2014 m. kovo 28 d., penktadienis

14d. Vietnamas. Mui Ne

Oi, pamiršau pasigirti kokį maloniai malonų malonumą apturėjau vakar – masažus! Bet ne eilinius, o aklųjų masažus. Kaina viso kūno masažo su aliejais 1 val – 80000d, t.y. 10 Litų. Pagal tai kaip buvo gera ir kaip atpalaidavo, kaina graudžiai maža ... Super!
Na, kadangi Nha Trang mieste jau viskas pamatyta - padaryta, tai nėra reikalo čia užsibūti, reikia traukti dar piečiau – į Mui Ne. Autobuso bilietas kainuoja 8 USD, 300 km, 5 valandos kelio. Pats anksčiausias autobusas tik 8:00. Truputį blogai, nes gaištasi laikas. Jau geriau išvažiuoti 5 arba 6 val. iš ryto ir būti kuo anksčiau vietoje. Na, bet yra kaip yra ;)
Beje, autobusas šį kartą labai nustebino, nes jis buvo daug geresnis, daug patogesnis, daugiau vietos ir į ilgį, ir į plotį. Nors kelionės trukmė tik penkios valandos, autobusas buvo taip vadinamasis sleeper bus, t.y. su gulimom, o ne su sėdimom vietom. Gera išsitiesti patogiai, nesulenkus kojų visą kelią važiuoti. Reguliuojasi sėdynė – nori sėdi, nori guli. Beje, kai perki bilietą, tau iš karto pasako tavo vietą autobuse.
Sleeper bus: Nha Trang – Mui Ne
 Autobuso sėdynės eina trimis eilėmis, dviem aukštais. Lipant į jį, reikia nusiauti batus ir įsidėti į maišelį, kurį kiekvienam keleiviui paduoda vairuotojas. Visiems yra skirta po pagalvėlę ir dekiuką. Nes nors ir karšta lauke, bet autobuse, įjungus kondicioniurių, pasidaro šaltoka.
Atvykus į Mui Ne, išlipti reikėjo – kažkur ;) Net neaišku kas, kur, kaip, į kurią pusę eiti. Na, bet čia ir vėl pagelbėjo navigacija. Iki centro 4 km, bet ar reikia to centro? Gal geriau kaip visada - ramiau, atokiau nuo visų turistams siūlomų atrakcijų pasibūti. Paėjėjus kelis šimtus metrų, pirmas bandymas – 15 USD. Tada pasiderėjus, kaina nukrito iki 10 usd, nors iš pradžių sakė, kad jokiu būdu tokios kainos negali duoti. Tik vieta kažkokia neypatinga, visiškas užkampis ir dar paaiškėjo, kad į tą kambarį tau gali atvesti ir kitų žmonių. Jis be galo didelis, erdvus ir jame net trys dvigulės lovos. Ok, thanks, but no thanks. Reikia eiti toliau. Antras bandymas – prie pat jūros, bet ... labai niūrūs, tamsūs kambariai, tiesiai šviesiai sakant – tvartukai tokie ir kaina 20 USD, na, bet ant jūros kranto, tik kad nusukti langai ne į ją, o į vištidę. Gal reik ieškoti dar ;) Ir štai pagaliau – trečias ir paskutinis bandymas – Sunrise Village – 20 USD, bet pasakiškai gražus, tvarkingas, erdvus, gaivus kambarys, vonioje visi reikmenys, netgi džiovintuvas (kurio aš nenaudoju), balkonas ir (!) – vaizdas į JŪRĄ! 
Mui Ne yra žvejų miestelis, taigi čia tikrai bus jūros gėrybių. Ujujuj, reik varyti kuo greičiau siaubti vietines maistiaškes ir visko ragauti, valgyti, skanauti. Ilgai neteko klaidžioti, ir maistas nenuvylė, beje kaina – pamalonino. Makaroniukai čirškinti su įvairiom žolelėm ir jūros gėrybėm – 40000d/4,80 Lt. Niu ir vėl alus, skanusis alus. Ką aš kalbu, aš sakau, kad alus skanus? Negaliu tuo patikėti. Bet alus čia tikrai skanus. Ir vėl kavinukėje jis pigesnis nei parduotuvėje -10000d/1,20Lt.
Skanieji pietūs – su jūros gėrybėmis - 4,80 Lt.
Ankstyvai vaakarienei - Banxe, kurias kepa ant gatvės moterytė, bet labai įdomiai ir autentiškai. Didžiuliame puode, kuris pilnas žarijų, padaryta po šešis įdubimus, į juos pilasi tešla, dedasi krevetės, kalmarai ir sojų daigai. Ir uždengiama viskas dangteliu. Vienas toks Banxe visada atidengtas, kaitaliojasi tik dangteliai – nuo vieno nuima, perdeda kitam ir t.t. Kai viskas iškepa, perlenkia Banxe pusiau ir patiekia kartu su žuvies ir čili padažu. Nerealiai skanu, tikrai skanesnės Banxe nevalgiau dar Vietname! Kaina vienos Banxe - 5000d/0,60 Lt. Beje, prie Banxe dar nemokamai duoda visą krūvą įvairiausių salotų.
Banxe kepimo aparatas
Patiekaliukas - Banxe 1,20 Lt

Na ir vėlyvai vakarienei – gurmaniškas patiekalas, bet labai pigus - 69 tūkstančiai dongų ;) T.y. 8,40 Lt. Austrės, užkeptos su sūriu ir čili pipiriukais. Įdomu ar įmanoma Europoje bent vieną austrę restorane nusipirkti už tokią kainą ;) Valgiau ir negalėjau atsidžiaugti puikiu, nuostabiu skoniu. Viskas tobulai derėjo tarpusavyje. Noriu čia pasilikti amžinai ...
Austrės užkeptos su sūriu ir čili - 8,40 Lt.
Kaip čia kartšta, kaip čia gera, kaip čia viskas dieviškai skanu... Ir yra čia aplink ką pamatyti, bet reik važiuoti į vieną pusę apie 50 km … Bet tikriausiai ryt gal reiktų vieną dieną tiesiog pailsėti ir nieko neveikti? Nebėgti, nelėkti, neiti pėščiomis 10-15 km, nekratyti sėdimosios dalies su motoroleriu… Hmmm, turbūt tikrai reikia nors vieną dienelę atsipūsti ir pachillinti ;)