2015 m. sausio 18 d., sekmadienis

5 d. Dalato kriokliai ir šventyklos

Kadangi šiame viešbutyje, kur esame apsistoję, neveikia internetas, taigi negalėjome rasti informacijos apie Dalat miestą - kur ką verta aplankyti, kur nuvykti. Išsiregistravome ir pasinėrėm į naujos nakvynės vietos paiešką. Visur vos tik įžengus pirmiausia klausdavau - "Do you have wi-fi?", o tik po to sekė klausimas apie kainą. Po neilgų bandymų, radome puikią vietą ir vėl gi po gerų derybų ir trypimo ant slenksčio, galutinė kaina nuo 14 $ nukrito iki  10 $. Šaunumėlis! Kambarys erdvus, ne klaustrofobiškas, truputį vonios durų rankena užstringa, tai tenka pavargti kai nori iš vonios išeiti, na bet čia yra beveik veikiantis wi-fi (internetas).
Tame pačiame viešbutuke išsinuomojau ir motorolerį už 5 $. Susikrovus į kuprinę reikalingiausius daiktus (vanduo, žemėlapis, bananai), pajudėjome į vakarus. Tikslas - Elephant falls / Dramblių kriokliai. Išsiaiškinau, kad tai itin retai turistų lankomi kriokliai, kadangi jie toliausiai nutolę nuo Dalat miesto. Iki jų reikia važiuoti 35 kilometrus, o iki visų kitų, čia esančių, tik apie 5-7 km. Taigi pasirinkome dardėti kuo toliau, kur nėra žmonių. Tik vat kaip juos rasti, niekas normaliai nepaaiškino, nei viešbutyje, nei internete, nei „Lonely Planet. Vietnam“ knygoje. Visur tik kažkokia kreiva nuoroda – važiuokite į vakarus link Ta Nung kaimo ir ten kažkur jau patys susigaudykite kur tas krioklys. Tai mes taip ir padarėm – važiavom, grybavom, apsisukom, vėl apsisukom, tada jau sunerimom, pradėjom vietinių klausinėti kaip rasti krioklius. Aišku niekas nesuprato ko mes norim, absoliučiai niekas nežinojo žodžio „waterfall“ (krioklys). Tada aš nupiešiau ant popieriaus ale kažką panašaus į krioklį, bet tai nepadėjo, visi ko klausėme, tik kraipė galvas. Oho-ho, gerokai pavargom... Žiūrėjau jau tik į spidometrą ir bandžiau orientuotis pagal nuvažiuotą kilometražą, kai skaitliukas rodė jau beveik 35 kilometrus, ėjome pas žmones ir vaizdžiai rankomis ir balsu imituojant bėgantį vandenį, bandėme išsiaiškinti kur tie nelemti kriokliai... Pagaliau kažkam pavyko suprasti ko mes norime, ir tiesiog parodė ranka dešinėn. Pavažiavome tuo keliuku gal tik 5 metrus ir iš karto pamatėme tuos krioklius. O, dieve, net akyse prašviesėjo, kai po tokių grybavimų pagaliau pasiekėme tikslą :)
Elephant Falls
Elephant Falls
Elephant Falls
Sekantis, norimas pamatyti, objektas buvo - Linh An Pagoda / šventykla. Pagoda įspūdingai didelė, laiptai į ją iš abiejų pusių saugomi drakonų. Viduje, be Budos statulų, iš abiejų pusių yra pakabinti didžiuliai diskai, ant kurių ratu išdėstyta gausybė rankų su akimis kiekviename delne. Tai simbolizuoja tūkstantį Budos rankų ir pasako, kad Buda yra galingas, viską mato ir gali visiems padėti.
Linh An Tu šventykla iš išorės
Linh An Tu šventyklos sergėtojas
Linh An Tu šventyklos laiptai
Linh An Tu šventyklos vidus
Kadangi jau vakarėjo, pajudėjome kuo greičiau link Dalat miestuko, nes vos tik įvažiavome į kalnuotą greitkelį, oras staigiai atšalo, buvo be galo sunku vairuoti, nes šaltis tiesiog stingdė rankas. Laikiau vairą ir ant staigių posiūkių jau vos jį sugebėjau pasukti reikiamu kampu.
Grįžome į miestelį jau gerokai sutemus ir pataikėmė tiesiai į kamščius, piko valandas. Na buvo tikrai nemenkas iššūkis vairuoti motorolerį, kai aplink virė toks galingas eismo srautas ir nuolatinis pypsėjimas. Važiavau sulėtintai, bet vistiek buvo panikos momentų, o ypač kai man pro motorolerio priekį kaip niekur nieko prašaudavo koks kitas motoroleris, tai vos spėdavau sureaguoti ir staigiai kalti ant stabdžių.
Vakare išėjome prasivaikščioti miestelio gatvėmis, temperatūra nebuvo džiuginanti, ji tesiekė vos +15 laipsnių. Apėjome pėščiomis viską, kas įmanoma buvo apeiti, kad tik sušilti, atstingti kažkaip, nes nuo kelionės motoroleriu vis dar drebėjimas nebuvo dingęs.

Naktinis Dalatas - gausybė KARAOKE kavinių
Gatvės skanumynai
Gatvės skanumynai
Arbatą išsinešimui pilama į maišelius
Štai toks tas Dalat miestelis, kuriame mes tikrai ne viską spėjome apžiūrėti, bet nusprendėme, kad čia per šaltą pasilikti dar vienai dienai, kadangi mūsų turimi drabužiai pakankamai ploni. O čia mažų mažiausiai vakare jau reikia striukės :) Nors temperatūra vakarais +15 laipsnių, bet kadangi tai kalnuotos vietovės, tai atrodo, kad yra nerealiai šalta. Ryt tikriausiai trauksime link jūros - į Nha Trang miestą.  
Kelionės žemėlapis