2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

13d. Hue - Thien Mu Pagoda ir 24 valandos autobuse

Kėlėmės anksti, kad spėtumėm dar iki išvykimo autobusu, kuriuo išvyksime į Mui Ne, pėsčiomis nueiti iki Hue šventyklos. Net pusryčių nevalgėm kad iki pietų būtumėm jau grįžę į viešbutį. Kelias netrumpas, nuo mūsų viešbučio - 6 kilometrai pirmyn, tiek pat ir atgal. Kelionę palengvino dar ir tai, kad ryte nebuvo karšta.
Thien Mu Pagoda – rasti tikrai labai paprasta, tereikia prieiti citadalę, tada visada tereikia eiti nuo citadelės į pietų pusę  4 km, ir neįmanoma nepastebėti Pagodos, stūksančios ant aukštos kalvos prie pat Perfume upės kranto.
Thien Mu Pagodos bokštas / Phuoc Dien Tower
 Thien Mu Pagoda
 Thien Mu Pagodos sargybinis

 Thien Mu Pagoda, pastatyta 1601 metais, yra viena seniausių ir gražiausių religinių statinių šalyje. Jos bokštas – Phuoc Dien Tower – statytas 1864 metais.  Prie įėjimo stovi 12 sargybinių, saugančių šventyklą. Su vienu iš jų aš nusifotogravau :) Beje, tų sargybinių plaukai ant barzdos yra tikri plaukai, o ne kokie dirbtiniai.
Po šventyklos lankymo, beveik parbėgome namo, kad tik spėtume užkąsti ir aišku į autobusą nepavėluotume. Oi ilgas kelias laukia mūsų... Išvažiuojame dabar apie piet, ir tik rytoj apie piet būsime vietoje. 24 valandos autobusais... Bet, kad nebuvo kito pasirinkimo, kaip nuvykti iki Mui Ne. Kadangi iki šiol vis kilome aukštyn nuo Saigono, tai dabar jau reikia leistis kuo greičiau atgal, t.y. žemyn į pietūs, kadangi būtinai noriu pasiekti Phu Quco salą, nes pernai nebespėjau.