2015 m. gruodžio 26 d., šeštadienis

10 d. Lombok - oho, kaip čia gražu... Arba kitaip 3P - paplūdimys, pareigūnas, poilsis

Taip… Naktis buvo labai įdomi. Iš vien po langais staugė šunys. Vienas pradėdavo, o kiti jau prisijungdavo ir pastiprindavo jo kaukimą... Be šunų triukšmo dar ir kriauklė naktį sprogo, vanduo pradėjo vonioje tekėti velnias žino iš kur. Užsuktas kranas, o kriauklė pilnut pilnutėlė ir vanduo vis kilo aukštyn ir veržėsi per kraštus. Tai teko pabūti santechnikais vidurnaktį. Dar per lubas lakstė driežai, kurie skleidžia įdomų garsą, tarsi cypčioja. O driežų tai čia daugybė, jiems čia idealios sąlygos gyventi – karšta ir drėgna. Jau lyg ir užmigau, kai kokią trečią nakties pradėjo giedoti gaidys. Jis turbūt gyvena kita laiko juosta, nes ne ryte, o naktį sumąstė giedoti. Nutilo gaidys, atsibudo šunys. Vėl kaukė – tai po vieną, tai po kelis.
Nelabai kokybiškai išsimiegojau, bet vis tiek kėlėmės  anksti, kad kuo anksčiau pradėti savo žygį motoroleriais iki kitų paplūdimių, esančių šalia Kuta miesto. Vienas jų – kiek domėjausi – turėtų būti pats gražiausias ir geriausias šioje saloje – Selong Belanak beach.
Selong Belanak beach
Ir tikrai, šis paplūdimys nenuvylė, o griaučiau nustebino. Tai pats gražiausiais paplūdimys matytas per visą šią kelionę. Žiūri į jį ir supranti, kad tikriausiai kažko gražiau pamatyti jau turbūt neįmanoma... Ir gera, ir gal net liūdna tuo pačiu. Matant tokį pribloškiantį vaizdą, pamiršti viską pasaulyje – akys raibsta nuo jūros žydrynės, galva svaigsta nuo bangų mušimosi  į krantą, širdis spurda iš laimės...  Pasuku galvą į kairę, ten fantastiškai gražu, pasuku į dešinę ir toliau svaigstu... Ne veltui skaičiau, kad šis paplūdimys vienas gražiausių Lombok saloje. Čia įsikūrę keli bariukai ir maistas ne kosmosą kainuoja, nors atrodytų, kad esant tokioje gražioje vietoje, pajūry, Europoje mokėtum mažiausiai dvigubai nei valgydamas mieste.
Selong Belanak beach
 Visiškas chill‘as, užbūrė šitas paplūdimys mane. Čia laikas tarsi sustoja... Sėdi pavėsyje, pietauji ir netgi karvių banda, pasirodžiusi akiratyje, nesukelia jokios nuostabos. Viskas atrodo taip, kaip kad per televizorių Full HD vaizdelius žiūrėtum. Kas labiausiai man patinka čia, kad čia nėra žmonių, tik keli, bet ir tie - vietiniai, kavinių ir barų savininkai bei banglentininkai, ieškantys gerų bangų. O sąlygos šiam sportui čia tikrai idealios, nes jūra kažkiek pabūna rami, o tada vėl pradėda šniokšti.
Karvių banda pajūryje
Pietūs pajūry
Skanieji vaisių kokteiliai
Benzino kolonėlė
Važiuojant namo iš gražiojo paplūdimio, stabtelėjome pusiaukelėje tiesiog nufotografuoti kelis kadrus. Sustojome aišku pakelėje, o ne kokioje aikštelėje. Ir matom kaip atvažiuoja pareigūnas – policininkas su motoroleriu. Jis mus pravažiuoja, prilėtina, sustoja... Nulipa nuo savo transporto priemonės ir eina link mūsų... Oops... Aš juk neturiu teisių, iki šiol vis dar nesugebėjau jų pasikeisti... Tai net neėmiau ir senųjų į kelionę, nes čia jos negaliotų. Truputį sunerimau ir laukiu kas bus toliau. Jis priėjo prie mūsų rimtu veidu ir prisistatė – „Hello, I am a policeman“. Pasisveikinome ir mes su juo. Tada jis išspaudė mažą šypsenėlę ir paklausė – „Can I take photo with you?“ O, šaunuolis, dokumentų netikrins, jam tik rūpėjo įsiamžinti su mumis. Lietuvos pareigūnai galėtų pasekti jo pavyzdžiu ir nebausti, o geriau tik fotografuotis :)  
Pareigūnas, kuris norėjo ne dokumentų, o foto su mumis
Prie mūsų namų ne ką prastesnis - Kuta beach
Pabaigai, trumpai apie Lombok salos ypatybes.
Maistas. Maistas Lomboke mažai skiriasi nuo Gili valgyto, bet tikrai skanesnis nei Javoje. Čia yra ne tik sausų ryžių, bet ir visokių sriubyčių, na ir žinoma mano mėgstamiausio patiekalo – curry su kokosų pienu. Populiariausias patiekalas visoje Indonezijoje – Nasi Goreng – tai ryžiai su keptu vištos gabaliuku, keptas kiaušinis šalia ryžių patiektas ir dar šaukštas aštriai pakepintų daržovių.
Vanduo. Geriamas vanduo kainuoja pigiai. 1,5 l – 4200 rupijų (0,25 EUR). 
Alus. Lomboke alaus parduotuvėse pirkti nėra, nes čia musulmonų itin tankiai apgyvendintas kraštas, beje kaip ir visa Javos sala. Pigiausias alus bare kainuoja 35 000 rupijų (2,20 eur). Populiariausias alutis – “Bintang”, ir  kiekis jo ne 500 ml, 620 ml. Lengvas, pakankamai skanus, netgi man nemėgstančiai alaus.
Žmonės. Tikrai draugiški, visada norintis padėti, lyg ir pinigų už tai nesitikintis ir tikrai nereikalaujantis. Nes pamenu, kai prieš kelis metus buvau Sumatroje (Sumatra - didžiausia Indonezijos sala), ten jeigu kas tau padeda, tai duoda suprasti, kad tikisi piniginio atlygio...