2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

3 diena. Tęsinys ... Trumpai apie Kuala Lampūrą


Kuala Lampūre yra ne tiek jau ir daug gyventojų - 1,38 mln. Mieste daugybė dangoraižių, eini ir keli galvą aukštyn į dangų, kad pamatytum jų didybę, aprėbtum aukštybę. Visur pakankamai tvarkinga, žalia, gražu. Miestas tikrai išsivystęs ir pažengęs. Kainos labai prieinamos mums – lietuviams. Maistas gal ne toks pasakiškai skanus kaip Tailande, bet vis tik labai geras. Valgėm tokiose vietose, kur dauguma (o tikriausiai ir visi) mūsų pažįstamų tokias vietas apeitų 1000 metrų spindulių, bet mūsų skrandukai veikia tobulai. Kadangi gyvenome kiniečių rajone, tai ir valgėm daugiausiai jų maistą. Žiūri kaip tau gamina valgyt (nes visas procesas vyksta tiesiai prieš tavo akis) ir stebiesi ar ta mazgotė, su kuria ką tik išvalė tau lėkštę, yra bent jau kartą į savaitę skalbiama? Bet kai tau atneša maistą, paragauji jo, visos mintys apie kažkokias mazgotes būna senai pamirštos. Viskas čia yra nuostabu ir net negali patikėt, kad esi tokioje šalyje, kur šiuo metų laiku tai lyja lietus, tai šviečia saulė. Turistų ypač mažai, nes Malaizijoje dabar ne sezonas. Šis metų laikas – daugiau liūčių ir pavienių keliautojų metas. 
Jonukas ir dangoraižiai
Dangoraižis
 Vienas iš 1000-čio dangoraižių
 Mečetė - Masjid Negara
 Petronas Towers + Jonas

3 diena. Kuala Lampūras. Batu caves.

Labai gaila, bet neįmanoma įkelti čia geresnės kokybės video ... ;( Įkeliam geros, o šitas blogo puslapis padaro mažos rezoliucijos, pačią prasčiausią. Taip atsitiko su antros dienos filmuotais vaizeliais. Tikriausiai yra kažkokie apribojimai šitame bloge... Todėl dabar visus video kelsiu į You tube ir įmesiu nuorodą video. Bus daug paprasčiau ir išvengta bus nesusipratimų ;)

Šiandien važiavom su autobususu iki BATU CAVES. Įspūdinga religinė vieta. Viskas daug išsamiau ir plačiau parodyta VIDEO žemiau. Spauskit ant nuorodos ir pamatysite ;)


Batu caves. Beveik visi žmonės apsirengę geltonai ir išsipaišę galvas
 Įėjimas į Batu caves 
 Batu caves veiksmas ant laiptų
 Batu caves veiksmas ant laiptų
 Vyras ir moteris neša vaiką, įsuktą į palas į patį viršų, juos palydi giminės, visi džiaugsmingai šūkauja, rėkauja ir savo kalba kažką murma. Vaikas nešamas ant 3 bambukų pagalių.
Beždžionių čia labai daug ir jos pavojingai agresyvios
Beždžionės puola žmones, juos netgi drąsko, atiminėja viską iš rankų. Tikrai ne itin draugiškos jos, taigi sukelia tik neigiamus jausmus joms. Pešasi jos ir tarpusavyje, baido paukščius, kelia paniką žmonėms ;)
Religinės apeigos
Šitas veikėjas nerealiai rėkė, lipdamas aukštyn. Ir kur tu nerėksi, kai tau visa nugara pribedžiota kablių, su svoriais. Vaizdelis toks, kad man net kojos pradėjo virpėti, kai jis ėjo pro šalį ir staugė visu balsu. Palipa truputį, sustoja - pariaumoja iš skausmo ir vėl toliau sau lipa. Ir taip visą kelią - iki pat viršaus.
Skausmo šaltinis - kabliai nugaroje
Beje, esam jau kitame viešbutuke, nelabai jis pigesnis nei vakarykštis (46Lt), bet jame yra langas. Valio! Ir kambarys daug didesnis, erdvesnis. Žodžiu - viskas super! Tik va nėra normalaus elektors lizdo, t.y. mūsų europiniai jungikliai netelpa į jų skyles. Sėda kompas, sėda ir telefonas. O ryt bandysim keliaut link Sumatros ... Tai nežinia kaip čia bus "be ryšio" - nežinant valandų (nes laikrodžio neturim, naudojam tam tikslui telefoną). Taigi, labai skubėjau rašyt, bus daug rašybos klaidų, nesklandaus teksto, bet yra kaip yra - taupom energiją ;)
Malaizija - šalis į kurią aš nelabai norėjau vykti, bet Jonui nepakako mano argumentų, kad atremčiau jo troškimą aplankyti šią šalį. Bet kažkaip turiu pripažinti, kad man čia labai patinka ir kuo toliau, tuo labiau. Žmonės labai paslaugūs. Tik pamato, kad blaškaisi gatvėje, iš karto prieina ir klausia: „Where are you going?“. Nesvarbu, kad kai kurie tik šitą frazę mintinai išmokę ir daugiau nei žodžio nemoka angliškai, bet vistiek bando padėti. Pradėdi aiškinti ko ieškai ir jų anglų kalba ties čia ir pasibaigia. Aišku, pasitaiko ir kalbančių angliškai, bet vienas kitas.