2015 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

7 d. Gili Air sala - beveik rojus žemėje

     Vos tik prabudau, jau svajojau apie išsikraustymą iš šio bungalow, nes jame žiauriai karšta... Viduje koks +40 tikrai... Mums už suderėtą ir taip jau mažą šios nakvynės kainą, dar priklausė ir pusryčiai. Banana pancake - patikrintas patiekalas jau iš kelionių pietryčių Azijoje, tai ir šį kart rinkausi iš visų galimų variantų šį saldų valgį. 
Banana pancake - tobuli pusryčiai
     Naujoji nakvynės vieta "Nusa tiga cottages" truputį brangesnė bet su kondicionieriumi!!! Valiooo!!! Namelio kaina nakčiai 350 tūkst rupijų (~25 €). Bet čia daug erdviau, patogiau. Aišku tas pats sūrus jūros vanduo bėga duše :) 
      Kol ne vidurdienis, pabandėm išsimaudyti, bet net ir 10 val ryto jau karšta prie jūros. Mane nudegino medūza... Iš pradžių nesupratau kas įvyko. Įlipau į vandenį ir kažkas lyg pliaukštelėjo į koją ir staigiai pradėjo svilti ta vieta. Ojojoj, pojūtis ne itin geras. Na tokiais atvejais tik prisimenu, kad esu niekam nealergiška ir tikiuosi, kad ir šį kartą viskas baigsis gerai. Taip ir buvo, jau po dviejų valandų skausmas ir deginimas nurimo, koja neištino. Sakiau gi, kad aš gimus po laiminga žvaigžde :)
      Gili Air - įstabaus grožio sala, bet... kai kur pakrantės nusėtos plastikiniais buteliais, popieriais, maišeliais ir kitomis šiukšlėmis. Net širdį skauda bežiūrint į tokio žydrumo vandenį, užterštą atliekom...
Gili Air salos paplūdimys
Pietūs - jūros gėrybių Curry - 40 000 r/~2,80 eur
Eilinį kartą pavalgėm už ketvirtį milijono... :)
Vakarinė salos pusė - sunset beach 
Šiandien visą dieną niekur neskubėjome. Maudėmės, valgėm ir derėjomės su vietiniais „verslininkais“. Vienas iš derybų objektų buvo rytojaus kelionė laivu snorkelinti, t.y. nardyti su akvalangu ir vamzdeliu. Su viešuoju laivu panardyti žmogui kainuoja 125 tūkstančiai rupijų, bet ten plaukia pilna valtis, apie 30-40 žmonių... Balaganas, nelabai įdomu... Ir mažai šansų pamatyti vėžlius, gyvenančius jūroje. Taigi perėjom kelis verslininkus, siūlančius „boat trips“ ir susiderinome kainą už visą laivą, kuriame būsime tik keturiese, už 700 000 r. Pradinė jų prašoma kaina buvo 950 000 r. Žmogui gaunais beveik tas pats kas viešuoju transportu, bet čia būsime tik keturiese, plauksime kur norėsime ir kada pageidausime. Vaikinukas, su kuriuos derinau visą šitą rytojaus kelionę, buvo labai jau šmaikštus. Pasakiau, kad norime išplaukti anksti, t.y. 6:30 val. O jis tik „O.k., o.k., at 9 a.m.”. Aš jam dar kartą pakartojau mūsų laiką, o jis vėl – „o.k., o.k.“. Kažkaip įtartinai per linksmas jis. Ir dar išeinant jis sako – „Don‘t forget, tomorrow, 6:30”, o aš jam tą patį pakartojau – „So, you mister, don‘t forget!”
Aš ir Donatas dalyvaujame...
derybų procese su vietiniais "verslininkais" :)
Dar viena diena prabėgo, bet lietus vis dar mūsų neužklupo netikėtai ir nesugadino planų. Keistas tas liūčių sezonas, t.y. jis labai palankus, nes keliaujančių žmonių nėra daug, o lyja tik vakarais arba naktimis. Beje, šiąnakt buvo didžiulė audra, toks vaizdelis – kad namelį nuneš tas lietus ir griaustinis...