2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

15d. Mui Ne – jūra, saulė, baseiniukas, motoroleris

Kėlėmės gerokai prieš 6 ryto. Norėjau parodyti savo kelionės draugui rytinį Mui Ne judesį pakrantėje, kai grįžta žvejai iš jūros, prie jų prišoka krūva moteryčių ir išgraibsto visą laimikį per kelias minutes. Meta viską ant kranto, šūkauja, rūšiuoja, sveria, užsirašinėja ant popieriaus skiaučių kažką. Vaizdelis tikrai neeilinis. Kažkoks vientisas chaosas. Bet jau supratau, kad Vietname kuo didesnis chaosas, tuo didesnė tvarka jame vyrauja. Čia kaip ir su vairavimu – chaosas didžiausias iš šono atrodo,  bet realybėje sistema veikia.
Mui Ne kaimelio pakrantė
Mui Ne kaimelio žvejų laimikis
Mui Ne kaimelio žvejų laimikis
Po rytinio pasivažinėjimo, skubėjome į viešbutuką, susikrauti daiktus ir kuo greičiau persikraustyti į vakar atrastą puikųjį „Hay Yen Resort“. Kaina tik 15 dolerių už naktį. Šis viešbutis tikrai gražus ir tvarkingas, su baseinu kieme. Kambarį pasiėmėm pirmame aukšte, prie pat baseino. Tik išeini pro kambario duris, gali tiesiai nerti į vandenį ir atsigaivinti. Super! Turguje prisipirkome įvairiausių saldžiausių, sultingiausių vaisių, valgėm juos, tuo pačiu ir taškėmės baseine kokias dvi valandas ir tiesiog chill‘inom. Atostogos!!!
„Hay Yen Resort“ kiemas
 Baseinas ir vaisiukai ;)
Pietūs – jūros gėrybės su daržovėmis
Vakarienei norėjome truputį prabangiau pavalgyti, taigi pasirinkome jūros gėrybių restoraną labai įdomiu pavadinimu - "Strawberry"/ „Klubnika“ (vertimas "braškė"). Nežinau kas jų marketingistas, jei toks iš viso yra, bet kad ir koks keistas pavadinimas, kad ir kiek be šio restorano pilna kitų, jis pilnut pilnutėlis. Užsisakėme vietinio, garsiojo Dalato vyno. Nedaug, tik po taurę paragavimui, o kai atnešė, tai supratom kad jų ir mūsų žodis „taurė“, turi skirtingą kūbatūrą. Lietuvoje kai atneša taurę vyno, tai to vyno ant dugno vos matosi, o čia atnešė taures iki pat viršaus pripiltas, nei milimetro nepalikta vietos. Tokia taurė kainuoja truputį virš 1 dolerio, t.y. nepilnai 3 litus (25 000 dongų). Visas butelis Dalato vyno restorane kainuoja 4-5 dolerius. 
Vakarienė - jūros gėrybės su kokoso pienu

Išvada dienos pabaigoje
Jau galiu drąsiai teigti – moku važiuoti su motoroleriu. Na, aš visada mokėjau, bet aš noriu pasakyti, kad moku važiuoti motoroleriu būtent Vietname, jų ekstremaliomis vairavimo sąlygomis. Pastebėjau, kad man jau net neįdomu vairuoti kažkur už miesto ribų, kur sumažėja transporto srautas, o kai tik vėl įvažiuoju į kokį judresnį skersgatviuką ar turgaus gatvę, iškart jaučiu kaip užverda kraujas, pakyla azartas, pradedu manevruoti kartu su visais tame sraute – spausti gazą, staigiai stabdyti, vėl užgazuoti, saugotis iš priekio atskriejančių prieš eismą, staigiai įšokančių į kelią iš šalutinių keliukų. Uch!!! Tikrai patinka man vairuoti tokiomis sąlygomis!