2014 m. kovo 29 d., šeštadienis

15d. Vietnamas. Žvejų miestelis Mui Ne

Oi, pirma diena per visą kelionę, kai iš pačio ryto nereikia niekur skubėti, kai galima išsimiegoti. Tik, kad nesimiega čia, t.y. prabundu visada apie 6 - 7 valandą ryto ir jau noriu kažką veikti. Kadangi temsta 18:00 val, diena atrodo trumpa, taigi, keltis anksčiau yra daug tikslingiau. Juk šviesoje kažką veikti ar pamatyti yra smagiau ;)
Šitame “Sunrise Village” viešbutuke, kieme, yra baseinas. Uch, kaip gera jame atsigaivinti, nes jau nuo ankstyvo ryto saulė negailestingai kepina. Beje, čia, šitame mieste, jūroje maudytis ne itin malonu, nes Mui Ne, kaip jau minėjau, yra žvejų miestas. Taigi, jūroje pilna ne tik jūros gėrybių, bet ir jūros „braurybių“ ;(
“Sunrise Village” baseiniukas
Jūra ir baseinas
Kadangi šiandien tynginiavimo diena, tai nelabai ir yra ką aprašyti. Na tik nebent tai, kad čia yra +34 šilumos, orelis tobulas, nei vieno debesėlio beveik nėra, maistas dieviškai skanus, jūros gėrybės pigios, tai tik jas ir valgau. Vaisiai sultingi ir nebrangūs. Ananasų galiu valgyt kiek noriu, jie taip gerai sunokę, kad net nenugriaužia liežuvio. Hmmm, o Lietuvoje suvalgau 2 - 3 riekeles ir ragas – daugiau neįmanoma valgyti, kaip viską griaužia. Mangai, papajos, ličiai, tamarindai ir t.t. - viskas tobulai skanu.
Užmačiau, kad čia yra turgelis, tai tikriausiai yra ir jūros gėrybių. Aš juk turiu gyvatuką (kaitinimo elementą) pasiėmusi, tai būtų galima išsivirti krevečių, tik dar reiktų kokį dubenį nusipirkti kažkur. Hmmm… kap gaila, 8:00 valandą ryto visos jūros gėrybės jau buvo išpirktos... Ką gi, teko pietus valgyti vienoje iš vietinių kavinukių, bet jie nenuvylė – Thai Curry su kalmarais.
Curry su kalmarais 40 000 don
Banh xeo kepimo procesas
Gurmaniška vakarienė – geldelės 69 000 don

Labai gaila, bet rytoj jau teks palikti šitą mielą miestą Mui Ne. Laukia didmiestis – Saigonas (Hochimin). Bet, kadangi, autobusas išvažiuoja iš čia tik 13:00, tai spėsiu dar pamatyti Raudonasias Mui Ne kopas. Tam reikalui reikėjo iš vakaro išsinuomoti motorolerį, nes raudonųjų kopų gražiausias vaizdas – saulei tekant. Saulutė teka čia apie 5:30 val. Reikia eiti miegučio. Iki ;)