2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

2d. Pattaya

Pataja visiškai nepasikeitusi nuo pernai metų kai čia lankėmės.


Tvyro tas pats eismo chaosas gatvėse, elektros laidų raizgalynės, sex-turizmas, vaikščiojančios "parduotuvės" (žmonės ant rankų nešiojantys įvairiausius dalykus, kuriuos siūlo, pardavinėja), "maistiaškės" (mobilūs maisto kioskai). Beje apie žmones "vaikščiojančias parduotuves" ir "maistiaškes" būtų galima parašyti visą straipsnį.
Kiekvienas pardavėjas- su tam tikra transporto priemone, ar nešiojamu stendu, ar daiktais rankose - turi skirtingą signalą, pagal kurį yra atpažįstamas. Pavyzdžiui ant pečių maistą nešiojantys žmonės su "neštuvais" (foto žemiau) turi savo ypatingąjį specifinį signalą. Eina jie keliu ar paplūdimiu ir pastoviai pypsi tuo signalu.

Vietiniai atpažįsta signalo garsą, atsisuka, pribėga ir perka maistą iš pardavėjo. Dažniausiai su tokiais neštuvais nešioja virtus kiaušinius, kukurūzus, bandeles.

Foto žemiau esantys maisto pardavėjai taip pat turi savo signalą, kurį naudoja ir visi kiti, kurie vairuoja tokias pat "maistiaškes".



Moteriškės, nešiojančios stendus su įvairiomis apyrankėmis, plaukų aksesuarais ir šukomis - taip pat turi savo ypatingąjį pypsėjimo garsą.

Mums, europiečiams, sunku suprasti kai kuriuos reiškinius vykstančius Tailande.

Vietiniai nesidrovi užmigti tiesiog čia pat- gatvėje, ant šaligatvio.

Valgo taip pat susėdę ant judrios gatvės šaligatvio, kur pilna dulkių ir didžiulis triukšmas. Pasirodo net ant skraidančio kilimo galima pietauti :)