250 b. Masažas su aliejumi (oil massage) kainuodavo 3oo b, dabar jo kaina jau 350 b. Mes susiradom vietą, kur daro labai gerus ir daug pigesnius masažus – mūsų viešbutyje, promo price - tik 150 b. (~13 Lt.).
Rytoj Jonuko gimtadienis, taigi švęsim jį jūroje - laive, kur vyks Techno vakarėlis. Čia beveik kiekvieną dieną kažkas vyksta – Fool Moon, Half Moon, Black Moon – visa vakarėlių serija, švenčiama tada, kada mėnulis pereina į tam tikrą fazę. Be šių vakarėlių dar yra begalė kitų – Jungle Party, Pool party, Shiva party, Leila party ir t.t. Visi vakarėliai turi savo kokį nors išskirtinį bruožą, beje - visi jie vyksta ne uždarose patalpose, o atvirose vietose – paplūdymyje, baseine, džiuglėse. Taigi, jei esat nusiteikę atostogas praleisti linksmai - geriausia vieta apsistoti Koh Phangan saloje yra Had Rin miestukas, nes čia vien tik jaunimas ir visi vakarėliai 10 kilometrų spinduliu.