2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

9 d. Hoi An - mielas ir jaukus miestas

Šianakt keliavome naktiniu autobusu iš Nha Trang į Hoi An. Lygiai 8 val. ryto jau buvome Hoi An autobusų stotyje, t.y. viskas laiku, kaip ir buvo žadėta. Vos tik išlipus iš autobuso, prisistatė kažkokia vietinė veikėja ir pradėjo klausinėti ar turime kur apsistoti, bet labai maloniai ir neįkyriai tai darė. Pradėjau su ja kalbėtis ir pasakiau, kad mums nereikia jos siūlomų kainų, t.y. 14, 16 ir 20 usd, mums reikia nakvynės maksimum už 10 usd, bet realiai tai pageidautumėm už 8 usd. Na ji tada sako – „Mes tada tiesiog pavešime jus iki Hoi An miesto centro nemokamai, iki mūsų viešbučio „Vinh Huy“, jeigu nepatiks, neapsistokite jame ir nereikia mokėti už pavežimą“. Na jeigu jau taip, tai kodėl gi ne. Atvykus į viešbutį, kambario kainą vis tik pavyko sutarti už 10 usd, o sekančią naktį dar išsiprašiau su didesne nuolaida – už 8 usd. Na va kaip greitai visi reikalai sutvarkyti, dar net ne pusiaudienis, o jau yra kur nusimesti daiktus ir atsikvėpti.
Vinh Huy hotel – 8 USD
Kiekviename naujame mieste visada smagu atrasti naujų dar neragautų patiekalų, arba ragautų, bet tik kitokios variacijos jų. Čia Hoi Ane labai populiarus patiekalas Nanh Vac (White Rose), gaminamas iš ryžių miltų ir krevečių masės. Tai tarsi koldūnai, kurie nesulenkti pusiau. Patiekiamas šis patiekalas su žuvies padažu bei čili. Įdomus ir naujas skonis.
Patiekalas – Nanh Vac (White Rose) 45000 d
 Tofu su daržovėmis - 40000 d
Hoi An – labai gražus miestas, tai siūvėjų miestas, kuriame tau per naktį pasius kokį nori drabužį, batus. Kainuoja tikrai trigubai ar net penkiagubai pigiau nei Lietuvoje pirkti iš parduotuvės tą patį daiktą. Pavyzdžiui, odinius batus pasiūti gali už maždaug 100 Lt. Suknelę, bet jau tokią ne kasdieninę, o proginę labiau – už 70 – 100 Lt. Jau mums lietuviams tai atrodo cheap-cheap (kaip, kad sako vietiniai), o užsieniečiams manau čia iš viso centai tokios kainos :)
Smagios ir judrios Hoi An gatvelės, pilnos prekiautojų suvenyrais, kavinių, Unesco saugomų senovinių pastatų. Šalia turistams įrengtų prabangesnių kavinių, tiesiai ant šaligatvio, prie pat gatvės puikuojasi ir kuklios vietinės kavinukės, skirtos vietiniams.
Kuklus gatvinis „restoranėlis“
Gatvės prekyba suvenyrais
Unesco saugomi statiniai



 Šventyklos vidus
Ieškodami kur pavakarieniauti, aptikome nerealiai gerą vietą – maistas joje pigus ir skanus, porcijos didelės. Štai mano vakarienė – Vegetable Curry su ryžiais - 40 000d / 5 Lt.
Vegetable Curry su ryžiais - 40 000d / 5 Lt.
Rytoj iš pat ankstaus ryto judėsime į My Son šventyklas. Buvau pernai ten, bet be gido, tai labai daug klausimų iškilo dėl visų tų statinių, ženklų, simbolių. O rytoj ten būsime su gidu. Žmogui tai kainuoja papildomai 4-6 USD, tai ar gi gaila sumokėti tuos kelis papildomus pinigus ;)