2014 m. kovo 18 d., antradienis

4d. Halong Bay ir Lan Ha Bay - 2 Vietnamo gražiausios įlankos

Visi drabužiai - drėgni, netgi tie, kurie buvo neskalbti. Kai ėjau miegoti, iš vakaro užsimoviau šlapias kojines, kad ant kūno jos pagaliau išdžiūtų. Taigi, vieninetelis nešlapias ir nedrėgnas drabužis – mano kojinės. Virš gražiosios įlankos vėl tvyro nerealus rūkas. Kambaryje aprasoję visi stiklai bei veidrodžiai. Mano netgi žandukai ir akytės paburkusios nuo drėgmės.
Pusryčiai – tradiciniai vietnamietiški – Pho Tom (shrimp noodle soup) 30 000 d (3,60 LT). Skanu, nes itin gausiai jaučiasi kalendros prieskonis bei šviežios krevetės. Patiekalas neaštrus ir labai tinkamas rytiniam skranduko „užkūrimui“.
8 val. ryto atvyko autobusiukas, kuris nuvežė į uostą, iš kurio su laivu šešiese išplaukėme į Halong Bay – Unesko saugomą gamtos paveldą. Plaukimas prasidėjo nuo Lan Ha bay, Cat Ba saloje, o pusiaudienį mūsų laukė pietūs laive.
Pietūs laive - tikrai gardūs ir visokiam skoniui adaptuoti
Halong Bay (Halongo įlanka) – tai apie 3000 salų ir salelių, išsibarščiusių po visą įlanką. Kai kurios jų net negyvenamos ir neturi savo vardo, kitos – su gyvybės ženklais. Legenda pasakoja, jog šią įlanką sukūrė drakonas, skridęs virš jos ir toje vietoje kur jo uodega lietė vandenį, susiformavo salelės. 
Šiame užutėkyje galima išvysti ant vandens plūduriuojančias valteles. Šios nendrėmis dengtos valtys yra tarsi namai ant vandens – juose gyvena žmonės. Užutėkyje gyvena per 20 etninių grupių.


Gyvenvietė - žmonės gyvenantys ant vandens
 Mūsų laivas ir Vietnamo vėliava
 Viena iš Halong Bay mikro salelių 
Olos įlankoje
 Pasiplaukiojimas baidarėmis po įlanką
 Įlankos tuneliai - truputį bauginantys, rodos, lyg galintys užkristi ant galvos
 Praplaukėme baidarėmis pro daugybę tunelių olose, klaidžių, painių keliukų, bet nebuvo taip jau labai jauku, nes visą laiką jaučiau grėsmę ir neapleido mintis, kas būtų jei  koks luitas atsiluptų nuo viršaus ir užkristų ant galvos taip lengvai vat ... Bet viskas baigėsi sėkmingai ;)
Įlankoje pagavau dvi žuvytes ;)
 Namo ant vandens vidus - vienas kambarys, kuriame verda visas gyvenimas
 Kaip vis tik gerai, kad dabar ne sezonas šiame Vietnamo regione, nes įlanka tuščia, nėra jokio šurmulio, tylu, ramu ir gera. Po pietų mus užklupo dulksna, ne stiprus lietutis, bet įlanka staigiai apsitraukė migla ir buvo neįžiūrima... Keli metrai į priekį žiūri, bet beveik jau nieko nematai.
Rūkas įlankoje
Vakare, grįžus į krantą, vakarienei buvo pasirinkta vietinės reišmės kavinukė, bet jau tokia prasta ir paprasta iš šalies žiūrint. Ir eilinį kartą pasitvirtino taisyklė – kuo prastesnis vaizdelis, tuo skanesnis maistelis. Muc Xao Dua (fried squid with pinaeplle / kepintas kalmaras su ananasu) - 90 000 d ir Cam Rang Rau (fried rice with vegetables/ ryžiai su daržovėmis) - 30 000 d. Na turiu pripažinti, kad tai skaniausias kol kas Vietname valgytas patiekalas.
Gardusis patiekalas vakarienei su gausybe kalmarų
Beje, buvau skaičius, kas čia Vietname blokuoja socialinius tinklus, tokius kaip pvz Facebook'as, taigi atvykus čia - tikrai tuo įsitikinau... Neįmanoma per PC ar NB pasijungti FB, tai darau tik per telefono apps'ą.