2017 m. kovo 7 d., antradienis

THAI 7. Kelionė link Khao Sok nacionalinio gamtos parko

6 val ryto atvažiavo taksi, vežti mus į uostą. Vakar buvome sumąstę, kad šiandien plauksime iš šios salos (Koh Phangan) ir važiuosime į Krabi. Bet privažiavę uostą, pakeitėm planus. Pasirinkome: vietoje jūros gamtą - Khao Sok national park. Tai vienas iš "must see" nacionalinių Tailando parkų. Kaip viename jo aprašyme buvo rašoma - jis toks įspūdingas, kad jame tik T-Rex dinozauro trūksta ir tada jau būtų tiktas priešistorinis parkas. 
Bilietukas (3 val. keltas iš Koh Phangan salos iki žemyno, 2 val. autobusas iki Suratthani ir iš ten 4 val. mini venas iki parko) žmogui kainavo 650 batų (18€). Tikrai gera kaina. Gerai, kad ir negavome vakar viešbutyje to bilieto į Krabi. Nusprendėme, kad reikia daryti miksą - kelios dienos - salos ir jūra, toliau - parkai ir gamta. Ir vėl salos, ir vėl žaluma. Taigi, po šio parko jau tikrai trauksime link jūros - Krabi. 
Nevalgę pusryčių, alkani, keltu plaukėm ilgai, skrandžiai gurzgė... Įlipom į autobusą, važiavome ir mąstėm tik apie maistą. Galų gale buvome atvežti į Suratthani stotį ir ten turėjome pusvalandį iki sekančio autobuso. Užsisakėm valgyti kažkokioje gerokai padrožtoje stoties kavinėje. Sumokėjom pigiai (40 batų / 1,20€) pavalgėm įdomiai. Beje, tik vietiniams, o ne turistams, pritaikytose kavinukėse atneša ledo ir vandens už dyką. 
KVORTOS SU LEDU
SRIUBA SU TOFU - 50 BATŲ
DARŽOVIŲ SRIUBA - 40 BATŲ
Stotyje, kur mums davė sekančius bilietus į autobusą, mus aptarnavęs vyras pasiteiravo ar turime kur apsistoti Khao Sok'e. Atsakiau, kad neturime, ieškosime nakvynės vietoje. Jis tada pradėjo siūlyti kažkokį viešbutį "Jungle hut". Parodė, kad booking.com jis kainuoja 600 batų, bet kadangi čia jo verslas,  tai jis gali pasiūlyti namuką už 500 batų. Aš pradėjau laužti kainą dar labiau, pasakiau, kad mūsų kelionės biudžetas yra 300 batų už naktį ir ne daugiau. Jis pradėjo juoktis. Sako nėra tokių kainų ten kur mes važiuojame. Tada jis pasakė, kad gali duoti mums namelį ne dvivietį , o keturvietį. Tai total už namuką 600 batų, bet tipo sako telpat į savo biudžetą - porai 300 batų. Dar visaip kaip ginčyjausi su juo. Tada sakau, man reik pasitarti su draugais ir kaina nukrito iki 350 batų. Į šią kainą dar buvo įskaičiuotas pasitikimas stotyje ir nuvežimas iki viešbučio. Imam! ;) Susimokėti prašė iš karto jam, o ne atvykus į viešbutį. 
Atvažiavus į Khao Sok miestelį ir išlipus, pribėgo kažkoks vyras ir paklausė ar mes užsiregistravę viešbutį. Atsakiau jam, kad taip - "Jungle hut bungalows". Jis palinksėjo galva ir tada parodė, kad eikite sėsti į juodą automobilį. 
TAKSISTO AUTO VIDUS
 
Atvežus iki viešbučio, mes parodėme jam lapą, kurį mums išrašė tas ale savininkas. Jis pradėjo kraipyti galvą, buvo nepatenkintas kad nemokėjom už atvežimą. Mums ir nepriklausė to daryti. Juk buvome taip sutarę. Tada tas vairuotojas pavartė mūsų lapą ir rėžė, kad 2 kambarių po 350 batų nėra ir mus už susimokėtą bendrą dviejų namelių kainą - 700 batų - gali apgyvendinti tik keturviečiame bungalow. Neatlaikė mūsų nervai, lietuvės moterys pradėjo kelti toną :) Pasiginčyjus sakėme - grąžinkite mūsų sumokėtus 700 batų ir mes išeinam. O jis sako, aš nežinau kas čia pardavė jums, kaip aš atgausiu pinigus. Bet vat į keturvietį gali mus sukišti ir problemų nėra kažkaip jam pinigų atgauti... Visišku durnium apsimetęs buvo... Pradėjom grąsinti turizmo policija ir toliau rėkėm ant jo, o jis toliau aiškino kad negali grąžinti mums pinigų nes jis nežino kas ten toks mums išrašė tą lapą ir tipo dar bandė jam skambinti beleką surinkęs telefone ir įrodinėti mums kad numeris neegzistuoja. Telefono numeris buvo užrašytas ant to viešbučio užsakymo lapo. Jis praleido specialiai 1 skaičių rinkdamas skambutį... Lopas! Ir net neleido mums perrinkti numerio iš naujo. Tik parodo ant savo telefono ekrano ir staigiai traukia telefoną į šalį. Tikrai netikiu, kad mus apgavo tas žmogelis, čia tik šitas taksistas dalbajobas išsikalinėja... Ir dar rėkia jis - "Čia mano verslas. To pardavusio žmogaus ir jo agentūros aš nežinau". Po kelių minučių, kai galvas iš viešbučio iškišo ir kelios vietinės šio viešbučio bobos, kažkas kažkam paskambino ir pas mus atbėgo vaikinukas, kuris paaiškino, kad juos pamiršo informuoti, kambariai bus, dviviečiai, primokėti nereikia. Dar jis pridūrė - "Too many managers". Tai jau tikrai, kad per daug vadybininkų... :) Bet svarbu gavome už ką susimokėjome. Nameliai tikrai įspūdingi ir tikrai booking.com pigiausias kainavo 600 batų. 
MŪSŲ NAMUKAS
BEVEIK JAU DŽIUNGLĖS
Po tokių razborkių su tuo taksistu - vadybininku - ale savininku, tikrai išalkome. Vyrukai čiupo cielą vištą, o mes - žuvį. Sutaršėme maistą akimirksniu. Beje, tai buvo skaniausia žuvis valgyta šios kelionės metu. 
VAKARIENĖ

LATEKSO MEDIS
KHAO SOK NACIONALINIO PARKO ŽENKLAI
O štai čia kavinės, kurioje vakarieniavome, kriauklė svečiams rankoms plautis, išėjus iš wc. Viskas paprastai ir primityviai- savadarbė kriauklė, palapinė, įvairūs įrankiai, bliūdai, džiūstantys drabužiai.
Šios dienos užduotis buvo nusipirkti rytojui kokį nors trip'ą į Khao Sok parką. Apėjome visus kioskus agentūrų ir visur kaina vienoda - 2500 batų ir jokios galimybės derėtis... Nusipirkome galiausiai ir mes - dviejų dienų kelionę į tą parką jau nuo rytojaus ankstays ryto. Ką gi, ir vėl mažai miegosime. Bet jau senai pripratę prie tokio tempo. Svarbu, kad laukia daug nuotykių ir džiunglės!