2016 m. sausio 1 d., penktadienis

16 d. Balis. Kuta. Poilsiukas, tinginiavimas ir karštis

Ši diena - tingi, rami, be skubėjimo, tik poilsis, maistas, maudynės baseine (pasirodo mūsų viešbutuke yra dar ir baseinas!), maudynės jūroje, vėl maistas, poilsis ir vėl maudynės bei mini shopingas.
Įdomu buvo nulėkti iki jūros ir pasižiūrėti kaip ji atrodo po Naujųjų metų fejerverkų. Nes vakar čia buvo pilna žmonių, tai galvojau, kad bardakas totalus bus pajūryje. Na panašiai ir buvo... Tik jau bepradėtas tvarkyti – pilna pakrantė sustumtų šiukšlių krūvų.
Pajūris po Naujametinės nakties - pilna fejerverkų liekanų
Benzinas parduodamas Kutoje Absoliuto buteliuose
Kai po maudynių jūroje išalkome, užsukome papietauti į vietinį Warung'ą - atrodo ne itin patraukliai, bet maistas tobulai skanus ir velniškai pigus. Visi patiekalai kainuoja nuo 1 eur iki 2.
Warungo virtuvė. Pietūs žmogui kainavo ~1 EUR
Warungo bosas
Baro reklama
Per patį pietų karštį, aplankėme kelias parduotuvėles. Mums merginoms atrodė, kad tik kelias, vaikinukams - keliasdešimt. Pavargo jie truputį mūsų laukti, tai vos tik kur užeidavom, jie prie durų prisėsdavo ir ... snūduriuodavo.   
Vyrai, laukiantys kol mes shopinamės
Vakarienei pasirinkome visiškai totaliai vietinio maisto warung, skambiu žaidimuko pavadinimu "Pacman". Na įdomu ar būsime patenkinti maistu. Išvaizda visiškai biudžetinė, turistai čia tikrai neužsuka, lankosi tik vietiniai ir mes. Užsisakiau Kwietiau  Seafood Siram 30000r (2€). Įdomus skonis ir man jis tiko, patiko. Kadangi viduje stovi tik du staliukai, tai vietiniai užsisako maisto išsinešimui. Pakuoja ne į dėžutes kaip kad pas mus, o į maišelius deda tiek maistą, tiek ir padažus supila.
"Pacman" warung virėjas
Mano vakarienė - Kwietiau  Seafood Siram 30000r (2€)
Kaip jau ir minėjau, šiandien visa diena buvo tokia, galima drąsiai teigti, valgymo, poilsio ir maudynių, t.y. totalaus tinginiavimo. Reikia ir tokių dienų atostogose, nors man asmeniškai labiau patinka vis tik kažką veikti, o ne gulinėti paplūdimyje... Nieko tokio, ryt tinginiavimui - galas, mano planuose - kelionė motoroleriais į Balio salos pietūs. Beje, eismas čia tragiškas, labai daug mašinų, kurios užkiša visas gatves. Jeigu čia būtų vien tik motoroleriai, kaip kad tarkime yra Vietname, būtų daug paprasčiau vairuoti ir   ir pravažiuoti, nesusidarytų milžiniški kamščiai.
Pabaigai. Keistas tas liūčių sezonas, kai nėra nei lašo lietaus jau gera savaitė. Netgi naktimis čia nebelyja... Labai karštas oras, labai tvanku. Jau net patys vietiniai vaikšto ir šluostosi nuo veidų prakaitą bei meldžia savo dievų lietaus.