2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

11 diena. Kelionė į Koh Phangan salą

5-tą valandą ryto buvom pažadinti autobuso vairuotojo, nes privažiavom Tailando pasienį, taigi mums reikėjo išlipti su visais daiktais ir eiti tvarkytis visų formalumų. Gerai, kad buvom pasidomėję kokia yra vizos kaina jų vietine valiuta, t.y. batais, nes mus bandė apgauti, pasakydami gerokai padidintą kainą.  Kaina žmogui yra 1000 batų(~95 Lt.), o jie parašė mums ant lapelio 3000 batų (~285 Lt). Nustebau ir pasakiau, kad nesąmonė, tada jau sako čia dviems žmonėms, bet vis tiek kaina ne tokia, kokia turėtų būti. Parašiau jiems 1000 (~95 Lt.) – tada  jie tik palinksėjo galvom nepatenkinti ir pikti, kad mes šioj vietoj protingesni už juos ir neleidom jiems užsidirbti. Susimokėjom ir jau turėjom Tailando vizas. Grįžome atgal į autobusą, kuris laukia visų iki vieno keleivių. Kai visi jau buvo sulipę, pajudėjom link Hat Yai miesto.
Vis kažkur važiuojam – plaukiam - važiuojam – plaukiam. Vienoj vietoj nepabūnam ilgiau nei viena diena. Taigi ir šį kartą nelikom Hat Yai, o iš karto nusipirkom bilietus į autobusą (nuvažiuoti iki kelto) ir kelto bilietą (nusikelti į Tailando salą – Koh Phangan). Visa ši kelionė žmogui kainuoja 650 batų (~60 Lt.), o trunka nuo 9 valandų ryto iki 7 valandos vakaro, nes reikia ilgai važiuoti keliais autobusais su persėdimais ir tada jau 3 valandas plaukti keltu. Bet tikrai verta sugaišti tiek laiko ir nusikelti į pietų Tailando salas.
Pusryčiai buvo tradiciniai tailandietiški – ryžiai virti kokosų piene, su kažkokiu neaiškiu įdaru – saldžios mėsos ir visą tai susukta į vietinių medžių lapus. Skonis įdomus ir geras. Reikia visko kiek įmanoma daugiau čia išragauti, nes šios šalies virtuvė tikrai gausi ir turi ką pasiūlyti net išrankiausiam skoniui. Patys skaniausi patiekalai yra gatvės mini kavinukių. Juos ruošia tau tiesiai prieš akis, matai visą procesą, žinai ką ir su kuom valgai. Mašinos bei motoroleriai išvien zuja tau pro akis, maisto skonis kartais susimaišo ir su išmetamų dujų kvapu. Aišku, higienos normos čia negalioja, bet tai ką valgai, atperka viską.


Skanieji pusryčiai – ryžiai susukti į lapus

 Šiąnakt Koh Phangan saloje vyko Fool Moon Party - vakarėlis, įžymus visame pasaulyje, taigi tokiu laiku būna ypač daug žmonių, kainos dvigubinasi ar net trigubinasi. Kelėmes su keltu ir abejojome ar rasime pigios nakvynės vietą ir išvis ar dar yra laisvų vietų. Bet mūsų laimei, vieta buvo ir dar netgi labai pigi. Apsistojome Coral bungalows. Kaina, parašyta viešbučio kainininke, yra 600 batų, bet mes nusiderėjome iki 200 batų (~19 Lt.). Vieta labai gera, ant pat jūros kranto ir šalia miestelio centro, namukas erdvus su visais reikalingais patogumais. Kambaryje yra netgi dvi lovos – dvigulė ir viengulė. Kaip mums paaiškino registratūroje, kaina tokia tik dėl to, kad jau baigėsi Fool Moon vakarėlis. Ką gi, tikrai ne kaina, o tik maža kainelė.
Apsistosime čia trims naktis -  ilsėsimės ir maudysimės jūroje. Ir galbūt jau reiktų nors šiek tiek įdegti, nes iki šiol esame balti kaip sūriai. Visi ką sutinkam stebisi, kad tiek laiko keliaujam ir vis dar ne rudi esame.
Kiekviena šalis turi savo privalumu ir trūkumų. Jonas patenkintas iki ausų, nes alaus kaina Tailande jau normali, o ne kosminė ir beje alus čia labai skanus – Chang, Sincha. O aš patenkinta, nes čia yra visi mėgstamiausi mano tailandietiški patiekalai – Pad Thai, Green Curry, Panang Curry ir juose labai daug jūros gėrybių. 
P.S. Ir vėl nerandam normalaus interneto kavinės, ir vėl negalim sukelti video...