2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

15d. Atvykimas į Siem Reap'ą (Kambodža)

Prabudau nuo grandinių žvangėjimo, iš pradžių net nesupratau kur randuosi. Apsidairius suvokiau - autobuse, kuris jau atvažiavęs į Siem Reap stotį - galutinį savo tašką, mačiau kaip žmonės išlipinėja, iš bagažinės išsiiminėja savo kuprines, bet niekaip nesuvokiau iš kur sklinda tas aižus garsas.  

Išlipus laukan pamačiau, kad esame įvažiavę į teritoriją, kuri aptverta aukštu geležiniu sietu, o už jo susigrūdę viens už kitą garsiau šaukia ir į tvorą daužo vietiniai taksistai, taip norėdami atkreipti į save dėmesį ir „pritraukti“ potencialius klientus. Tai štai iš kur tas kraupus grandinių žvangėjimo garsas, primentis filmus apie kalėjimą.

Užsimetėm kuprines ant pečių ir jau patraukėm link tų vartų, kai mus sustabdė kažkoks vietinis ir paaiškino, kad už vartų yra nelegalus „taxi“, o čia – viduje – legalus. Pasirinkom pastarąjį, sumokėjom 2 dolerius, kad nuvežtų iki viešbutuko, kurį buvau susiradusi per http://www.couchsurfing.org/  puslapį. Klaidžiojom gerą pusvalandį, nes vairuotojas niekaip nerado reikiamos vietos, sukom ratus aplink miestą, kol galiausiai atvykome. Kadangi buvau iš anksto sukontaktavus su Moun Kosal (viešbutuko savininku), tai mūsų jau ten laukė, nors ir atvykome 2 paromis anksčiau.
Tikrai rekomenduoju apsistoti šioje vietoje, beje dviviečio kambario kaina tik 6 USD. Aišku nesusitarus iš anksto, vietoje reikėtų mokėti apie 10-12 USD. Pateikiu kontaktus:
Cambodia Backpacker guesthouse
www.backpackersdowntown.page4.me
www.cambodia-backpacker.hpage.com
Tel: (+855)63 6666791

Moun tikrai pasirodė paslaugus, suorganizavo mums pigiau nei gautume mieste sekančiai dienai tuk tuk‘ą visai dienai, kad nuvažiuoti į Angkor Wat‘ą – didžiausią pasaulyje šventyklų kompleksą, parūpino mums miestelio žemėlapių, davė erdvų kambarį. Super! Numetėm daiktus iš išėjom apsidairyti po miestą. Radome turgų, kuriame apstu įvairiausių prieskonių ir suvenyrų.  Man rūpėjo nusipirkti prieskonių, skanių, neišbandytų, o suvenyrų - niekada net neapžiūrim, tiesiog ignoruojam, nes tai turistų masinimo priemonė, kuri mums neaktuali.
Siam Reap‘e yra daugybe gražių šventyklų ir budistų pagodų, kurios išilgai diekiasi aplink upę, tekančia per miestą. Foto žemiau – vaizdai iš  pagodos. Tuose stulpukuose yra laidojami budistų vienuoliai, itin nusipelnę visuomenei. 





Budizme naudojami nagos (gyvatės, kobros) motyvai, o naga simbolizuoja arhatą (Arhatas - vienuolis, budistinės bendruomenės narys, pasiekęs išsilaisvinimo arba nirvanos būseną) ir išminčių.





Vietinis alus

Gatvės skanumynai. 1kaušelis tik 1 doleris ir jau gali mėgautis traškiaisiais ir baltymingais tarakonais. 

Tarakoniukai iš arčiau - tikrai mieli ir skanūs.

Kepinti žiogai, kurių skonis kaip traškučių

Kambodžietiškų "skanėstų" pardavėja

Viešbučio kambarys, tvarkingas, švarus, su visais patogumasi - 6 USD.

Kambodžą apkeliavome jau beveik visą - lanku ;)