2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

10 diena. KL – kultūros ir religijos mozaika

Šiandien visą dieną skyrėm lankytinoms Kuala Lampūro vietoms. Išsiregistravom iš kinų viešbutuko ir vaikščiojom iki pat vėlyvo vakaro siauromis ir tankiai apgyvendintomis gatvelėmis. Šis miestas didelis, bet tuo pačiu labai kompaktiškas. Jis turi tris pagrindinius rajonus: 1) Golden Triangle – daugybė dangoraižių ir pagrindiniai verslo centrai, tarp jų ir žymieji Pertonas Towers 2) Little India – indų kvartalas, su daugybe jų šalies kavinukių ir parduotuvių, su nosį riečiančiais įvairiausių atspalvių kario kvapais 3) China town – gausiai kinų restoranėlių nusėtas rajonas, pilnas raudonos spalvos ir kinietiškos, linksmai nuteikiančios muzikos. Kiekvienas iš šių kvartalų labai savitas ir turi savo skonį bei spalvą, taip pat ir kainų lygis varijuoja nuo brangiausio - Golden Triangle iki pigiausio - China Town. Valgyti skaniausia yra Little India rajone, gyventi pigiausia - China Town.
Visame mieste gyvena 1,38 milijonai gyventojų, pagrindinė religija – islamas, aišku kinai ir indai turi savo dievus ir savo tikėjimą. Maistas taip pat priklauso nuo rajono, Little India dominuoja įvairūs kariai su vietoje kepamomis duonomis – puri, chappati, parota, China town – ryžiai ir įvairiausiais būdais kepta višta, jautiena, kiauliena.
Pėščiomis apėjome visą miestą, patys žymiausi pastatai yra vienas šalia kito –centre ir aplink jį. Pamatėm daugybę kiniečių šventyklų, islamo pasekėjų maldos namų – mečečių, indų religinių vietų.
Smilkstantys smilkalai kinų šventykloje
Kinų šventyklos relikvijos
Indas, pinantis juostas iš gėlių
 Indų šventykla
Apsilankėm kiniečių maisto turguje ir pakraupom nuo visko, kas ten yra pardavinėjama. Daugiau nei pusės net nesupratom, kas tai per dalykai, kai ko ir pasiklausinėjom, bet išvada tokia – kiniečiai viską gali sudžiovinti ir parduoti. Turgelis pilnas įvairiausių džiovintų gėrybių - grybų, daržovių, žuvies, netgi krevetės it midijos išdžiovintos. Pasirodo visi šie džiovinti ingredientai skirti kiniškoms sriuboms virti. Žmonės pulkais braunasi į tą mažą turgelį ir didžiausiais maišais viską graibsto.
Kiniškos datulės, skirtos sriubai virti
Kiniški grybai 

Kuala Lampūras – tai miestas, pilnas įvairovės ir jis mums labai patiko bei paliko gilų įspūdį. Manau grįšim čia ne kartą arba bent jau pro šalį pravažiuosim.
10 valandą vakaro sėdome į naktinį autobusą, važiuojantį į Hat Yai, Tailando pasienį. Autobusas labai patogus, nėra net ką lyginti su Sumatros minivenais. Jame buvo visi patogumai – komfortabiliai atsilenkiančios sėdynės, kojoms pakyla, antklodės, atsikras TV kiekvienam keleiviui. Taigi kelionė buvo gera ir miegas kokybiškas. Beje, autobuse veikė wi-fi. 
P.S. Negalim įkelti jokių video, nes internetas visur kur dabar esame, toks lėtas, kad per 2-3 valandas tik sugeba įkelti maksimum 5 foto...