2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

12d. Vietnamas. Dar 200 km žemyn: iš Quy Nhon į Nha Trang

Oi, vakar pamiršau įkelti VIDEO. Tai Quy Nong miestelio įžymybės. Vaikinukas, kuris po miestą važinėja su savo aparatūra, pritvirtinta prie motorolerio. Na kažkas panašaus kaip mūsų pupų dėdė ;) Garso kolonėlės, mikrofonas. Pavažiuoja, pamato kur daug žmonių susirinkę vakaroja, sustoja, padainuoja jiems ir išvažiuoja. Bet turiu pripažinti, dainuoti jam gerai sekasi.
Quy Nhon mieste neįmanoma užsisakyti autobusų bilietų nei viešbutyje, nei agentūrose, nes kelionių agentūrų čia netgi nėra... Kituose, iki šiol apsilankytuose miestuose Vietname, bet kuriame viešbutyje tu gali užsisakyti bilietus – traukinio, bilieto, kelto, lėktuvo. O čia jie net nesuprato kokio velnio yra noras pirkti bilietus viešbutyje, kai už 3 kilometrų nuo miesto yra autobusų stotis.
Taigi 5:00 val. ryto – ilgas kelias į autobusų stotį, bet nuėjus ten, pasitiko „ragiukai“. Nėra bilietų į Nha Trang... Stovi didžiulis autobusas, bet ... bilietų nėra ... Visi jau išpirkti. Vienintelis variantas belikęs – važiuoti su mini autobusiukiu („minivenu“), kuriame nėra kondicionieriaus. Bet tai ne bėda, blogiausia, kad ten absoliučiai nėra vietos kojoms... Jie juk visi tai mažučiai, todėl tas autobusiukas dar netgi perdarytas - pridėta papildoma eilė sėdynių, kad vienu metu kuo daugiau žmonių galėtų vežti. Ir dar papildomai plastmasinių kėdučių pridėta, ant jų taip pat sėdi žmonės su visais maišais, dėžėm, terbom. Visi tiek daug visada visko vežasi ;)
„Sėdimos“ vietos autobusiuke – raudonos pačios geriausios ;)
Ui, kelionė buvo labai smagi, vairuotojas kaip išprotėjęs lėkė vingiuotu, kalnuotu keliu. Pypsyno ištisai, ausis net truputį užgulė. Bet nerealūs vaizdai viską atpirko, kadangi visą kelią važiavom jūros pakrante ir visas įlankas mačiau tai savo akių lygyje, tai aukštai nuo kalnų. Vairuotojas stojo prie kiekvienos sankryžos, prie kiekvieno kampo, kur sėdėjo koks žmonių burelis didesnis su maišais ir dėžėm, ir klausinėjo ar važiuoja, ar kažkokio kito autobuso laukia. O vieną vaikinuką tai praktiškai per jėgą įsitempė į vidų. Iš jo gestų buvo aiškiai matyti, kad jis sako „ne“, bet vairuotojas vistiek įkalbinėjo ir galiausiai kai užkniso įkalbinėti, įkrovė jo krepšius ir patį įsitempė į autobusiuką. Joaaa, stumyklėlė ;) Taigi, nors kilometražas nuo Quy Nong iki Nha Trang tik 200 km, bet vairuotojas važiavo 5 val...
Na ir štai pagaliau – Nha Trang – rusų turistų poilsiavimo Meka. Visi užrašai, skelbimai, meniu kavinėse – rusų kalba. Pilna išsipuošusių su balinėm suknelėm ir prisidažusių rusaičių. Aš su savo nutrintais, jau beveik be jokios spalvos, bet ištikimais keliavimo rūbeliais čia atrodau graudžiai ;) 
Viešbutukas Mai Huy Hotel – labai geras, labai tvarkingas ir nebrangus, nes kainą nusiderėjau nuo 12 usd iki 10 usd. Kambarys 6-tame aukšte, ir čia šitame aukšte dar yra didžiulė terasa iš kurios atsiveria pasakiškas vaizdas į jūrą.... Aaaaaa!!! Beje, terasa – 4 kartus didesnė nei pats kambarys ;)
Apartamentų VIDEO
Kiekvieną kartą, atvykus į naują miestą – didžiulis iššūkis yra susirasti vietą, kur pavalgyti galima skaniai ir nebrangiai. Beje, čia Nha Trang, kainos jau gerokai didesnės nei prieš tai buvusiuose miestuose. Jei ten kainos buvo apie 50 000-60 000 d, tai čia už tą patį patiekalą tektų pakloti 100 000 d ir daugiau. Na, bet atkaklumas daro savo, nes ir vėl pavyko rasti gerą vietelę. Maistas pasakiško skonio... Uuuuu!
Pietūs - kepti kalmariukai su makaronais (5Lt)
Vakarienė - Fresh Spring rolls su krevetėmis (4Lt)
 Ir kad nelikčiau alkana, dar užsisakiau - tofu kario padaže (4Lt)
Tobulas maistas, tobulas skonis ir Vietnamas vis labiau ir labiau man patinka. Ant tiek patinka, kad čia į dieną nueinu minimum 14-15 km, nes padukai jau gerokai atmušti ;) O jeigu nenueinu, tai su motoroleriu atsikratau po 120-150 km ;) Bet juk laaaabai smagu ;) Vakar vakare jau vos pargrįžau iš miesto į viešbutuką, nes kojos kaip kaladės buvo, pritrinti padai.