2015 m. sausio 21 d., trečiadienis

8 d. YOLO

Bilietai į Hoi An
Iš dalies labai gerai, kad šiuo metu Vietname ne visai piko metas, t.y. ne sezonas. Nereikia pergyventi dėl bilietų kad negausi jų. Nereikia iš anksto prieš dieną ar net kelias planuotis kur vyksi ir pirkti bilietų. Galima tą pačią dieną nueiti ir nusipirkti autobuso bilietą ir už valandos jau sėdėti autobuse. Patogu ir ramu, nes tikrai nemėgstu iš anksto žinoti ką veiksiu ryt, poryt.
Nha Trange, tik atsikėlę, labai lengvai nusipirkome bilietus į Hoi An miestą. Važiuosime su naktiniu autobusu, taip vadinamuoju - sleeping bus. Keista pasirodė tai, kad nesvarbu ar važiuoji tik pusę kelio, tarkim iki Qui Nongo, ar važiuoji dvigubai ilgesnę atkarpą, t.y. iki Hoi An, kaina ta pati – 6 usd.
YOLO!
Beje, vakar naktį atsitiko ne visai malonis dalykas... Nežinau ar pati neužsisegiau piniginės segamos ant juosmens, ar kaip, bet pamečiau arba pavogė mano telefoniuką ... Samsungiuką... Tuo momentu buvo pikta, bet labai trumpai, nes kai taip atsitiko, tiesiog pagalvojau YOLO (You Only Live Once) – tai tik daiktas, tai tik materialus daiktas ;) Jo netekimas man tikrai nenumuš atostogų nuotaikos! Esu savo svajonių šalyje, kur šilta, smagu ir gera, o visą kitą - nesvarbu. YOLO!
Telefono paieška
Nuo pačio ryto tik prabudus, jau kirbėjo galvoje kur gauti telefoną. Ėjau netgi per telefonų pardavimo vietas ir klausinėjau - kokius modelius turi padėvėtus, nes vis tikėjausi pamatyti na ir aišku išsipirkti savąjį. Deja, bet neradau savojo. Tada supratau, kad teks pirkti naują. Įdomiausiai tai, kad yra oficialūs salonai pardavimo, pusiau oficialūs ir tokie gatviniai kioskai. Tai gatviniuose galima įsigyti padėvėtą telefoną arba kinietišką Samsungą, bet tau iš karto atvirai pasako, kad tai gerai padirbtas originalas, kuris yra „made in China“ ir jie neatsako už jo veikimą po kelių mėnesių. Tą patį pasako ir pusiau oficialiuose salonuose – yra originalūs samsungai ir tie kinietiškieji, bet pastarieji „not good, bad phones“. Oho, kai buvau malaizijoje, tai man ant vos ne ant kelių krito įrodinėdami, kad tie kinietiški – tai originalūs ir labai labai geri, o čia Vietname – tiesiai šviesiai atvirai konstatuoja, kad tai „Made in China“.
Telefoną nusipirkau oficialiame Samsung salone su garantija ir visais priedais. Dar man įrašė Lietuvių kalbą, nes jos nebuvo. Telefoną pirkau kokias 2 valandas, nes subėgo pusę salono ir visi būtinai turėjo pakalbėti su mumis ir aišku tą patį per tą patį. Tada dar ėjom pas IT darbuotoją, kuris kalbą įrašinėjo 40 minučių. Na, žodžiu, buvo smagu :) Per tą tokį vilkinimą, vos spėjom pavakarieniauti ir atbėgti iki viešbučio, kur jau mūsų laukė naktinis autobusas, taip vadinamasis -Sleeping bus.
Beje, vis norėjau parodyti kaip "kulturingai" žmones per perėjas praleidžia vairuojantieji transporto priemones. O iš tiesų, tai nepraleidžia, ant galvos tau gali užvažiuoti beveik :) Taisyklė paprasta - eik lėtai ir nesiblaškyk, motorolerių ir automobilių vairuotojai patys pasirenka ar praleisti tave, ar apvažiuoti, ar kokį kitą manevrą atlikti. VIDEO žemiau - mano ėjimas per perėją ;)

VIDEO. Einu per perėją vadinasi

Vakarienė – noodles with seafood 35 000 dongų
Naktinis autobusas su Wi-Fi
Šis naktinis autobusas išvyksta iš Nha Trang 20 val, ir atvyksta į Hoi An 8 val. Taigi, važiavimo trukmė ne tokia jau ir ilga, tik 12 valandų. Autobusas labai patogus, pusiau gulomis važiuoji, tai galima puikiai išsiilsėti. Stoja jis kelis kartus per naktį, kad žmonės pavalgytų ar nueitų į tualetą. Dar jame yra Wi-Fi, kuris veikia daug geriau nei daugumoje Vietnamo viešbučių. Tik vat kondicionieriai pastoviai įjungti tai gerokai nervina. Bet aš visada tokiems atvejams turiu arba lipnios izoliacijos arba tiesiog su pleistriukais ir kokia skrajute užklijuoju oro srovę, kad nepūstų į mane ir tada jau ramu – galima muiegoti nedrebant nuo šalčio. Labanakt ir dar kartą YOLO ;)