2010 m. vasario 3 d., trečiadienis

11. Kelionė iš Koh Phangan į Phi-phi (Py-py)

5:50 val.ryto mes jau laukiame taxi, kuris turi nuvežti mus į Thongsala pier (uostą). Atvažiavo ne taxi, o paprastas tuk-tukas. Sulipome, pakeliui paėmėme dar kelis turistus, žodžiu perpildyti buvome pilnai. Atvažiavome į uostą, ten mums liepė eiti prie kažkokios moters, ji iš mūsų paėmė čekiukus, kuriuos gavome agentūroje, pirkdami kelionę i Phi-phi ir davė 2 lipdukus pavadinimu "HOLIDAYS", bei 2 bilietukus į keltą. Lipdukus turėjome užsiklijuoti ant marškinėlių gerai matomoje vietoje. Nuėjome link kelto. Ant jo turėjo būti užrašyta Raja, bet deja nebuvo. Už kokių 300 metrų atplaukė kitas keltas, ant jo šono puikavosi pavadinimas "Raja". Sumaištis, kurį keltą rinktis ??? Moteris, davusi lipdukus mums tikrai nurodė šį, prie kurio dabar ir stovime,t.y.be jokio pavadinimo.

Pradėjo įleisdinėti žmones į keltą, įlipome ir mes. Kažko pasiklausėme ar tai Raja ? Aišku kaip ir normalu Tailande - niekas nieko nežinojo :) Kol pagaliau kažkas patvirtino, kad tai Raja. Tarkim pasidarė ramiau - iš 10 paklaustųjų , 1 - taip.

Iš Thongsala uosto atplaukėmė į Donsak miestą. Krante pamatėme daug autobusų. Išlipome ir mums iškart kažkokie tailandiečiai parodė į kurį sėsti. Jie skirstymą atliko pagal lipdukus ant marškinėlių. Kiti turistai taip pat turėjo lipdukus su įvairiais pavadinimais.

Iš Donsak vykome į Surattani miestą. Ten vėl sustojome ir pradėjo skirstyti visus kur kam eiti. Mums parodė eiti į kitą gatvės pusę ir sėstis į tuk-tuką. Kažkokia nesąmonė, galvojau gal jie juokauja, juk važiuoti žemynu mums reiks dar mažiausiai 3-4 val. Bet pasirodo su tuk-tuku mus nuvežė iki kažkokios kitos skirstymo vietos. Ten vėl paėmė mūsų bilietus, perplėšė, davė kitus, ir sėdėjome kažko laukėme - kito autobuso. Kai jis atvažiavo, vykome 3 val iki Krabi. Ten vėl išlipome ir vėl vyko bilietų dalinimas, plėšymas ir t.t. Iš ten važiavome su autobusu iki kelto, kuris plukdo į Phi-phi.

Atvykus į uostą, vėl mums liepė eiti prie langelio, kur davė bilietus, į keltą nors jau prieš tai buvome gavę bilietus keltui. Ir pagaliau sulipome į keltą, nors ir vėlavome visą valandą - jis buvo neįšplaukęs.

17 val jau buvome Phi-phi saloje !!! Valioooo !!!
Kelionė truko 11-12 valandų
ir pagaliau tikslas pasiektas. Alkani bet patenkinti, kad pagaliau esame Phi-phi, bėgome ieškoti savo nakvynės vietos - PHI PHI DON CHUCKIT RESORT. Ją radome lengvai, numetėm daiktus ant lovos ir bėgome valgyti.

Pavakarieniavome tikrai labai graudaus vaizdo kavinėje, aišku jeigu galima ją iš viso vadinti kavine :) Kaip vėliau supratome - tai tik vietinių gyventojų lankoma "valgykla". Maistas labai laaaaabai aštrus, palyginti nebrangus ir aplinka netviska nei švara nei prabanga.

Namelių (taip vadinamų bungalų) ir gėrimų kainos. Viskas šioje saloje kainuoja brangiau nei prieš tai buvusioje (Koh Phangan)-tiek alkoholiniai, tiek ir gaivieji gėrimai, apytikriai apie 5-10 batų. Nakvynės kaina trigubai brangesnė. Tarkim Koh Phangan saloje bungalas ant jūros kranto kainuoja 800-1000 batų (su oro kondicionieriumi, šaltu, karštu vandeniu, šaldytuvu), čia už tokią prabangą tektų pakloti nuo 3000 batų ir daugiau, ir aišku namelis būtų ne ant jūros kranto.
Mūsų bungalas PHI PHI DON CHUKIT RESORT čia, Phi-phi salose, buvo tikrai normalus, su ventiliatoriumi, be oro kondicionieriaus (kaina 1300 batų). Koh Phangan saloje toks kainavo mums 400 batų.

Bet mes esame neišrankus, čia tik +37 vakare, nėra kuom kvėpuoti, bet esame laimingi !!!

18 val jau buvo absoliučiai tamsu, šviesą skleidė tik barai, kavinės, restoranai, prekiautojai suvenyrais ir kelionių agentūros, siūlančios vienos dienos ekskursijas aplink salas. Pastarųjų čia apstu, ant kiekvieno kampo po kelias. Ir kas nustebino, kad jose dirba dauguma ne tailandiečiai, bet užsieniečiai - jaunimas - anglai, australai, amerikiečiai. Visai ir aš norėčiau tokio darbo, kur visada šilta, šviečia saulė ir visi su didžiulėmis šypsenomis...

Apėjome visą salą gal per valandą, nes ji nėra didelė (kaip matyti iš paveikslėlio įkelto). Ir joje netgi nėra kelių mašinoms, tik pėstiesiems ir dviračiams. Nėra čia mašinų, motorolerių, netgi šunų nėra. Yra tik katės, kurios visos labai gražios ir su skambučiu po kaklu :)

Užsisakėme rytojui ekskursiją aplink Phi-phi salas, nuo 11:00 iki 18:00 val. kaina vienam žmogui - 500 batų (40 Lt) ir į šitą kainą įskaičiuota plaukimas su Long tail valtimi, pusryčiai - sumuštinis su tunu, vaisiai-ananasai, neribotas kiekis geriamo vandens, pietūs - ryžiai su daržovėmis ir vištiena. Be visų išvardintų priedų vos nepamiršau paminėti svarbiausiojo - MAY BAY. Kas tas May Bay ? :) Atsakymas -prisiminkime garsųjį filmą su Leonardo Di Caprio "THE BEACH". Tai šioje įlankoje buvo filmuotas šis filmas ;)

Apie Phi-phi salas.
Tikriausiai nepaminėjau anksčiau, bet Phi-phi salas sudaro dvi salos, viena iš jų kažkiek apgyvendinta - Phi-phi Don- kurioje mes ir apsistojome), kita - draustinis - Phi-phi Leh. Į ją galima patekti tik su Long tail valtimis, arba kateriais.
Keltas atplukdo tik į Phi-phi Don. Kaip jau rašiau- kelių čia nėra. Taigi kad panešti sunkius turistų lagaminus, tailandiečiai vežioja juos nuo uosto iki viešbučių - karučiuose.
Phi-phi Don pilna klubų, barų, muzika groja iki ryto. Ryte ramu, jaunimas ilsisi, miega.Phi-phi salos yra Adamanų jūroje, o ne Pietų Kinijos kaip tarkim Koh Pangan. 2004 m.čia praūžė Cunamis, nuniokojęs visą salą, praktiškai nušlavė ją visą, nuplovė ...

Nusipirkom Hong-Thong brendžiuko, coca-colos, užsimaišėm kokteliukų, ir sėdėjome prie Adamanų jūros, žiūrėdami į žvaiždes ... Nieko daugiau nereikia, tik bangų ošimo ...

Kelionė į čia buvo itin ilga ir varginanti... Nuėjom miegoti labai anksti - 23 val.